Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.









Reportage: Myggturné dag 5 Överkalix
19 jun kl 14:01

Här kommer rapport för sista stoppet, Överkalix, dag 5: Igår åkte vi från Luleå. Vi hade trängt in oss på golvet mellan två soffor i skatehallens lilla matrum. Jag hade faktiskt sovit ganska bra och har lärt mig att sova på luftmadrass utan luft. Det härdar.


Vi skulle ju åkt till Boden, men efter diverse logistikproblem, tappa-bort-plånboken-problem och efter ett samtal men en kille som tyvärr inte kunde rekommendera oss Boden som skatestad så bestämde vi oss för att åka tillbaka till rhinoparken för att åka lite innan vi skulle blåsa upp till Överkalix.

Julie fick som vanligt helt våldsamt mycket energi när vi kom fram till parken och styrde upp en massa kul grejer som vi körde tillsammans. Kolla in vår film sen! Efter några timmar hoppade vi in i bussen igen och styrde norrut.


Julie Levesque, fakie kickflip, Luleås rhinopark. Bild från dagen innan.
Foto: Jonathan Nylander.
Avfarten till Överkalix är tydligen lätt att missa (sväng höger vid Töre!!) så Vicky fick hålla pli på vår chaufför Emil. Första anhalten blev hemma hos Meta som är Vickys mamma. Där styrde Vicky upp en riktigt god sen-lunch med efterrätt och hela baletten. Gillar verkligen det här. Sen somnade jag på soffan. Turnélivet är slitsamt.

Lite senare åkte vi ut till Vickys pappa. Helt underbar idyll med berg och vatten precis bakom knuten. Och inte minst. En störtskön miniramp på tomten som Vicky tydligen täljt ihop på egen hand. Bra jobbat! Kvällen bjöd på skönt häng och bra skate. Allt ser lätt ut och stämningen var på topp. Sweet home Alabama!!


Marianne Ahnlund, grab på rampen Viktoria Malmgren byggt på farsans tomt.
Foto: Marianne Ahnlund.


Viktoria Malmgren, blunt grab rock to fakie.

Sedan blev klockan två på natten och vi hade precis kommit hem från en helt underbart båttur i solnedgången. En solnedgång som sakta gått över i soluppgång vid horisonten.

Solnedgången.
Foto: Maja Lagedal.
Det var helt vindstilla ute och vi hade tyst glidit fram över vattnet på en bastuflotte. Vi hade svettats och skrattat och kastat oss i det svalkande vattnet för att sedan i halvpanik kämpa mot strömmen för att ta oss upp igen. Det ångade om oss. Vi gick in och ut ur bastun igen och igen och igen.

Vi grillade och livet log mot oss. Det har det förresten gjort under hela myggturnén. I fem dagar har vi nu varit ute på vift och skatat "spotsen som Gud glömde". Men vi kommer inte glömma.. Vi har fått upptäcka nya spännande ställen att skata på. För min del har turnén även gett mig möjligheten att få lära känna några riktigt underbara människor. Det kommer jag aldrig glömma.

Myggturnégänget på bastuflotte. Från vänster: Ida, Karin, Emil, Julie, Anneli, Marianne o Vicky.
Foto: Bengan.
Fler bilder från den här dagen finns uppladdade på YouSkateGirls profil.





Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem



Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop