Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.









Reportage: Skullcandy girlcamp dag 3-4
16 aug kl 00:04

Under dag 3 och 4 drog vi till Roskilde och Christiania för åka. Det blev tävling i både Game of skate, street och vert och vi testade en sjukt svår bowl och åkte ner för en sketchy vertikal roll-in som slutade med ett bad i skumgummigrop.

Dag 3 på campet var nog den bästa av alla dagar. Vi sov ut på morgonen och åt en rejäl frukost. Efter detta hoppade vi alla in i våra minibussar och drog till Roskilde. Inte till festivalen utan till självaste staden. Vi åkte till en av de två skateparkerna som finns utomhus i Roskilde. Parkerna i Danmark ser inte alls ut som våra svenska. De är gjorda med kracklig asfalt och just denna park var inte gjord av skatare så böjarna var sjukt konstiga på många ställen. En annan skillnad är att det är lagligt att måla graffiti i skateparkena i Danmark. Så det känns verkligen som att man "in da Ghetto".

Vi blev i alla fall mottagna med musik i högtalarna och en fet stämning spred sig. Malene Madsen som arrangerar campet från Danmark var speaker och peppade igång tjejerna lagom till tävlingen skulle äga rum. Vi började med Game of skate där Anneli Lewis Skoglund tog hem första priset med sina grymma freestyleskills.

Streettävlingen var uppdelat i olika heat och alla tjejer körde på sjukt bra. Eftersom denna park hade något av de bästa jag någonsin åkt i bowlväg så rippade tjejerna på väldigt bra även i denna tävling. Här kommer resultaten:

Vinnare av Game of skate:
1. Annelie Lewis Skoglund
2. Lisa Kindberg
3. Sophia Lönnberg


Vinnare av street-tävlingen:
1. Sophia Lönnberg
2. Julie levesque
3. Lisa Kindberg


Vinnare av ramp-tävlingen:
1. Sophia Lönnberg
2. Julie Levesque
3. Vicky Malmgren


Efter tävlingarna bjöds det på grillat och fint häng. När vi var mätta och belåtna drog vi till Hal 12, Roskildes inomhushall. Det som var mest uppskattat var skumgummigropen med en sketchy vertikal roll-in till som några av tjejerna provade.

Vi sov över i hallen och drog tidigt på morgonen tillbaka till Köpenhamn och chillade lite i skateparken innan vi begav oss till Christiania. Upplevelsen var blandad för min del. Lite för mycket nergångna haschtomtar och sunkiga alkoholister men samtidigt var det så vackert där så jag skulle kunna flytta dit imorgon. Christiania fungerar som en fristad för personer med vissa alternativa livsstilar, och grundades år 1971 då hippies tog över ett övergivet militärt område. De danska myndigheterna har många gånger genom åren gjort mer eller mindre allvarligt menade försök att stänga Christiania, utan att lyckas. Vill ni läsa mer om Christinia så kan ni surfa in på denna sida. http://sv.wikipedia.org/wiki/Christiania. Längst ner finns bilder, dokumentärfiler osv.

Varför vi var där var för att besöka deras bowl som är i en byggnad som kallas "Wonderland". Det är ett väldigt speciellt rum med fina målningar. Men självaste bowlen var sjukt svåråkt och det var bara ett få av oss som gav den en match. De andra gick en rundtur runt Christiania och kollade in alla coola byggnader.

Efter Christiania drog vi tillbaka till Köpenhamns skatehall där vi fotade alla sponsprylarna, skatade och avslutade kvällen med att se på skatefilmen "Lords of dogtown" och käka godis och god kladdkaka som våra grymma mattjejer gjort till oss.

Jag drog hem på fredag morgon kl.07.00 så jag hann inte med sista dagens bravader. Men det ryktades om att det arrangerades en grym efterfest för de tjejer som var över 18 år på ett uteställe som heter Flisen.

Lägret blev mycket lyckat och nu har det knutits band mellan skatetjejer mellan Danmark, Norge, Island, Sverige och Spanien. Perfekt för nästa sommars skateroadtrip J


Fler bilder kommer upp på användaren "youskategirl" de närmsta dagarna.



Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem



Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop