Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.





Annonser






Reportage: Dag 2-3 på YSG Myggturné
16 jun kl 01:16

Yooo dagboken! Marianne Ahnlund här, tänkte ta initiativet att skriva lite om gårdagen och dagen. Igår så var det skitväder som vanligt… jävla regn, men va tusan det får man räkna med om man bor här uppe i norrlands trakter. Så vi åkte till Umeås skatelokal...


... och åkte i några timmar sedan bestämde vi oss att åka till Vännes lilla skatelokal. Den var riktigt schysst, populärast blev mikrorampen.

Våra rookies lärde sig båda att droppa och göra tail stall. Ã…kte där ett tag sedan kom vi på att det skulle vara skönast att sova hemma och istället åka tidigt på morgonen till nästa stopp, Skellefteå. Så vi packade ihop och drog in till Umeåstad.

Just ja här är information för intresseklubben! Toaletten i Vänneslokalen hade inte någon dörr. Så för er blyga toalettbesökare, gör era behov innan ni åker till den lokalen.


Viktoria Malmgren, nosestall.
Foto: Jonatan Nylander.


Ida Östensson, judo tailstall.
Foto: Jonatan Nylander.


Marianne Ahnlund, bs 5-0.
Foto: Jonatan Nylander.

Måndag: Dagen började som vanligt med att detta jävla regn smattrade ner och förstörde våra planer att skejta på lite hide and seek spoots. Men vi gnällde inte utan vi sökte upp dem ändå i hopp om att regnet skulle avta. Fast först stannade vi vid Skellefteås ungdomsgård efyran för att lämna vår packning.

Sedan åkte vi ut för att leta reda på najsiga spots. Men såklart regnet kom ner IGEN…

Hoppet började sjunka ner till botten när vi äntligen hade kommit fram till Skelleftehamns spot, dock så blev det ingen skate där för, som jag nämnde innan, öste regnet ner och allt var dyngblött. Party, underbart, kalas, helt enkelt skitkul, verkligen. Fast vi träffade på några trevliga bmxare (en bmx-brud!) och frågade efter andra spots.

Vi fick tips om en ramp. Den skulle tydligen ligga på en bakgård till ett vanligt bostadshus. Detta lät som ett riktigt smaskigt ställe att skata på, så vi åkte i vår lilla buss, efter mycket hit och dit hittade vi den.

Regnet hade börjat försvinna och marken var torr. Vi såg rampen glänsa i solljuset, men vad händer!? REGNET KOMMER IGEN! Så vi skejtade på tappert i tre minuter innan det var omöjligt. Studsmattan bredvid gick att volta och göra lite annat kul på i alla fall och rampens ägare, som även räddade vår Kanadensiska energi-tjej Julie från en blodtörstig mygga.


Julie Lévesque, hal rampslam. Bokom henne från vänster: Anneli, Maja, Vicky, Marianne,
Ida Östensson, Karin, Ida Alatalo. Klicka in er på bilderna och klicka igen för att se dem större.
Foto: Jonatan Nylander.

I alla fall, vi åkte tillbaka till fritidsgården och skejtade vid föreningen "skellskate" källarlokal. Den var riktigt bra och vi fick många bra videoklipp och bilder. Jag satte fakie bigspin, kickflip uppför banken och en maxad ollie nerför en miniquater. Fick allt på bild och video, nedanför finns lite smakprov. Nej nu ska jag sova Karin får ta över och skriva lite mer om kvällen och dess äventyr!


Marianne Ahnlund, ollie.
Foto: Jonatan Nylander.


Jaha och här fick den äldre och eventuellt visare ta över dagboksinlägget… Vi skatade som sagt större delen av eftermiddagen i efyrans källarlokal.

De flesta av tjejerna menade att det här var myggturnéns bästa ställe hittills. Det var lekfull stämning och skön musik i högtalarna. Ingen kunde göra något utan att någon annan fångade upp det med jubel och brädslam.

Den lokala åkaren Emmy dök sedan upp vid sextiden hängde med oss under kvällen. Vi bestämde oss för att gå ut och äta på byn. Sushi och thaimat fick det bli! Wok´n Roll. Yes. Storfamiljen tog upp halva lokalen.

Vi var nu elva personer med på turnén då Ida Alatalo anslutit tidigare under dagen. Efter maten gick vi ner till vattnet i centrum och turnéns fyra mest varmblodade personer stod för uppvisningen. Ett dopp fick det bli! Jonna, Emil, jag och Marianne visade var skåpet skulle stå.

Resten av kvällen gick i samma tecken som övriga dagen. Innehållsrik, helt urflippad och totalt improviserad. Afrodans, yoga, det erkända dansmovet "masken", fjomp-pingis och slutligen, helt given, nattskate en trappa ner. Det finns bara ett uttryck som sammanfattar myggturnéns status just nu. "thumbs up!"





Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop