Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.









Reportage: You Skate Girl Camp
6 sep kl 22:42

I Maj i våras arrangerades ännu ett succécamp av tjejerna bakom You Skate Girl. Denna gång var det åkning i Uppsalas miniramplandskap och en dagstripp till Avesta som stod på schemat.

Tidigt på en senvårsfin fredagsmorgon mötte ett tiotal trötta men förväntansfulla campdeltagare upp med ledarna på Ungdomens Hus i Uppsala. Det var en åldersblandad grupp, varav några kom långväga och andra var äkta uppsalabor.
Efter ett par rundor namnlekar och en stadig lunch åkte tre busslaster med skateglädje till Uppsalarampen för en eftermiddagssession. Det var första gången i ramp för många, men tack vare YSG-gängets brinnande pepp, som blivit något av deras trademark, vågade den ena efter den andra droppa in. Solen sken hela dagen och rampen fylldes med folk, som alla med ovana ögon såg hur rampen togs över mer och mer av tjejerna. Lite senare på eftermiddagen dök tv4 upp och gjorde ett reportage, något som fick tjejerna att med ett leende ställa upp på led med YouSkateGirl t-shirts.
Kvällen avrundades med en god middag på bryggan vid fyrisån utanför Ungdomens Hus, och därefter skatefilm och olika aktiviteter för att peppa inför morgondagens tripp till Avesta.

Andra dagen började alltså med en session i Avestas betongpark. Det släta underlaget såg inbjudande ut med en stor variation obstacles, men favoriten blev quarterpipe to flat där det gällde att flyga högst. Några nöjde sig med att komma över, och andra laddade på med olika grabs. Om man inte vågade ställde ledarna upp med hjälp och stöd. Till lunch bjöds på pizza, så mycket pizza att det blev en hel del kvar. "Inte kan man väl slänga så mycket mat?" - sa tjejerna då, och åkte runt och bjöd alla åkarna i parken på fri lunch. En vänlig gest man inte ser allt för ofta i skateparker idag, förhoppningsvis tar många efter dem! När alla hade förätit sig, både på betong och pizza, väntade avestas nybyggda inomhushall deras besök. Här fanns en rad olika hippar, curbs, ramper mm. Det som kanske fick mest uppmärksamhet var en träkonstruktion med två rollers efter varandra. Alla skulle åka över en efter en och sedan tillsammans. Det slutade med att skrattande formationer skatetjejer pumpade järnet i rollersen, samtidigt som andra åkte banks och ramp, och att en av ledarna satte sina första kickflips på flat!
Efter en rejäl runda med streching utanför lokalen bar det av hemåt, med ett snabbt stopp hos dalahästen, för att ta gruppfoto och för att göra ollies nerför platån till vägen. Sedan kändes att dalarna var erövrat och gänget kunde utmattat men nöjt åka hem igen till uppsala.
Väl hemma i ungdomens hus väntade en griptape-workshop med David från Skank i Uppsala. Efter att ha fått ny grippa på brädan kunde alla sova gott, tokpeppade inför morgondagens event!

Båda dagarna hade solen strålat med sin närvaro - och den tredje var inget undantag. Värmen osade från plywooden och asfalten vid rampen när bussarna rullade in på förmiddagen. Likt en samling skatepeppade myror på krigsstigen vällde tjejerna in över hela ramplanskapet, och det märktes att de två tidigare dagarnas övningar och coaching hade gett resultat. De två dagar före hade droppat in i ramp för första gången satsade på helt nya grejer i rampen och samma sak gällde på flatytan kring rampen.
En bit ut på eftermiddagen, efter en glad session och grillning av vegoburgare och korvar, var det dags för tävlingar! Tre olika kategorier var det som gällde, först ut var Game of Skate. Kreativiteten regerade, nya variationer och påhitt visades upp. Till slut stog det mellan två av tjejerna, som båda fick tömma ur sina trickpåsar framför de andra. Sedan, efter en imponerande uppvisning av nya trickkreationer, var det dags för ramptävling.
I rampen östes det på. Det var som sagt här man såg bäst att tjejerna hade utvecklat sin åkning. Tävlingen hölls i den minsta delen av rampen, men fick sedan utvidgas för att några ville köra större. Medans några nöjde sig med att de kunde droppa in på egen hand, var det några som vågade sig på ollie to fakie, olika rock-kombinationer och till och med pivot-dropin.
I street-tävlingen som följde var formatet att alla fick några minuter på sig att göra sin line. Alla imponerade på domarna, några med lite mer tekniska lines, andra med lite gott gammaldags fjäsk, och även en med en mer teatralisk uppvisning, i form av en You Skate Barbie på skatepromenad med sin märkligt korvpaketliknande chihuahua. Efter ett moget överläggande av domarna delades fina priser ut från b.l.a. Skullcandy, som var huvudsponsorerna till campet. Efter detta kan man tro att alla bara var trötta, men sessionen som följde varade tills deltagarna knappt hade kraft i benen nog för att ta sig hem.

YouSkateGirl hade återigen lyckats så små frön av skateglädje i tjejerna som senare den dagen stapplade sig hem för välbehövlig vila. Ett steg hade tagits närmare den ädla visionen - att alla som vill ska få en chans att åka skateboard, oavsett vem han eller hon är.

Hälsningar Petter Schanche/ Pophunters



Fler bilder hittar ni på YouSkateGirls profil!


Emma7 sep kl 17:27
Så jävla gött! Vill vara med på nästa YSG- läger.



Logged in members can add comments here.


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem





Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop