-->



The deckshape is a registered trademark. All rights reserved.

 



Menu


You are not logged in but you can use a lot of the site.

Ny Home | Gammal
Member Skatepics
Member Videoclips
Become a member
Articles / Photos
Forum
Poll room
Lokala bilder/videos/forum
Lokala gästböcker
Online 
Contact skate.nu
You Skate Girl
Newsletter
Brotherhood Plaza
Advanced user search
Quick username search:

   Log In

Username 
Password 
Forgot your password?
Become a member










































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.








Forum room Orginalrum.      Topic  NÃ¥t skateproffs...

Go back to the forum   Go straight to the bottom   Start a new discussion   Add this to your favourite discussions  




NÃ¥t skateproffs...

Helipop, Oskarshamn.
Photo.
24/3/06 kl 00:50


...Har man ju aldrig varit. Men har dock åkt i 14 år i år och känner att det börjar bana utför. Inget var som det var för 5-6 år sen när man låg på topp och var kortare och vägde mindre och tänkte mindre och aldrig slog sig så det gjorde ont. Vad jag ville säga med denna tråden är att det känns som att man håller sin bästa formtopp runt 15årsåldern då alla förutsättningar finns för att bli redigt grym och sen hålla sig där och lära sig att det inte är så farligt att trilla för priset av känslan för ett nytt trick. Den känslan finns nu inte längre, wowkänslan och tillfredställelsen försvann samtidigt som modet försvann. Numer känns det som jag skatar rätt mesigt och inte längre utvecklas. Jag invecklas snarare =) Nu för tiden åker man ju bara för att det är kul och om jag inte skatade så mycket som jag gjorde så vet jag inte vad jag ska göra. Skateboard är min livstrapi, skateboard gör mig glad.

Någon som känner igen sig?

Ps. Håll i gång och ta tillvara på eran unga impulsivitet och se till att lära er kontrollera tricken så ska det inte vara så svårt att vara grym även när ni blir äldre och tänker mer än ni skatar.

Over and out // Nicke Nudel



MathiasLarsson, Uddevalla.
24/3/06 kl 07:23


ganska deprimerande tråd ;) men ska tänka på de



sam, Norrköping.
24/3/06 kl 09:31


Efter ett tag slutar man utvecklas i en riktning och får istället söka sig åt nåt annat håll. Är du riktigt duktig slutar du lära dig trick och börjar återlära dig gamla istället (men de flesta av oss kan nog fortfarande klämma fram nån ny flip eller så). Det finns iaf alltid nya sätt att utvecklas på, det gäller bara att hitta en ny infallsvinkel.

Börja pumpa och bomba hills switch eller åk barfota, kör med tailen som tail switch (vilket jag alltid gör, fråga inte varför) eller hitta på nåt annat.

Lycka till eller nåt ;)



Bumbi, Karlstad.
Photo.
24/3/06 kl 10:17


Nä fan.. Jag börja skejta när jag var 13 typ.. Min peak var när jag var runt 20-21.. Sen skaffa jag flickvän och då gick allt utför.. När jag var typ 23 sluta jag skejta helt.. Nu, 5 år och 15 kilo senare har jag dumpat min flickvän och precis börjat skejta igen.. Jag vet att jag inte kommer bli i närheten så bra som jag en gång var och du har rätt.. Det gör grymt ont att slamma nu för tiden..

Men! Jag tror inte det har lika mycket med ålder att göra som att man är otränad.. Kolla på alla gamla rävar.. Hur gammal är koston, danny way, love eneroth och många många andra proffs tror du?
Jag känner Love och han har fått mig att börja värma upp, stretcha, och träna rygg, fotleder etc precis som han.. Visst krävs det mer att ligga på topp nu än när man va "kid" men det går... Träning, uppvärming och rätt kost! Dessutom i vissa fall är det inte dumt att skaffa coach-tejp eller handledsstöd..

Tänk om! och du kan fortfarande ha säkert 10 år inom skejt kvar som du fortfarande utvecklas!



PIG, Stockholm.
24/3/06 kl 10:26


ja har en kompis som e 19 o han hqar typ kört i 5 år. han va bättre förut nu skatar han inte liika ofta men han lär sig aldrig nya trick. aja men ja e 15 fast ja tycker d gör skit ont o slama, ibland fast ni vet ju så d gör typ 10 gånger ondare när man blir äldre. Ja har trättnat på trappor o årkar inte me skador hela tiden nu. gillar mer flatland o grinds o sånt



sam, Norrköping.
24/3/06 kl 14:51


Angående den fysiska delen så handlar det ju, som du säger Bumbi, mycket om att ta hand om kropen. Den mentala delen kan vara minst lika krävande.



Squeysey, Uppsala.
24/3/06 kl 14:56


jag är bara 12



_Suffan, Stockholm.
24/3/06 kl 22:10


:(



psykopatrik, Luleå.
24/3/06 kl 22:18


inte jag



SkateIsArt, Lidköping.
Photo.
24/3/06 kl 22:53


jag var 12 en gång



Helipop, Oskarshamn.
Photo.
24/3/06 kl 23:07


Men det jag säger handlar bara om den mentala faktorn egentligen. Det är inte åldern som gör att det gör ondare, det är att jag vuxit till 180cm på 87 kilo (mycket lårmuskler...ta fart!). Och när jag menade att utvecklas sakta så togs det lite väl bokstavligen. Det är just det att nu för tiden får man inte samma belöning i välbehag som man fick förut när man landade nya trick. Klart det finns tusentals trick jag kan lära mig, men finns motivationen? Nu bara slöåker jag och skatar dom trick jag kan och försöker ösa och köra så fort det går med dom och har även lärt mig lite miniramp. Så åldern är inget problem. Det jag menade var mer att när man är mindre så tänker man mindre på risker, och om man passar på att lära sig så mycket man kan under den åldern och får kontroll så har man inget att oroa sig för när man blir äldre, för då har men redan tagit tillvara på brädkontrollen man hade när man var yngre om man är smart. Tex five-oh to fakie i miniramp, jag vågar inte det nu, men hade lätt vågat det för fyr fem år sen och om jag lärt mig det då så hade jag inte behövt tänka på att det varit läskigt nu. Då hade jag kunnat det nu och tackvare kontrollen över det tricker och kontrollen över mitt mod så hade jag kunnat lära mig fem liknande trick kanske. Det var dit jag ville komma. Lär er lita på er själv och på brädan när ni är unga så slipper ni oroa er för det när det är "för sent".

peace



svettig_Gurka, Oxelösund.
24/3/06 kl 23:33


Word helipop!



Nolly, Stockholm.
Photo.
25/3/06 kl 00:50


skateboard ska inte vara kul, det ska vara tvång och diktatur!



Nolly, Stockholm.
Photo.
25/3/06 kl 00:52


jag är nästan lika lång som du så tyst!



sam, Norrköping.
25/3/06 kl 09:36


Motivation suger. Tror alla måste hitta sin specifika sak som får upp suget. Det finns ju där, nånstans, gäller bara att hitta det.

Den där rädslan känner jag också igen. Frågan är om och vad man skall göra åt saken.

Sen så får man ju en egen, unik trickpåse om man inte försöker lära sig det som alla andra gör heller. För då utvecklas man i nån annan riktning istället, det behöver ju inte gälla trick i sig utan små stilsaker ;)

Stil gillar vi!

Sam - 186 på 72 kg ;)



Helipop, Oskarshamn.
Photo.
21/3/09 kl 16:10


Oj, tre år sen jag skrev den här tråden då?! Coolt haha



Namn
Kommentar   


 Search forum for the word: Search in:
 Or by topics by user: Order by:
 In what room:
And show in ascending order in falling order


Logga in/skapa användare om du vill diskutera, starta egna trådar, markera dina favorit-trådar med mera. Sök gärna trådar med sökfunktionen här nedanför eller snabbsök genom att klicka på en av de röda länkarna.

Kameror, redigering, musik, spel:
kameror, redigering, forumtråd; hur ska en skaterulle vara, slowmotion, låtar, musik, rock, hiphop, film, video, Forumtråd, videoklipp/filmklipp på nätet, Spel/EA skate, Hawkspelen m.m..

Tricktips, själva skatandet m.m.
problem med olika flippar, shove-its, droppa, diskussion; tricktips på nätet, skatespots, om parker, om miniramp, om vertrampsåkning.

Skateboardliv:
diskussion; skateboard(livet) nu och förr, tjejer och skate, camps/läger.

Hårdvara, prylar, kläder, köpråd:
brädor/skateboards, blanks eller inte, skor, hjul, kullager, truckar, kläder, snowskate, snowboard.





Annonser



Settings

(Only for logged in) Show more with girls
Show more with guys






      © Skate.nu        Contact 


Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop