Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.





Annonser






Nyhet: VM i Skateboard Slalom i Gbg
29 jul kl 00:43

World Championship Skateboard Slalom ska ju hållas i Göteborg i helgen och det blir också en del livespelningar och skateobstacles för vanlig skateboarding. Här är lite uppdaterad info om eventet.

Den 1-3 augusti kommer 130 skateboardåkare från hela världen till Slottsskogen och Göteborg för att tävla om VM-titeln i Slalom-skateboardåkning. Man kommer att tävla i grenarna hybrid, tight och storslalom. Förra årets världsmästare för proffs Henrik Wadsten kommer från Sverige och Göteborg och är redo att försvara sin VM-titel i Slottsskogen.

Andra svenska medaljkandidater är Marcus Seyffarth, Mikael Hadestrand, Hans Göthberg och Peter Klock. På amatörsidan ställer vi svenskar hoppet till EM- mästaren 2007: Viking Hadestrand, men även Emrik Larsson, Yoda Wikström, Viktor Hadestrand samt Antonio Saluena hoppas på höga placeringar.

Slottsskogen kommer under tre dagar att sjuda av olika aktiviteter. Skateboardramper med uppvisningar, en scen där rockband spelar mellan finalpassen, försäljning av mat och dryck, graffiti, mm. mm. Det blir även en stor avslutningsfest på Trädgårn söndagen den 3 augusti, med bland andra Governor Andy och Papa Dee som artister, och ett "punk"framträdande av Stonefunkers gamla medlemmar Cheeze, Topsteen och M-Rock.

Prime time tider (med reservation för ändringar beroende på väder och vind. Mer exakt schema gå in på www.slalomskaters.com. eller kontakta Helejna Larsson under tävlingsdagarna ):

1 aug. 16.00 – 19.00 – Storslalom, Final för proffs
2 aug 15.30 – 16.30 Hybrid – Final för proffs 17.00 – 19.00 Hybrid - Final för amatörer ( juniorer, damer, män)
3 aug. 15.30 – 16.30 Tight - Final för proffs 17.00 – 19.00 Tight - Final för amatörer ( juniorer, damer, män)

Slalom på skateboard utvecklades i soliga Kalifornien i början av 1970-talet och är den skateboardgren som ligger vågsurfingen närmast, men som även har ett tävlingsmoment som påminner om slalom på skidor. Detta gör slalom-skateboard-åkning till en mycket spektakulär sport att titta på.

VM i Slalom-Skateboard arrangeras av Gothenburg Slalom Skaters i samarbete med GBG o Co. Tävlingen produceras av Space, som också är en av huvudsponsorerna tillsammans med PEAB, Intellecta och Live-tec.

EMRIK – SKATEBOARD ’08 Tävlingen till ära har en officiell VM-låt spelats in. Det är en cover på Magnum Bonums gamla hit "Skateboard". EMRIK sjunger och Jimmy Ledrac har producerat. Lyssna och ladda ner låten på www.myspace.com/topemrik

Mer info om slalom-VM på:
www.slalomskaters.com



Nyhet från 20 mars 2008 VM i Skateboard Slalom i Gbg
Här kommer en pressrelease från World Championship Skateboard Slalom, som ska hållas i Göteborg i år. 130 elitåkare från hela världen kommer till Göteborg för att göra upp om världsmästartiteln när VM i Skateboardslalom för första gången avgörs i Sverige.

- Det känns verkligen fantastiskt. Förra årets världscuptävling har gjort att internationella skateboardförbundet gett oss förtroendet. Nu får vi chansen att bygga något stort och långsiktigt, tycker Emrik Larsson på Gothenburg Slalom Skaters, som är arrangerande klubb.

Förbundet arrangerade förra året Sveriges första världscupstävling i skateboardslalom, som hölls i Slottsskogen i Göteborg. I år har International Skateboard Slalom Association (ISSA) beslutat lägga VM i Göteborg.

Redan förra året stöttade Göteborg & Co idén och genomförandet av världscuptävlingen. Samma sak sker i år när det handlar om ett VM. Orsaken är att man ser Gothenburg Slalom Skaters som en seriös klubb som vill utveckla sporten. Bland medlemmarna finns även världseliten representerad, bland andra regerande världsmästare Henrik Wadsten.

– För Göteborg & Co är det viktigt att staden har en bra mix av olika evenemang och besökare är representerade. Vi tror att skateboardtävlingar tillför just detta. Att Gothenburg Slalom Skaters och staden har fått förtroendet att arrangera VM i Skateboardslalom är ett kvitto på att vi är på rätt väg i vårt samarbete, säger Leif Nilsson, vice VD och chef för Evenemangssamverkan på Göteborg & Co.

Att sporten växer i betydelse märks även genom att Gothenburg Slalom Skaters lyckats få näringslivet att intressera sig i samband med VM. Göteborgsföretaget Space Display AB har beslutat sig för att gå in och stödja tävlingarna.

– För oss är detta en strategisk satsning. Vi ser att det finns en potential som vi vill jobba med säger, Helejna Larsson på Space Display AB, ett företag som bland annat producerar utställningar och montrar för storföretag.

VM i Skateboardslalom hålls den 1-3 augusti i år i Slottsskogen Göteborg. Cirka 150 åkare från hela världen beräknas delta. Skateboardslalom utvecklades i Kalifornien i början av 1970-talet.

Det finns världscup, EM och VM. Inom skateboardslalom finns ett antal grenar, precis som i alpin slalom. De vanligast förekommande är tight, special och storslalom.
Skillnaden mellan de olika grenarna är avståndet mellan konerna och konernas placering i sidled, samt viss mån underlagets lutning och banans längd.

International Skateboard Slalom Association hemsida: www.slalomskateboarder.com

Gothenburg slalom skaters hemsida: www.slalomskaters.com





Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop