Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.










Canon LEGRIA HF200 eller mini-DV?

_ _ _
i Sverige
23 okt kl 23:38

Ta bort Radera
Jag gillar hederliga mini-dv-band men nu har jag blivit rekommenderad den här kameran av en icke-skatare som filmat en massa med denna och föregångaren HF100.

I tester som råd och rön och sånt får denna bra också. Jag vill bara bestämma vinkeln och filma i autoinställning plus att dra på vidvinkel och filma lines. Priset är typ 6900-7500.

http://www.canon.se/For...LEGRIA_HF_200/index.asp

Nån som kan säga nåt bra eller dåligt om denna kameran eller vet nåt bättre för skatefilmning i autoläge i samma prisklass?

Bra om det blir schyssta färger även när det är mulet och så, har en kompis som köpte en trechippare som han va missnöjd med korninghet vid mulet och så.
_ _ _
i Sverige
23 okt kl 23:50

Ta bort Radera
Tjena har en kompis som har en sån! Det jag kan säga är otroligt med den är ju full HD men det finns också MÅNGA nackdelar. När man spelar in så hackar filmen skitmycket på datorn sen och färgerna är lite halvdana. Man kan säga kortfattat att om man åker med den så blir det faktist dålig bild FÖR pengarna men sätter man den bara på en tripod o använder den för olika vinklar osv så e den as bra för linsen e skiiit seg. Tro mig eller ej så finns det en kamera som heter sanyo cg10 som är otroligt bra och i samma prestanda klass som den kamerna du presenterade MEN för 2000kr;P så kör absolut på mini dv inget sudd ingen skit men banden lol. nu har du fått min åsikt.:P
_ _ _
i Sverige
23 okt kl 23:55

Ta bort Radera
tack för svar!

ja jag har hört ryktas att det där med att rulla och hårddisk/minnuskort inte går bra ihop. Läser om Sanyo nu..
http://www.digitallife..../05/20/sanyo-xacti-cg10 /
_ _ _
i Sverige
23 okt kl 23:56

Ta bort Radera
ta kort medan man filmar.. :)
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 00:00

Ta bort Radera
Det dom skriver om att den inte kan kkonkurera mot andra videokameror e totlat fel. Jag har den och gemfört med canonen bildkvaliteten är självklart lite bättre på canononen men det är absolut inte mycket skillnad cg10 är otroligt prisvärd och skiit bra kamera! OBS för skate också
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 00:01

Ta bort Radera
hmm, verkar praktisk om man reser eller så och bara vill ha en liten sak med sig, men eftersom jag redan har en bra billig stillbildskamera jag gillar (pqanasonic dmc fz30) och vill ha en videokamera med rätt bra bild, gärna hd (och det står att sanyon inte kan jämföras med en vanlig videokamera) kanske jag vill ha nåt lite bättre.

men ska man skaffa nåt med band då om man vill att linesfilmandet ska fungera fint?
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 00:02

Ta bort Radera
hm. läste ditt sista nu. ska fundera på saken. se om flera har tips imorrn! gonatt!
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 00:20

Ta bort Radera
det där att videon från canon hackar på datorn förresten, är inte det för att din dator inte klarar av hd-kvalitet?

för litet ram-minne och långsam processor och så?
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 00:29

Ta bort Radera
Om man har en tillräckligt bra dator så hackar självklart inte filmen på datorn. Vi snackar inte 10 000 kr datorer nu utan min laptop för 8000 köpt för 2 år sedan hanterar detta perfekt.Sen att färgerna blir sämre är ju helt fel, det är snarare tvärtom. Jag tror inte heller på hårddisk utan snarare på miniDV band som brukar fungera bäst, måste dock bytas ut ibland för att inte slita ned "huvudena" på kameran. Ang. vidvinkellins så rekommenderare jag antingen Raynox Snap-on som kostar runt 500kr eller Opteka eller Centurys 43mm Ultra Fisheye som ligger på ca.2-3000 på eBay. Köp inget i prissklassen emellan. Jag skulle även rekommendera Canon's HV30 som är superpopulär inom skateboardfilmning för amatörer, även denna spelar in full HD men istället för hårddisk så har den miniDV band.Jag har själv denna kamera och kan intyga om att den är helt okej! Jag har Centurys 37mm ( som egentligen är till för SD kameror med 37 mm gänga ) eftersom 43mm ännu inte fanns när jag köpte mitt kit. Här har du ett par videos som filmats med kameran och 37 mm fisheyet som ser lite sämre ut än 43mm's. Ha även i åtanke att dessa är ganska så kraftigt komprimerade för webben och därför inte i närheten av full kvalité.
http://vimeo.com/4689889
http://vimeo.com/4636356
http://vimeo.com/5024863
Hoppas den här posten har hjälpt dig att få en uppfattning om vad som skulle passa bäst i din situation och skriv gärna om du undrar något mer.
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 00:51

Ta bort Radera
tack som fan, första klippet såg hårdkomprimerat ut "i efterhand", de andra va välan fina. :) är det filmat i automode eller?

ja andra har rekommenderat hv30 för nåt år sen också har jag för mig. googlade och läser detta nu, hv30 eller 40.
http://ezinearticles.co...ou-Think&id=2029498

menar du byta ut "huvudena" ibland eller hela kameran? kommer nog inte filma så galet mycket, men kanske blir en del ändå.
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 11:48

Ta bort Radera
Om man använder samma band massvis med gånger så kommer så småningom "oljorna(?)" att fastna på kamerans huvuden. Om detta händer är det bara köra ett rengöringsband i som kostar som ett vanligt miniDV band så det är inga problem.Men om du använder ett band alldeles för många gånger så finns det risker för sk. frame drops dvs. att det du filmar tappar en frame här och där, inget jätteproblem men lite jobbigt om någon skulle råka landa ett trick just när kameran tappar en frame. Men själv så använde jag två band hela vintern och vi filmade ganska flitigt så det är väldigt små risker för detta, knappt något att tänka på.
Ang. den nya HV40 så skulle jag inte tro att den är värd pengarna, såvitt jag vet så är det enda den gör annorlunda är att filma i 24p?
Vilket är ganska värdelöst när du filmar skate.
Och filmerna jag länkade där uppe är inte auto, men kameran är såpass användarvänlig så det är bara ställa in shuttern ( hur snabb kameraluckan öppnas och stängs, fler för mjukare bild men mindre ljus och färre för lite hackigare bild men mer ljus) Denna inställning beror alltså på vad det är för ljusförhållanden där du filmar.
Sen är det vitbalans som finns förprogrammerat men jag rekommenderar starkt att du tar ett vitt papper, pekar kameran mot den och klickar på "Set whitebalance" knappen istället.
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 12:29

Ta bort Radera
kollade inte ens pris på hv40 men skippar de tankarna då.

ja slutarhastighet och vitbalans är väl ok att behöva ställa in, får väl va en gräns på hur slö jag är kanske. :)

när det gäller band brukar jag oftast spela in på ett band och sen tar jag nytt nästa gång, för jag hinner aldrig läsa in eller klippa ihop det som var på bandet innan. så om problemet är återanvända band bör det vara lugnt för mig.

kanske ska köra på en hv30 då!

ingen som har nåt negativt att säga om den kameran eller tycker om nån annan bättre i samma prisklass?
_ _ _
i Sverige
24 okt kl 23:14

Ta bort Radera
Om du funderar på något så är det bara gå in på http://www.skateperception.com och leta runt lite så borde du få all information du letar efter.
_ _ _
i Sverige
25 okt kl 13:24

Ta bort Radera
mm jag har loggat in där nån gång fast känns smidigt och bra med tips här från svenskar så vet man att prylarna finns i sverige och att det inte är gammal info och slipper hålla koll på svar på ännu ett forum :)
Du måste vara inloggad för att kunna svara på inlägget


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu Upp



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop