Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.










Nybörjare söker komplett paket

maxter
i Säter
23 mar kl 22:26
Precis som titeln antyder! Efter två säsonger av snowboardåkande känner jag att jag inte kommer palla brädabstinsen under sommarhalvåret längre, så nu tänker jag börja åka skateboard. Har åkt tidigare i typ två säsonger men det var så länge sen så ni kan utgå från att jag är totalt grön.

Jag är 179cm lång, ca 60kg lätt och tänker mest åka street, om nu något av detta skulle spela in i valet.
Jag söker en komplett uppsättning för max 2k. Behöver inte nödvändigtvis vara ett färdigt paket, även om det skulle vara smidigt.

Jag har kikat på de färdiga paketen på hollywood och boardstore och undrar om något av det är nåt att ha? Annars har jag rätt nära till Falun och därmed Curb, kanske har dom något vettigt där?

Tack på förhand.
_ _ _
i Sverige
24 mar kl 07:04

Ta bort Radera
Tja, Kolla Streetlab.nu dom ha just fått in lite kompletta brädor. Kolla även Junkyard.se

Men för 2000kr kan du ju fixa ihop en valfri set up. Så gör det istället. Så får du ju exakt vad du vill ha.
maxter
i Säter
24 mar kl 12:47
Tackar, ska kolla in dom också.

Men 2k räcker alltså för en egen setup? Det låter bra! Dock så kvarstår det faktum att jag är helt grön inom detta, så isåfall skulle jag ändå väldigt gärna ta emot lite rekommendationer för en setup som skulle passa mig och mina behov bra, och inom budgeten.

Jag vet helt enkelt inte vad jag vill/bör ha. :P
Skejtis
i Tidaholm
24 mar kl 20:58
Kör på en 7,625 bred bräda. Precis lagom enligt mej. Medium konkav tkr jag är skönast. Märke på bräda kvittar nästan. Truckar är också lite vad du känner för. Tkr destructo är helsjysta. Hjul, köp hårda och typ 52 mm om du ska köra street. Hoppas det hjälpte lite.
_ _ _
i Sverige
24 mar kl 21:30

Ta bort Radera
asså är du technörd så ska du väl köra på en mindre bräda, men det kommer också bli svårare att lära sig alla tricken. Jag själv blev nästan fem gånger så bra då jag bytte min 7,75a till en 8,25a, men gick sedan ner till 8 och trivs.

hjul ska väl vara små och hårda(spitfire rekommenderas varmt), truckar ska vara low, kör på typ venture, dom är sköna.

märket på brädan är bara en statusgrej, kör på vilken som helst, kör helst en väldigt tjock jävel då du antagligen kommer pajja den rätt fort annars!

det ovannämnda kör iaf jag, jag väger runt 68 och är 1,77
_ _ _
i Sverige
24 mar kl 21:38

Ta bort Radera
(lyckades sabba mina inloggningsuppgifter, är iaf trådskaparen som skriver)

Det var precis sådan info som i de senaste inläggen som jag är ute efter, tackar och bockar. Om någon har något att tillägga uppskattas det såklart! Annars känns det väl som att det vettigaste är att ta sig till Curb när man har pengar, med dessa uppgifter i bakhuvudet, och även berätta läget för dom där och se vad de har att säga. Jag har ingen aning om hur deras skateutbud ser ut men de borde väl ha en del iaf tycker jag. Verkar det dåligt så får jag sätta mig och knåpa ihop en onlinebeställning helt enkelt.

Är det någonting mer än vikten som blir en "bieffekt" av en tjockare bräda? Påverkas t.ex. popen också, generellt sett alltså?
skateveryday
i Stockholm
24 mar kl 21:52
tur att jag är kvar =) (dave)

jag känner absolut ingen skillnad mellan en "tung" bräda och en "lätt" bräda.. ska du ha en hög pop så får du ta i och tajma så gott det går, nästan svårare med små brädor eftersom att du får en kortare "slajda upp foten manöver".

Däremot är små brädor dödliga när det kommer till tech-trick. typ små kickflips till
mannys osv osv.

Brädor jag rekommenderar är väl Powell Minilogo 8.125, riktigt bra bräda, lärde mig 360 flips med den, samt hardflips och stabila kickflips.

Öva mycket på catch, skit i double kickflips osv. annars kommer din hjärna koppla bort catchen och då kommer du ramla riktigt mycket :P
_ _ _
i Sverige
25 mar kl 21:16

Ta bort Radera
asså ett tips från mig är att köpa en hollywood komplett bräda eftersom det är din första bräda och du behöver inte värsting grejer men ändå något som är bra.
Min första bräda var en hollywood complete och den funkade finfint tills jag började knäcka brädor..nu känns det som det kvittar vilken bräda det är för mig dom går ändå av efter ett tag.

Sen har jag hört att det är lättare i början att flippa med små brädor så köp en 7.5
_ _ _
i Sverige
25 mar kl 21:27

Ta bort Radera
Tanken är väl att köpa någonting som "håller" en stund, inte rent fysiskt utan grejer som fortfarande känns skapligt bra efter att jag själv blivit bättre, utan att jag behöver känna att jag vill byta upp mig nästan på en gång.
Frågan är väl då om min budget på 2k tillåter någon nämnvärd skillnad där, eller om det ändå kommer bli samma sak som med ett 1-1,5k-paket efter några månader (eller vad det nu kan ta)?

Jag ska känna på hela skategrejen med en lånad bräda först nu i vår innan jag köper någonting själv, så det bör inte vara någon större risk att jag köper prylar och sen inser att det inte är något för mig, så det är inget vi behöver ta med i beräkningen.
Du måste vara inloggad för att kunna svara på inlägget


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu Upp



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop