Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.





Annonser






Tavling: Canon Freecording Vinnare!
23 jan kl 06:01

Vi har tidigare berättat att vinnarna i Canon Freecording Video Contest ska väljas och avslöjas innan slutet av Januari. Nu har juryn med Canons representanter sagt sitt och vann gjorde ett av de klipp jag själv skulle ha valt mellan om jag dömt. Nyfiken?


Efter lång betänketid har vi i juryn äntligen lyckats enas om en värdig vinnare till Canons Freecording-tävling!

Vi vill dock först passa på att tacka alla som skickat in bidrag till Freecording-tävlingen! Era grymma filmer inspirerar oss på Canon till att fortsätta pressa gränserna för vad som är tekniskt möjligt med en så liten och kompakt HD-kamera som HF10:an.

Vi hoppas också att vi med den här tävlingen lyckats inspirera er till att se nya möjligheter med era kameror och framtida filmprojekt.

Och nu till vinnaren!

Juryns motivering lyder:


I sin film har filmaren lyckats fånga kärleken till skateboarding med hjälp av ett grymt konstnärligt och lekfullt öga. Genom att låta varje enskild bild föra fram hans berättelse och experimentera med olika vinklar utmärker sig Jonathan som en nytänkande, järv och hänsynslös filmare med en ytterst stark och lovande framtid framför sig.

Grattis Jonathan Volle till din nya Canon HF10-kamera!



Jonathan Volles vinnande tävlingsbidrag
Det har frågats innan om vilka som gör vilka tricks i videon och vi har därför kollat upp detta. Skateboardåkare i klippet: Eddie Lindkvist (Manual to nosemanual to manual, wallride to fakie, ollie från mur över papperskorg), Martin Sundby, (crooked och kickflip nosemanual), Johan Florell (bs tailslide to fakie), Johann Forsberg (fs flip trappa).
Musik/beaten är gjord av Jonathan Volles vän, skataren Olle Ahlström.





För er som är nyfikna på bedömningsförfarandet (tilläggskommentar av David på worldimproving.com).

Det brukar ofta vara många som är nyfikna på vilka som haft något att säga till om eller inte i bedömningen så här är det jag vet om detta den här gången, så att alla er som är lite extra nyfikna får veta det jag vet.

Att själva skateboardåkningen (som är det enda jag tycker jag vet mer om än Canon gällande filmning) skulle vara av underordnad betydelse mot känslan i filmen hade det sagts från början. Så när flera värdiga vinnarbidrag hade börjat kommit in (en skön gräns för varje tävlingsarrangör) bestämde jag mig för att det skulle bli bra oavsett val av vinnare och att jag inte ville vara med och tycka till om vilket videoklipp jag tyckte var allra bäst. Jag ansåg att Canons representanter är de som vet mest om vad de söker i en freecordingvinnare och de är också huvudarrangörer och initiativtagare till tävlingen och är de som står för det fina priset.

Att jag själv också haft till uppgift att tipsa många duktiga unga skatefilmare om tävlingen gjorde det extra skönt att Canon själva skötte vinnarbedömningen, för man vill ju helst inte själv välja någon av de som man tipsat om tävlingen som vinnare och man vill tvärtom inte heller välja bort någon man tipsat om tävlingen, så det var gott att Canon som inte kände till filmarna sedan innan skötte det.

Nu när Canons egna representanter har valt en vinnare så tyckte jag däremot att det var kul att bidraget var ett av de två eller tre bidrag som jag definitivt själv skulle ha valt emellan om jag var tvungen, så jag tycker att juryn valt bra.

I tidigare liknande tävlingar med skatefoton och en annan med videos har jag alltid fått sitta många timmar och fundera och jag är tacksam att andra gjorde det nu, tacktack.

Precis som Canon skrev längre upp så hoppas såklart även jag att tävlingen inspirerat er till att hitta på nya små vinklar, stämningsbilder och idéer att blanda era rena skate-klipp med både nu i tävlingen och senare. Själv blev jag filmsugen och ska försöka få in mer små stämningsgrejer i mina egna klipp (och också i mina bilder) helt klart.

Trots att jag haft hårdare jobb med tävlingen och den nya videofunktionen och worldimproving.com-sidan än ni någonsin kommer ana så blev jag faktiskt väldigt sugen på att snart köra ännu fler videotävlingar...

P.S. Om ni kollar på favoriterna på Youtubekanalen Canonsweden så kommer hitta flera av tävlingsbidragen som skickats in till worldimproving.com även där. Ni kan också söka på alla orden "Canon Freecording Video Contest Sverige Skate" så kommer de upp.

P.S.2. Grattis såklart Jonathan Volle!






Tidigare nyhet från 30 dec 2008 Sista dagen att skicka in
En påminnelse bara att idag 30/12 är sista dagen att skicka in bidrag i Canon Freecording Video Contest. Ett vinnarklipp kommer i slutet av januari att utses av Canon, med fokus på fantasifull filmning, kul vinklar och stämningsfull redigering.






Tidigare nyhet från 27 dec 2008 Sista tävlingsdagen närmar sig

30/12 ska alla tävlingsbidragen i videotävlingen vara inskickade så det är bara några dagar kvar nu för er som tänkt er att leka med vinklar och försöka vinna en Canon HF10 HD-kamera.

Ett vinnarklipp kommer i slutet av januari att utses av Canon, med fokus på fantasifull filmning, kul vinklar och stämningsfull redigering. Själva tricken kommer alltså inte bedömas, utan bara kreativiteten i klippet.

Canon bjuder ju på lite filmningstips och tricks i videoklippserien Canon Freecording Film School och vi har nu fått in det sista avsnittet med tips på en annorlunda vinkel bland annat.

Nedanför hittar ni nu Freecording Film School tips 1, 2 och 3. Om ni inte ser videoskärmarna nedan så klicka här för att kolla ettan eller här för tvåan och här för att kolla avsnitt tre.

Avsnitten av Freecording Film School är filmade med en likadan Canon HF10-kamera som vinnaren av Canon Freecording Video Contest kommer plocka hem. Filmningen står vår Stockholmsinvandrare från Australien, Sean Scantelbury, för.

Freecording Film School 1, vitbalansknep för att få fina färger.

Freecording Film School 2, slutarinställningstips för att undvika att ljud och bild blir dåliga i slowmotion och brädan blir allmänt suddig vid flippar.

Freecording Film School 3, vinkel m.m.

Skatare; Danne Grönwall, Albin Brodd, Jocke Poijo och Appe Olsson.


Tidigare nyhet Vinnare av bräda
Vi skulle ju tävla ut en bräda från VA till en av de som laddat upp ett freecordingklipp innan söndagen vecka 48...

Och vinnaren av brädan är... Just det, klippet manuals av och med Hampus Edwall i Motala.

Efter vecka 48 har Hampus också laddat upp de sköna klippen "Having fun" och "heelflip" som vi kan tipsa om som bonus. Kreativa grejer. Hans olika klipp är ju till största delen filmade med stativ och stående kamera, men ändå känns de riktigt underhållande och bra, så nu fick vi som inte alltid har nån filmare till hands mindre att skylla på, det fungerar ju fint ändå, bara att filma och köra på! Låt inte vädret skrämma er!

Tävlingen om Canon HF10-kameran fortsätter och det har trillat in en del klipp i tävlingen nu som ni hittar här (i högerkanten längst ned klippen under "Nya videoclips").

Kom ihåg att klippen får vara max 1.20 långa och utan loggor osv, så vissa kommer erbjudas göra nya uppdelade logofria versioner i tävlingen. Alla regler hittar ni längst ned här i artikeln.

Röstningen är för skojs skull och har inte heller med tävlingen att göra. Canon kommer välja en vinnare.



Nyhet från 20 november 2008 Canon Freecording Video Contest
En videokamera av den fina HD-modellen Canon HF10 värd över 8000 kr står på spel och det handlar inte bara om att få tricks på film utan minst lika mycket om att leka med kul idéer för filmning och redigering.

Sätt er ner och fundera ut vad som kan göra ert klipp extra schysst. Dra sen ut och filma och skicka in resultatet till oss!

Efter tävlingen kommer Canon tillsammans med Skate.nu, en partnersite och filmaren Sean Scantlebury (VA Skateboards) att välja ut en Freecording-vinnare som då kammar hem en Canon HF10-kamera (anmärkning i efterhand; worldimproving.com valde att inte ge någon åsikt om vilket klipp vi tyckte var bäst eftersom vi tyckte att Canon som inte kände till några av skaparna sedan innan och dessutom visste bäst vad de prioriterade hade enklast att helt opartiskt utse det de tyckte var bäst). En VA-bräda kommer också tävlas ut bland de som hunnit skicka in bidrag redan söndagen vecka 48.

Canons uppmaning till er som är med är:
"Experimentera, helt enkelt. Vänd videokameran mot världen och se den med nya ögon. Hitta vinklarna, proportionerna och perspektiven. Filma det oväntade." - Det är det här som är Freecording.

Ingredienser vi iaf. gärna vill se är vanlig skate blandat med skaterelaterad humor, åkglädje, filmningsfantasi, redigeringsfantasi, trickfantasi, udda åkning eller åkare, udda skatemiljö, överraskningsfaktor, orginalitet och kreativitet i filmklippet!

Vi tror att vinnarklippet kommer att ha med skateboard eller skateboardfolk att göra på något sätt, men ni har full "konstnärlig frihet" och det finns inga måsten.


Så här skickar du in dina videos:
Logga in och ladda upp dem på nya worldimproving.com-versionen www.worldimproving.com/skateboard, klicka ladda upp videoklipp i vänstra huvudmenyn när ni loggat in.

Så här vill vi ha klippen:
- Klipp får vara upp till 25 megabyte stora.
- Bidrag får vara från 10 sekunder till runt 1:20 minuter långa styck.
- Bidrag som är längre än 1 minut och 20 sekunder får delas upp på flera delar som är mindre än 1.20 styck.
- Man får lämna flera bidrag om man vill.
- Kvaliteten måste ligga på minst 512 kbps.
- Bredden på klippet ska vara minst 320 för att det ska se bra ut.
- Ange fullt namn på filmaren/filmarna och alla skatare i videon vid uppladdning.
- Skriv gärna annan info som städer, spots den är filmad vid och efter efter personnamnet valfri annan info, år för filmning m.m.
- Filmer gjorda för andra kommersiella varumärken och företag godkännes inte som Tävlingsbidrag, då varumärket/avsändaren klart framgår i filmen. Isf. bör du klippa bort de här sekvenserna ur filmen för att din film ska kunna godkännas och tas med i tävlingen.
- Format man kan ladda upp är .wmv .mov .mpeg eller .mpg.
- Många inskickade filmklipp kommer också publiceras på Canons hemsida och på andra medarrangörers hemsidor.

Ansvarsfrånskrivelse
Vi är alla skateboardåkare och vi alla slammar och nöter brädor och spots för att lära oss nya grejer, så självklart kan ingen av arrangörerna ta ansvar för skador på oss skatare, våra prylar eller spots. Men det visste alla ju redan!

Priset som vinnaren tar hem – en Canon HF10, värd över 8000 kr.
Mer info om kameran här på Canons hemsida.

Det ska bli skoj att se vad ni får fram för klipp, ha så kul!

/ Skate.nu och Canon.

För att ge er lite inspiration visar vi här ett par klipp som som Sean Scantlebury filmat och som visar lite stämning utöver bara tricks, lite crusing i gäng och lite saker i förgrunden osv. Fler exempel från Sean kommer om ett par veckor, men ni fattar poängen, så ni behöver inte vänta på de nya klippen med att ladda upp eget, kör hårt!

Om ni inte ser videoklippet nedan, så klicka här för att se ettan och här för att se tvåan.



erikkk20 nov kl 16:28
nice tävling och ny sida!!

ante20 nov kl 17:18
cleant! ska filma lite!

yo20 nov kl 18:37
ny sida fan vad nice!!

naames20 nov kl 19:43
inte allt för kass 360flip to noseslide på andra filmen asså

pa21 nov kl 10:02
nollie heel crooked satt ju inte dumt den heller

tomas21 nov kl 10:16
yeah!

Sean23 jan kl 09:01
Nice Volle :)

Sean23 jan kl 09:06
Hey Volle I have a old 'baby death' that will fit that camera. Interested?

danbanan23 jan kl 14:02
så den som redan har dyr utrustning vinner mer... välförtjänt dock

till danbanan23 jan kl 17:20
e du dum eller? handlar inte om vem som har vad, volle skulle fan kunna göra det här med en mobilkamera. kidsen e fan dumma i huvet

volle23 jan kl 18:17
tack alla. fyfan vad kul :D SIIIICK! danbanan: "vinner mer" ? -jag har väl aldrig vunnit? Mika får ju ställa upp i vilken tävling han vill :P trevlig helg :) i know ill have one!

volle23 jan kl 18:19
sean : i would have been if i had the economy!!! it would have been MAAAAD. maybe ill buy it from you when i get my paycheck. or i do some kind of job. either way ;) hope youre doing good, dude! and thanx! ;)

Sean23 jan kl 18:55
:) So when do we see Volle footage in HD?? Strap That MK11 to the front of that thing. Its totaly moddable. You will need 1000 kr worth of adapter rings, some crazy glue and possibly a hammer. Haa HA Modding rules. I am doing good. Maybe first Volle in HD footage will be on VAISDEAD.com???

volle24 jan kl 16:25
hahaha i just need 52 down to 37 bro :P hehe. yeah, who knows.. ;) !!!?



Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop