The deckshape is a registered trademark. All rights reserved.

 Meny


Du är inte inloggad men du kan titta på mycket ändå.

Ny Startsida | Gammal
Skatebilder
Videoklipp
Bli medlem
Artiklar / Foton
Forum
Pollrum
Lokala bilder/videos/forum
Lokala gästböcker
Online 
Kontakta skate.nu
You Skate Girl
Nyhetsbrev
Brotherhood Plaza
Sök medlemmar
Snabbsök användare:

   Logga in

Användare 
Lösenord 
Glömt ditt lösenord?
Bli medlem


Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.
Forumrum Orginalrum.      Ämne  börja windsurfa oxÃ¥

Gå tillbaka till forumet   Gå direkt till botten   Starta en ny diskussion   Lägg bland dina favoritdiskussioner  
börja windsurfa oxå

surftobbe, Västerås.
11/6/06 kl 19:35


fler unga kids måste börja windsurfa!

Jag älskar skateboard, snowboard och windsurfing.. tyvär började jag inte windsurfa förräns ett par år sedan. Windsurfing är verkligen en grym sport som hamnat lite i skymundan av skate o snowboard. Många verkar tro att windsurfing det är ungeför som att segla jolle,, mer fel kan man inte ha.. det är ungefär som att köra freestyle motorcross utan risken att bryta ryggen. För ett par år sedan exploderade utverklingen i windsurfing med massor av nya tricks, dubbla framåtloopar, pushloopar och shuvits. Enligt obekräftade källor är de nån tokig jävel som dragit en trippelframåtloop, alltså en trippelvolt tillsammans med bräda o segel. Många kids har sett kitesurfing på tv och tycker det är skitfränt, windsurfing är grymt mycke roligare. Vi hoppar lika högt men vi har långt flera tekniska tricks.

Nu börjar windsurfing sverige satsa på de unga.. vi har lite glömt bort er för att vår sport är så jävla rolig att vi har inte tid att utbilda er.

Tycker ni det är fränt att dra en melon air i stappelbäddsparken? Tänk er då att hela stappelbäddsparken består av vatten och ni drar omkring där i 40 km/h och drar 6 meterhöga backside airs.. så är det att windsurfa, de är grymt, varje gång det blåser kuling har vi stappelbäddsparker längs hela kusten.

Ta med er polarna o börja surfa i år. Köp sedan en freestyle bräda o surfa varje gång det blåser.. ni kommer älska det lika mycket som ni älskar att åka skate.relax, Kristianstad.
11/6/06 kl 20:03


Hur klarar ni gör trick o hoppa o sånt med ett fett jävla segel som är ivägen ?surftobbe, Västerås.
11/6/06 kl 20:23


seglen är ganska lätta numera, men det är seglet som ger fart och även höjd i hoppen. Seglet ger också rotation i looparna. På sätt o vis blir man ett med brädan och seglet är som ens vinge.. det är inge jobbigt när man väl får häng på det.

kolla in på www.continentseven.com och sedan under moves.. där finns en hel del av tricksen att kolla på. Speciellt kolla på jonas ceballos "high jump". Han snarare flyger än hoppar med sin bräda.Frondish_Sk8, Uddevalla.
11/6/06 kl 20:35


tänk om man flyger iväg då! :(surftobbe, Västerås.
11/6/06 kl 20:40


jo, grejerna är inte riktigt så lätta :) men kolla in jonas ceballos high jump på continentseven.com han flyger faktiskt ur bilden. Men när man kan hoppa så högt då har man en hel andra skills också.relax, Kristianstad.
11/6/06 kl 20:54


jo , den var inte lite fet faktist ....surftobbe, Västerås.
11/6/06 kl 23:25


windsurfing är fult med feta grejer numera, det beror mycket på att prylarna blivit så lätta.. tex så väger en bra bräda numera bara 5-6 kilo, vilket känns som en fjäder när det blåser bra. Sen finns det väldigt många roliga tekniska tricks kolla t ex på douglas 'cheo' diaz's andra shuvit.. det är inte en skate shuvit, popshuvit kallas willy skipper, ganska mesigt namn, 360 kallas grubby.. kolla igenom tricks finns mycke roligt ni kan lära er... om ni börjar idag kommer ni garanterat vara grymma inom några år.. då kan ni resa runt världen o köra världscupen.. ni behöver bara börja i tid..Robboy, Sollentuna.
12/6/06 kl 11:07


Men måste man inte ha Vågor för att kunna göra trick i windsurfing?since93, Ängelholm.
12/6/06 kl 12:16


jag ska börja i sommar hade jag tänkt och de verkar skitcoolt dessutom bor jag ett stenkast från stranden så jag kommer bli proffs i skateboarding och vindsurfing
psykopatrik, Luleå.
12/6/06 kl 12:55


fyfan va läskigt han är ju typ 8 meter upp i luftensurftobbe, Västerås.
12/6/06 kl 14:09


nej egentligen behöver man inga direkta vågor, för att göra framåtloopar o bakåtloopar behövs bara halvmetersvågor. Sen finns det massor med plattvattenstricks typ grubby och spock. Men med större vågor så kan man göra flertricks.. typ mera vågridning, man kör ungefär samma tricks som vanliga vågsurfare.. fast lite mera.
Sk84lf_, Ystad.
12/6/06 kl 15:44


ja windsurfar ibland:d..surftobbe, Västerås.
12/6/06 kl 18:25


härligt, keep it up!Inget_bra_namn, Stockholm.
12/6/06 kl 21:01


måste man inte ha värsta vindigt för att man ska kunna ha skoj?surftobbe, Västerås.
13/6/06 kl 08:11


jo det kan stämma, iaf för den typen av bräda som jag använder då behöver det blåsa över 9m/s, gärna kuling eller 13 m/s. Men för att lära sig ska det blåsa runt 3 m/s, och det är ganska soft att vara ute på sjön/havet såna här dagar när det är 27 grader i luften o sol. Det finns en annan typ av bräda som kallas formula som man nästan alltid kan surfa för fullt med. De går inte att göra några tricks på dom brädorna iofs, men de är snabba så in i helvete.. man kan köra uppemot 30 knop med dom.. ganska bra om det bara blåser 5 m/s. Men när du väl börjat windsurfa kommer du märka att det blåser ganska ofta, och du kommer göra resor runt hela sverige och världen för att surfa.. jag o en massa andra brukar t ex bo i surfbussar i varberg under sommaren.. om pengar finns blir det nordkusten i danmark.. nu är jag rätt fattig, men många som har lite cash åker till venezuela, brasilien, hawaii, sydafrika o en rad andra länder som har perfekt surfväder.Skull, Vimmerby.
13/6/06 kl 23:27


vindsurfa?? är e not nytt bredband eller?Skull, Vimmerby.
13/6/06 kl 23:36


fyhelvete vad den där john ceballos flög:O sket ju nästan ner migsurftobbe, Västerås.
2/7/06 kl 18:02


Nu drar vi strax igång surfkurser i Västerås, för mera info maila mig på tobbe@fextreme.se.surftobbe, Västerås.
4/7/06 kl 09:58


det behöver inte vara så farligt dyrt, man kan köpa begagnade grejor eller låna utrustning av sin närmsta surfklubb.

Den online kursen tror jag var en aning kort och textspäckad, det är bra mycket roligare att lära sig tillsammans med sina kompisar´på en riktig bräda.

Det är inte så många som försöker luras, ett bra tips är att inte köpa utrustning via blocket då slipper man 98% av skumrasket. Sedan att inte köpa grejor som är äldre än 10 år eller som man tycker är fula. Fula prylar brukar man som regel kunna få nästan gratis av andra surfare.eRMIx, Ale.
4/7/06 kl 12:57


Beror på vad du jämför med om du jämför med skate så är det Farligt dyrt! Men du är ju 26 år och de flesta här inne är ju runt 13.

Onlinekursen lärde jag mig en del på, man kan läsa den men självklart skall man väll ut och testa å lära sig? Vad gör man om man är 4 poolare där ingen kan surfa men alla är sugna?

Meningen är ju inte att lära sig på nätet å sen ha färdiga skills utan att få tips, förstod inte riktigt din paralell men ok,

Låna av surfklubb har jag aldrig heller lyckats med gratis. Finns en som jag känner till nära mig och det är i Apelviken, Jag vet att dom håller kurser men att få låna gratis utrustning tror jag blir svårt.eRMIx, Ale.
4/7/06 kl 13:00


Haha precis som att du bara vill göra reklam och sälja kurser :D!! Därför klankar du ner på mitt gratistips.
JinJin, Karlstad.
4/7/06 kl 13:08


Man får för grova axlar och för tom plånbok med vindsurfing ;<surftobbe, Västerås.
5/7/06 kl 08:49


Om man är fyra polare o alla är surfsugna då bokar man in sig på en kurs hos mig :) Det ska gå att låna bräda "gratis" i varberg, du behöver vara medlem i surfklubben.. kostar 200 kr/år.. kolla på www.apelviken.nu , är man under 18 kostar det 100 kr/år. Klubben har lokal till vänster om tempobutiken, jag tycker du ska gå med i klubben det verkar värt. Uthyrningen vid majas drivs av surfersparadise och de håller kurser och hyr ut brädor..

Jag tyckte tipsen var för få och lite svårt skrivna, det är t ex inte så många nybörjare som vet vad lova och skota betyder. Man kan ju förstås lära sig surfa själv likaväl som man kan lära skata, men det tar längre tid, är svårare och inte lika roligt. Men om du har lärt dig grunderna så är moves under www.continentseven.com en bra källa för att lära sig mera. Sedan om du vill köpa prylar så är www.steffo.nu sveriges största surfforum, annars brukar det sitta ett gäng med säljes lappar nere i apelviken.

Bättre att få grova axlar av windsurfing än att betala 300 kr/månad på ett gym :)
Namn
Kommentar   


 Sök i forumet efter ordet: Leta i:
 Eller trådar av användaren: Ordna efter:
 I vilket rum:
Och visa i stigande ordning i fallande ordning


Logga in/skapa användare om du vill diskutera, starta egna trådar, markera dina favorit-trådar med mera. Sök gärna trådar med sökfunktionen här nedanför eller snabbsök genom att klicka på en av de röda länkarna.

Kameror, redigering, musik, spel:
kameror, redigering, forumtråd; hur ska en skaterulle vara, slowmotion, låtar, musik, rock, hiphop, film, video, Forumtråd, videoklipp/filmklipp på nätet, Spel/EA skate, Hawkspelen m.m..

Tricktips, själva skatandet m.m.
problem med olika flippar, shove-its, droppa, diskussion; tricktips på nätet, skatespots, om parker, om miniramp, om vertrampsåkning.

Skateboardliv:
diskussion; skateboard(livet) nu och förr, tjejer och skate, camps/läger.

Hårdvara, prylar, kläder, köpråd:
brädor/skateboards, blanks eller inte, skor, hjul, kullager, truckar, kläder, snowskate, snowboard.

Inställningar

(Bara för inloggade) Visa mer med tjejer
Visa mer med killar


      © Skate.nu        Kontakt