Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.









Nyhet: Plaza-artikel
17 feb kl 17:31

I fredags när jag var sen till en resa med några kompisar ringde tidningen Mitti och ställde lite frågor. De hade fått en pressrelease om plazan som jag själv inte sett eller visste om. De saker jag hann säga blev lite felciterade så kan lika väl kommentera dem här.


Några kommentarer om tidningsartikeln
1/ Stockholms Stad skickade ut nån pressrelease om det här efter att beslutet togs. Jag har inte sett pressreleasen sjäv. Jag läser inte så mycket tidningar så om ni ser andra tidningar som skriver om plazan det får ni gärna maila mig och tipsa.

2/ De kallar den "Succé".. Plazan är visserligen ett steg framåt för alla som vill ha en naturlig plaza och den är ju välbesökt på sommaren, men jag själv har aldrig kallat den succé, utan det är tidningens ordval. I mina ögon hade en succé varit om vi fick bygga klart hela plazan och de flesta sorters skatare fick sina favoritspots byggda där. I Skarpnäcks synvinkel är det kanske en succé visserligen eftersom parken är lika känd och besökt som de dyra parkerna i landet men kostat en bråkdel.

3/ Båda citaten med mig är felaktiga.
När de ringde sa jag inte att 6 miljoner skulle räcka till att göra parken klar till 100% (vilket jag alltid sagt att en bra skatepark aldrig blir, finns alltid nytt kul att lägga till). Jag sa att det var det minsta som borde läggas eftersom småstäder kan lägga det och att vi skulle behöva det för en hyfsat komplett plaza och att jag tyckte det var synd att inte idrottsborgarrådet tyckte att stans skateboardåkare är värda det. För att bli ens 90% klart skulle det behövas tiotals miljoner eftersom det finns oändligt antal idéer och olika sorters spots och skateparkstyper som vi saknar i Sverige och Stockholm.

Citat två, "tidningar i 14 länder" har jag aldrig sagt. När de frågade om skriverier i utlandet sa jag att jag inte har koll längre men att det "skrivits" om den i minst något sånt antal länder, vilket gällde webbsidor i de länderna (eftersom man inte kan googla papperstidningar har jag ingen aning om vilka papperstidningar i vilka länder som skrivit om plazan, men om ni sett det i några får ni som sagt gärna tipsa, Transworlds fotograf var ju där t.ex. men jag har inte läst Transworld sen dess).

4/ "Ett tiotal i världen".
Är något jag sa till Mitti när de var på plazan för ett år sen och som jag nog inte skulle sagt nu när fler kan ha byggts, men det kanske fortfarande stämmer om man inte räknar in helgråa betongplazor med järnkanter?

5/ "Sveriges första street plaza". När de var här förra året sa jag att det var den första renodlade plazan som gick ifrån det helgråa utseendet i curbmaterialen och försökt maskera railsen mer som staket mot gräset (och dessutom la till gräs, buskar, markplattor, tegel osv). Fanns ju annars Aseatorget i västerås och dess två granitbänkar och manualpad med järnkanter och Humlan som är lite mer som hybrider mellan plaza och skatepark.

Men för all del bra att de skriver om positiva saker ibland och inte bara om elände, man får väl leva med att man får ta allt tidningarna skriver med en nypa salt bara. :)





Nyhet från 14 feb 2009 Miljon till Brotherhood Plaza
För mig och dig är en miljon mycket. I Stockholms Stads bygg- fritids- idrotts-budgetar på miljarder är det nästan inget. Vi har sökt 5,5 miljoner, som är normalt för seriösa skateparker, så samtidigt som det är kul är den nya miljonen att bygga för en stor besvikelse.

Ni som är med i Brotherhood Plaza ideell förening har fått en hel del frustrerade mail av mig senaste året. Vi har alla argument på vår sida för att plazan ska byggas på för de 5-6 miljoner som läggs på skateparker i småstäder landet över. Stockholms Stad har också alla anledningar att bygga plazan för sin egen skull, den är bra för staden, engagerar en massa folk, ger barn och ungdomar bra saker att göra och syns förutom i Sverige i en massa andra länder också som en bra reklam för Stockholms Stad.

Trots alla goda anledningar och den låga budgeten vi sökt i jämförelse med alla miljardbelopp som läggs på andra byggen i staden så har det varit ett hårt och inte alls så tacksamt slit de senaste åren att försöka få plazan att byggas klar.

Det senaste halvåret har i alla fall gensvaret från alla lokala politiker blivit allt bättre och alla partier ihop har gjort en ansökan till Stockholms Stads idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt, finansborgarrådet Sten Nordin och Idrottsnämnden om att lägga 5,5 miljoner på plazan.

Madeleine Sjöstedt vill dock av någon anledning (som jag inte fått något rakt besked om) att plazan inte ska byggas klar, vilket känns konstigt eftersom hon säger i utskick att staden under hennes tid vid makten ska satsa på spontan-idrott (som bl.a. skateboard kallas).

Efter mycket plazastöd och arbete från moderaternas gruppledare i Skarpnäck, Billy Östh, som stöttat plazaarbetet mycket senaste halvåret, har Madeleine Sjöstedt och Sten Nordin gått med på att till en början i alla fall avsätta en miljon för att bygga vidare på Brotherhood Plaza i Skarpnäck.

Billy ska ha cred för att han är den första politiker på 4 hela års plazaarbete som tagit egna initiativ, fixat möten om plazan, ringt och mailat mig och drivit på lite och ni plazamedlemmar som motiverat Billy genom att komma på stadsdelsmöten ska också ha cred för det.

Fortsätter ni så kanske vi lyckas få den plaza vi borde ha till slut och de nya byggpengarna är ett klart steg i rätt riktning.

Det som kommer byggas till i år är bland annat de här mest efterfrågade sakerna bland våra över 400 medlemmar: Brick transition, flatcurb, brick bank, micro/miniramp med kreativ och annorlunda utformning och skatebar konst.

Fler uppdateringar kommer närmsta dagarna.

David


Förslag.15 feb kl 11:16
Görna en grym manualpad

david15 feb kl 13:54
mottaget :)

daniel15 feb kl 18:09
asbra! ser fram emot en detta!



Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop