Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.





Annonser






Nyhet: Nytt om Faluns betongprojekt
21 mar kl 19:12

Eskil Österling har uppdaterat hemsidan www.skateparkfalun.se med det senaste från mötena de har haft de senaste dagarna om kommande betongparken. Han hälsar att det ser lovande ut! För mer info kika på länken ovanför.



Nyhet från 11 aug 2008 Ny FSOSK-site
Falu Skate- och Snowboardklubb har en ny version av sin hemsida i bloggformat på www.fsosk.se. Efter vintern ska det börjas byggas på nya skateparken om allt går som planerat.



Nyhet från 18 juni 2008 4,5 miljoner till Falunparken!
Eskil Österling rapporterar att det beslutet nu tagits i Falun. En budget nära de 5 miljoner det pratats om innan. Röster har börjat höjas om att inte bygga parken just vid västra som är skateboardåkernas absoluta favoritställe. Vi ställde ett par frågor till Eskil.


Vad är argumentet/argumenten som nämns nu för att inte bygga på Västra som ni skatare vill?

Några olika argument finns, varav en del är motsägelsefulla, tex vill man inte bygga dels för att man kan bygga nåt "viktigare" där vid ett senare tillfälle, och dels vill man inte bygga för att man inte får röra marken ur minnesmärkningsperspektiv.

Ett annat argument är området är så viktigt beläget i falun, så att det kräver noga planering, och du hör ju hur konstigt det argumentet låter!

Sen säger man också att det finns andra intressenter, men inte vilka dessa skulle vara.

Är det boende i området som opponerar sig eller politikerna/kommuntjänstemännen själva som vill lägga parken någon annan stans?

Det finns inga boende direkt i närheten. De närmsta har en trafikled emellan sig och parken och har aldrig klagat så vitt jag vet.

Jag har heller inte hört någon politiker som klagat, men har lite dålig koll på vad alla tycker där. Det är främst några "kulturbevarare" till tjänstemän som verkar opponera sig.

Finns det fördelar för skatarna även med andra ställen som övervägs, eller är det bara nackdelar för skatarna om det flyttas?

Ja, jag vet inte riktigt vilka ställen man har tänkt sig som alternativ, en del har nämnts för mig och dom flesta har inga direkta fördelar framför västra. Får återkomma med fler detaljer senare om det visar sig att vi måste köra lopper med alternativ. Vi hoppas på att köra vidare på västra utan alternativ så att vi kan lägga energin där.

Tack Eskil, lycka till och vi hörs snart






Nyhet från 28 maj 2008 5 miljoner till Falunpark?
Mix från FSOSK; Den 12 juni, då Falu kommunstyrelse lägger budget för 2009, har man för avsikt att budgetera 5 miljoner för en skateboardpark. Skate.nu och Transition är mediapartners för projektet. FSOSK blir en "Vi Unga-förening". + Resultat från minirampstävlingen.

Falu Norra Rotary-klubb har i februari donerat 20.000 till projektet, nu jobbar FSOSK på enkla avtal så fler kan stödja. FSOSKs sponsorer hittills den 28 maj 2008 är:
Asplunds rör i Falun AB, Bröderna Thunströms måleri, Gröning board, Stadium Falun, Hedins, Tidermans maskiner, Byggpartner, Curb, WeSC och Falu Trävaru har vi alla att tacka för ekonomiskt och materiellt stöd vid bygget av arenarampen.



Och våra mediapartners är:
Transition (www.transition.se)
Skate.nu (www.worldimproving.com)


Den 12 juni, då Falu kommunstyrelse lägger budget för 2009, har man för avsikt att budgetera 5 miljoner för en skateboardpark.
Tills dess är det gasen i botten rakt av som gäller för att dom verkligen skall hålla denna linje. Så se till att få ALLA ni känner att skriva under namninsamlingen SNARAST!
Till namninsamlingen!.


Ny FSOSK-miniramp i samarbete med Söderbaumska skolan:
Läs artikel här.


Resultat i minirampstävlingen Kung av FSOSK:
1:a plats: Pontus Björn, en Borlängebo, lyckas sno titeln som Kung av Falu-skatarnas förening genom att vinna tävlingen.
2:a plats: Tvåa kom Fredrik Gunnarsson från Örebro. 3:e plats: Trea blev skånepågen Fast Forward. Best trick vann Gustaf "Walle" Wahlgren (Falun)
Mest röj vann Jocke "morot" Vestergren (Borlänge)
Bäst stil vann Fredrik G igen
Hårdast slam vann Micke "Svarta Kniven" Andersson från Falun/Borlänge.

Solen sken och det var ett sinnesjukt röj i rampen och god stämning, sammanlagt 29 startande i fyra heat.

Yeah
/ Eskil österling

PS. Mer info finns som vanligt på betongparksprojektet hemsida på www.skateparkfalun.se






Betongparksvision i Falun Nyhet från 7 maj 2008
Kolla det här videoreportaget om betongparkvisionen i Falun och skriv på här så det kan bli av!

Redan för något år sedan hade lokalpressen börjat skriva om projektet, pressen inser tydligen värdet av detta. Nu väntar man bara på att stadstjänstemän och politiker också ska inse värdet och se till att det hela finansieras.

Artikel i Falukuriren angående parkvisionen hittar ni här.

Ännu en artikel i Falukuriren om dåvarande skateboardåkningen på Västra skolans yta. Denna kom samtidigt som man la upp videoreportaget vi länkar till i ingressen högre upp. Till artikel.

Någon vecka senare, i april 2007, publicerade även Dalademokraten en artikel om skateboardåkningen på västra skolan. Till artikel.

Sen visade Falukuriren igen en bild från Västra skolans yta och lite skatebardåkning, denna gången på förstasidan av del 2. Till bilden (ligger en bit ned bland småbilderna i mittenkolumnen).

Politikens kvarnar mal dock långsamt som någon tjänsteman sa till mig någon gång och nu ett år senare jobbar skatarna fortfarande vidare för att kunna få byggt en seriös park att åka i.

Man har nu fått upp en hemsida för betongparksprojektet på www.skateparkfalun.se.

Falu Skate- och Snowboardklubb (FSOSK) har också en klubbhemsida på www.fsosk.se.

Ã…terigen, namnlistan, skriv på och hjälp Falufolket att få sin park och så vi alla kan dra dit och hälsa på och rulla lite! Skriv på här.


Christian Hedman, fs blunt vid nuvarande skatarbyggda ytan vid västra som man hoppas ska
byggas om till en riktig betongpark.

Trailer på kommande Falufilmen "Regionalt jävla skit" där Globen, Björnsan och Slussensjuan tydligen smugit sig in. I övrigt verkar lokala soptippen vara hetaste spottet i Falun just nu, så låt oss hoppas på en betongpark ;D .


Kika här för tre sköna videoklipp från Västra ytan som den sett ut de senaste åren.


Mr_Smiskad31 maj kl 19:41
Vart ligger spotet ni gör noseslide nerför trappan i början av filmen ?

oppe 14 dec kl 17:26
globen i sthlm



Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem



Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop