Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.









Reportage: Myggturnédag 4 Pite+Luleå
18 jun kl 23:45

Tja Maja Lagedal här! Jag tänkte skriva lite om vad som hände på tisdagen. Ida Alatalo gick upp lite före oss andra för att hinna med sin buss till Luleå och Anneli gick upp för att skata medan vi andra sov. Vi åt vi frukost tillsammans och packade bilen och for vidare.


Vi kunde känna solen stråla in i bilrutorna. Efter en tids bilresa upptäcker vi att vi är inne i Luleå kommun. Vi hade kört bil i en halvtimme för länge. På något sätt hade vi missat hela Piteå. Emil gjorde en U-sväng och resan fortsatte till bowlen i Piteå där det fanns fotografer och en journalist som väntade oss.

Väl framme vid bowlen sken solen och vi var alla taggade. De fanns några killar där när vi anlände och journalisten sa till dem att "Nu kommer det tjejer som ska åka skateboard". Jag kunde höra en kille säga till journalisten, "Ja men, är det tjejer som ska åka skateboard då ska man respektera det!".

Det var några som gav sig på bowlen och efter ett tag kom det två tjejer som ville prova att åka skateboard. Karin och Ida Ö hjälpte till att lära tjejerna att göra lite basic stuff.


Ida Östensson, rock fakie.
Foto: Jonatan Nylander.
Kolla ett reportage med fler bilder från Pitebowlen på Piteåtidningens hemsida.

Vi skejtade även vid en curb. Vi lessnade ganska snabbt på Piteå och bestämde oss för att käka på max och sedan dra vidare till Luleå.

I Luleå var vårt första spot en rhinopark. Vi fick hardwear t-shirtar från skatebutiken i Luleå där det stod YSG Myggturné sommaren 09, NICE! Fotografer, journalister och ett tv-team väntade på oss. Hela Luleås mediekår fanns där. Rhinoparken såg nästan likadan ut som Grubbeparken i Umeå och det gillade vi! Det fanns väldigt trevliga killar där som åkte både skateboard, longboard och sparkcykel. En kille ville visa oss ett till spot som jag ska berätta mer om senare.

Jag och Emil körde följa John och försökte lära oss några nya trick. Det var väldigt kul! Precis när vi skulle lämna rhinoparken kom polisen. Fyra st kom i en stor bil. De ville bara bekanta sig med ungdomarna som fanns här, bra initiativ!

Kolla bilder och ett webb-tv-reportage från rhinoparken på Kurirens hemsida.

Vi drog till kulturhuset i Luleå. Vi streetskatade lite där tills regnet kom över oss igen... Det gick förbi en sur kvinna som sa åt oss att gå därifrån med det stoppade oss inte, vi fortsatte! Vem har sagt att alla offentliga platser är till för just gångare? Det fanns även en litenliten flicka bredvid med sin pappa. Hon verkade väldigt fascinerad av vårt åkande, vilket är väldigt lovande, men ska börja i tidig ålder!


Marianne Ahnlund, ollie.
Foto: Jonatan Nylander.
På väg till bilen hittade vi ett härligt ställe och Julie blev genast taggad på att göra ett trick. Det var en lastkaj som hon ollade ut från. Hon gjorde det om och om igen. Efter ett antal försök ramlar Julie och slår i hakan! Det blöder något fruktansvärt mycket, men Julie verkar inte alls brydd, hon frågar Jonatan om bilden blev bra som han tog när hon ollade sedan säger hon att hon måste göra om det! En riktig kämpe som hon är försöker hon igen, hon ramlar.. Hon skiter fullständigt i plåster och blodet droppar ner på tröjan och bara kör tills hon till slut klarade det! I bilen pysslade vi om Julie.


Maja Lagedal, tailspin.
Foto: Jonatan Nylander.
Vi drog till skatelokalen i Luleå som även under natten blev vår sovplats. Sedan var vi ute på kvällsäventyr. Simon, killen från rhinoparken, visade oss ett spot vid en basketplan. Det var verkligen roligt att skata där. Vi nötte jättemycket på de olika tricken tills vi äntligen klarade dem! Marianne gjorde en fs ollie.

Sedan drog vi till ett "secret spot" som vi inte kan berätta så mycket om. Det var bara tre skatare i hela Luleå som kände till stället. Det här lät för bra för att vara sant tyckte vår fotograf Jonatan som var på väg hem till Umeå. Han stannade och fotade och missade sista bussen och fick tillbringa ännu en natt med oss i en skatelokal. Det fanns schyssta böjar som vi åkte på. Det blev mycket fotande av Jonatan och mycket filmande.


Anneli Lewis Skoglund, blunt rock fakie vid Luleås hemliga spot.
Foto: Jonatan Nylander.

Skador inträffade på "the secret spot", men smärtorna gick över. Vi fanns för varandra och försökte så gott som möjligt skratta det onda.

Vi drog till Statoil och där träffade vi på raggare som lyssnade på Eminem. Julie tog kontakt för att ta del av den svenska raggarkulturen. Raggaren stängde fort dörren. Ida började dansa bootiedance mot den ena bilen. Många skratt och ett minne för livet!

På väg tillbaka till skatelokalen hittade Julie två grymma banks som vi provade oss på utanför H&M. Det var kallt ute och vi stannade inte så länge.

Vi kröp sedan allihop ner i våra sovsäckar på en yta av 5 kvadratmeter och sov gott.


Ida Östensson lattjar med döden.
Foto: Jonatan Nylander.
Fler bilder från den här dagen finns uppladdade på YouSkateGirls profil.





Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop