Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.









Nyhet: Umeå namnförslagstävling
10 mar kl 19:23

Som vi tidigare tipsat om här hålls en tävling om vad umeåparken ska heta. Skate.nu egna förslag är Löv Park", eller "Löv Plaza" som en hint till Umeåsymbolen lövet och kärlek och till klassiska naturliga skateplazan Love Park i Philadelphia. Vad är ditt förslag?

Tävla om att namnge Umeås kommande skatepark
- Våra designers New Lines skateparks är nu klara med skisserna på skateparken och just nu utlyser vi en namn och logga-tävling, allt hittar du på vår blogg, säger projektledare Ida Östensson.

Kyle från New Line besökte Umeå den 19-20 februari för att diskutera projektet vidare med de lokala utövarna som valts in i en designgrupp. Efter Kyles besök var alla supernöjda med skisserna och förväntansfulla på att parken ska börja byggas.


Färdiga skisser
Nu finns de färdiga skisserna upplagda på vår blogg. Till skillnad från många andra skateboardparker har Umeå lyckats göra en park som faller alla olika genrer i smaken.

Skateboardåkarna har haft mest att säga till om på grund av att de är både initiativtagare samt många fler än inlines och bmx:utövarna. Men skateboardåkarna har även lyssnat in inlines och BMX:åkarna och tillslut gjort även de supernöjda med parken.

Mycket fokus har legat på processen och det har varit stor öppenhet för att lyssna in allas åsikter om det slutgiltiga resultatet, utan att göra en soppa med för många kockar.


Design och styrgrupp för parken
Det är designgruppen som fattar beslut om skisserna och det är styrgruppen som fattar beslut om det slutgiltiga utförandet.

Designgruppen är utvalda representanter från de grupper som kommer att använda parken, det vill säga de som åker skateboard, BMX och inlines.

De olika utövarna sitter med olika många representanter i gruppen procentuellt sett utifrån hur många utövare av deras genre som finns i Umeå.

Gruppen har även valts ut så att det finns både killar och tjejer, unga och äldre, böjåkare och streetåkare samt en person som jobbar för att anpassa ytan så att även unga med funktionshinder kan ta sig in på ytan.

Styrgruppen består av representanter från Umeå kommun och designgruppen. Styrgruppen jobbar väldigt nära designgruppen och inga avgörande beslut ska fattas utan designgruppens tillåtelse.


Namntävling
Designgruppen förlänger tiden för att skicka in förslag på namn och loggatävligen till den 23 mars. Umeå kommun förbehåller sig rätten att använda insända namn- och logotypeförslag i sin kommunikation och marknadsföring.

Vi ser gärna att det är ett svenskt namn på parken. Namnet får gärna ha en koppling till norrland, Västerbotten eller Umeå.

Ta chansen och gå in på bloggsidan så kanske det blir just du som får namnge en plats som kommer att finnas i Umeås stadskärna i säkert 50 år framöver.


Bakgrund
Skatepark — en attraktiv mötesplats för unga Umeås nya skatepark är en del av hela aktivitetsparken som kallas "Ung och Aktiv". Ung och aktiv-parken i sig kommer att locka unga som gamla, tjejer som killar, bmx:are, inlinesåkare och såklart skateboardåkare.

Parken kommer att ligga väldigt centralt i anslutning till Ungdomens Hus samt vara det första man ser när man kommer på E4:an söderifrån, ett riktigt guldläge med andra ord!

Skateparkens utformning kommer inte att skilja sig markant från vanliga parker i staden för åskådarens ögon, men för utövarna är det stor skillnad.

Parken ligger just intill strandpromenaden, ett attraktivt gångstråk, och kommer definitivt att bli en attraktion för Umeås invånare.


Snart går startskottet för bygget av skateparken
Skateparken är först ut i projektet Staden mellan broarna. Det har funnits många olika medverkande krafter för att komma dit vi är i dag och startskottet går snart för bygget av skateparken. Om allt går som det ska så ska parken vara klar under hösten 09.

Ungdomsrådet på Ã…lidhem/Carlshöjd och Umeskateförening har kämpat under många år med frågan. Men det som gjorde så att beslutet till slut fattades var Umeå kommuns egen TYCKA – dialog som gjordes för unga i Umeå. Dialogen resulterade i att cirka 200 ungdomar skrev in att det ville ha en skatepark. Läs mer om bakgrunden.


Kolla in på bloggsidan: umeaskatepark.bloggsida.se
Läs mer om Staden mellan broarna
Läs mer om skateparken

För mer information kontakta:
Ida Östensson, projektledare
Samhällsbyggnadskontoret, Gator och parker
Ida.ostensson@umea.se
070-544 07 98

Carl Arnö, park- och gatuchef
Samhällsbyggnadskontoret, Gator och parker
Carl.arno@umea.se
090-16 13 70, 070-557 03 23

Britta Strömgren, informatör
Samhällsbyggnadskontoret
Britta.stromgren@umea.se
090-16 23 91, 070-661 24 64




alexander berglund12 mar kl 14:45
Kan ni inte fixa så vi oxå får en park hehe

david13 mar kl 12:29
har ni provat själva alex? det kräver en hel del tid, men är man beredd att lägga tid och är ett gäng är det inte så sjukt svårt. fast går ju snabbare att flytt då.. ;)



Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop