Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.





Annonser







Skadat knä! Vila?

_ _ _
i Sverige
13 sep kl 19:57

Ta bort Radera
okej, jag slammade ex antal gånger då jag höll på och lära mig backside tailslides, har alltid haft sug å lära mig det, kommer upp i stall osv och beslöt mig för att ge allt eller dö.

Detta resulterade i att jag kom upp i stall men gled inte ett skit och landade på knäet och gjorde kullebyttor baklänges.. (vaxade inte parkbänken innan)

nu till frågan, kan knäet paja bara av en så enkel sak? jag skejtar väldigt mycket och intensivt annars så nu är man rädd för att det inte blir nå kul på länge... Ville så gärna fortsätta efter skadan för att jag var så nära och har sånt sug att bara gå tillbaka och göra skiten men skadan säger ifrån..

Hur länge brukar ni vila ifrån en knäskada? känns typ stelt nu och låser sig om jag sitter stilla för länge.. nu ska jag sova för att få sömn osv. men alla svar uppskattas, inte de oseriösa då.. Tack på förhand/David.
_ _ _
i Sverige
13 sep kl 21:03

Ta bort Radera
Det är väll bra att skejta om du inte störs jättemycket utav det eller vila om det gör ont att åka, man har ju alltid någon skada i anklarna, händerna osv, men jag kör väll på endå tills det kommer till en gräns det inte går längre. skate or die ty.
_ _ _
i Sverige
13 sep kl 21:08

Ta bort Radera
är man orolig så ska man kolla med en riktig idrottsläkare som kan det där med knän och sport (de som inte är idrottsläkare ordinerar ofta vila när det inte är vila som behövs).

men vadå. detta hände senaste dagarna?

jag har haft känningar i knät hundratals gånger genom åren, små smärtor och knak när man går eller när man vaknar och sånt. Oftast blir det bra inom några dagar. man får se till att alltid värma upp såklart, åka och svänga, göra lite manuals och svepshove-its och sånt i nån minut innan man börjar olla, flippa och öva tailslides.

va någon gång nyligen när jag började kall och göra en massa polejams direkt och då va knät surt och grinit någon vecka efteråt och gjorde ont osv, så uppvärmning om du vill va skadefri så ofta som möjligt.
_ _ _
i Sverige
14 sep kl 10:09

Ta bort Radera
Får du ont i knäna eller känner av nått så ska du verkligen ta en paus tills det känns bättre. Knäna vill man verkligen inte få problem med.
_ _ _
i Sverige
14 sep kl 14:21

Ta bort Radera
Tja, tillbaka nu, tack för alla de seriösa svaren!

Det känns faktiskt bättre idag men då jag försöker lyfta benet rakt upp sittandes på en stol får jag väldigt ont och klarar inte av att få det rakt, det gör liksom ont bakom knäskålen. Det är ju fortfarande inte läkt och jag ska träna karate idag, så det blir nog bättre av det hoppas jag..

Kan gå långa sträckor utan att få särskilt ont men det gör ont när man går ner för trappor. Jag har satt på ett träningsband eller vad det heter och då känns det bättre..

Hur många dagars noskate blir det? Jag klarar en vecka, mer så blir jag deprimerad..

Just det, tänk att ni ska grinda på en såndär bordbänk som finns ute, rätt så hög.. kommer en i en jävla fart och stannar i tailstall sen slammar mot knäet i asfalten.. anledningen till knäet var för att min underarm är illa skrapad och jag vill inte riva upp de gamla såren...
Dumt val av mig.. men hade en halv sekund att bestämma mig :P

Aja, är skitorolig, fan kan man inte skejta vafan ska man då göra.. neh usch, jag kan inte tänka mig att lämna denna kärlek som gett mig så mycket lycka..

Aja, ska lägga is påt nu, tjao!
_ _ _
i Sverige
14 sep kl 14:49

Ta bort Radera
Jag har vridit till mina knän ganska många gånger och det är sånt jag har känt av i nått år nu. Kommer och går liksom, ibland när det är kallt ute på vintern så brukar mina knän kännas sega och jävliga.

Annars när man är förkyld så brukar man ju känna av allt som är slitet i kroppen. Brukkar alltid få ont i ryggen, handleder, fotleder och just knäna.
_ _ _
i Sverige
15 sep kl 00:36

Ta bort Radera
Alltså knän är inte bra att skada.. fast beror ju på vad...
En smäll så man får en svullnad/blödning gör ju i regel jävligt ont och man får svårt att böja knät tills svullnaden försvunnit, men är ju inget allvarligt och själv brukar jag skata så gått det går utan problem...

Har däremot skadan uppstått pga att du vridit till knät då kan det vara riktigt allvarligt... skada på ledband, korsband, menisk osv.

Riktigt allvarligt som avslitet korsband lär det inte vara för då skulle du verkligen ha problem att gå...

Men en mindre skada / sträckning på korsband eller ledband eller en meniskskada så bör du absolut vila dagar/veckor tills det är bra...

Meniskskador är ganksa enkla att veta... precis mellan lårben/smalben har du en stor knöl på insidan av knät... är du riktigt öm precis i gränsen mellan benen och/eller du känner/hör ett klick ljud från detta ställe när du böjer benet fram och tillbaks så är det garanterat menisken. vila isf 1-2 veckor, har det inte gått över uppsök läkare. Meniskskador ordnas oftast lätt genom att via titthål plocka bort en liten flisa, läkt och bra på 1-2 veckor... i värsta fall tas menisken bort eller sys ihop och då kan det ta 1-2 månader innan du är helt bra....

Men som sagt vad du gjort är svårt att veta då det inte framgår om det är en stöt eller vridskada osv....
_ _ _
i Sverige
15 sep kl 08:52

Ta bort Radera
Alla har skrivit uppsatser här så jag skippar det, men om du vill vara riktigt säker så kan du ju alltid söka upp en läkare. Jag skulle aldrig göra det tror jag, och bara vila istället tills det kändes bra,men jag är dum i huvudet.
Dumt att pajja knäna nu och inte kunna leva fullt ut i framtiden.
_ _ _
i Sverige
15 sep kl 08:53

Ta bort Radera
edit:
..för att din lilla knäskada nu kanske inte är så farlig, men kan leda till värre om du skatar mera nu medans du inte kommer kunna ta emot lika bra och det fortfarande är sårbart.
_ _ _
i Sverige
15 sep kl 18:21

Ta bort Radera
Tillbaka igen!

Kändes relativt bra då jag kom hem, gjorde ont på högersidan om knäet.. Beslutade mig för att ta en "pausilivetskate" och tog brädan till mitt ställe för att avnjuta dagen... Gick igenom min tricklista lite varsamt och missade inte något, så självförtroendet ökade och jag körde på lite hårdare. Hade ett träningsband runt knäet och det verkade göra susen.

Dock så knakar det till rätt så rejält om jag typ står still och vrider mig 45 grader.. typ tre knak, låter rätt äckligt.. det känns även relativt stelt fortfarande.. Även fast man har "the spirit of a rullbräd...are" så får man väl ta det lite chill i fortsättningen!

tack för alla svar, ciao :)
Du måste vara inloggad för att kunna svara på inlägget


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu Upp



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop