-->



The deckshape is a registered trademark. All rights reserved.

 



Menu


You are not logged in but you can use a lot of the site.

Ny Home | Gammal
Member Skatepics
Member Videoclips
Become a member
Articles / Photos
Forum
Poll room
Lokala bilder/videos/forum
Lokala gästböcker
Online 
Contact skate.nu
You Skate Girl
Newsletter
Brotherhood Plaza
Advanced user search
Quick username search:

   Log In

Username 
Password 
Forgot your password?
Become a member










































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.








Articles

Reportage: Gävleplazan klar 10 augusti! 24/7/08 kl 12:50




Nu är bottnen på Gävleplazan gjuten, men fram till 10 augusti vill man låta bottnen stelna rakt igenom, så lugna er ett par veckor till med att skata. Kolla bilder på bloggen här eller se historiken här i artikeln.



Av: david
Nu den 23 juli börjar det verkligen likna något...











Bildserie, ritningförslag 2. Nyhet från 14 maj 2008
Efter en del diskussioner på nätet och möten för Gävlebor är den slutgiltiga ritningen för skateplazan vid Gävle Strand klar. Man börjar bygga redan nästa vecka och man satsar på att vara klara innan juli är slut. Ta en titt på hur det ska se ut.

Huvudbyggentreprenör kommer att vara NCC AB och Kanadensiska New Line Skateparks som gjort ritningarna kommer under tre veckor att ha en byggchef/tillsyningsman på plats som ska övervaka NCCs arbete så att det blir rätt.

Ett par veckor efter detta kommer veckor New Line Skateparks cementfinish-expert att vara på plats för att se till att allt finjusteras och blir bra.

Projektledaren Ricky Morelli garanterar att New Line Skateparks skicklighet för att få bra slutfinish på sina jobb är i absolut toppklass och tillägger att alla från New Line Skateparks är skateboardåkare (vilket inte brukar skada för att förstå hur saker ska hänga ihop och vilka missar som bara inte får göras).

Vi på worldimproving.com önskar Gävlebyggarna och framförallt gävleskatarna lycka till med bygget och hoppas på lite kul spotbilder och byggbilder framöver!

Bilden nedanför är den slutgiltiga ritningen. Klicka den för att se den större.

Det mesta på plazan kommer att vara byggt i len betong, inklusive allt platt åkunderlag. Det blåa är blå betong och den mörkgråa quarterpipen och banken är mörkgrå betong osv.





Bildserie, ritningförslag 2. Nyhet från 29 februari 2008
Klicka här för att se ritningsutkasten .



Gävles plaza, träffas o tyck! Nyhet från 23 januari 2008
Ny karta + bild. Lördagen 2 februari bör alla skatare som vill tycka till om Gävle-plazans ritningar, eller bara veta mer om planerna, komma och träffa projektledaren Ricky Morelli först på stranden där den ska byggas 11.00 och sedan i Seafun-butiken 12.00. Ta chansen.

   Så här vacker är platsen den 23 januari 2008, men den kommer bli desto smarrigare! :)


   Platsen för plazan markerad med röd text. Klicka bilderna för att se dem större.


Tider och platser:

Klockan 11.00 lördagen den 2 februari, Gävle Strand
Träff med alla skatare på platsen vid Gävle Strand för att visa var parken ska ligga (bärlagret är färdigt redan).

Klockan 12.00 lördagen den 2 februari, Seafun
Träff på Seafun Snow/Skate-shop på Drottninggatan för att diskutera Kyle Dions skisser och vad ni skateboardåkare i Gävle vill förändra på de skisserna.

Ricky kommer med skisser och papper med mera så att ni skateboardåkare själva kan skissa hur parken ska se ut.

Mötet blir en ca 2 timmar lång workshop.

Ricky åker sedan till Vancouver veckan efter så att Kyle Dion kan göra en färdig rittning till upphandling.

Parken ska byggas nu på sommaren 2008.

Ricky Morelli nås på Tekniska kontoret på telefon:
Kontor: 026-178443
Mobil: 070-4141007
Eller ibland på worldimproving.com: RickyM


Bakgrundshistoria:
Skateparken i Gävle har tagit lite längre tid än tänkt på grund av Ricky Morellis sjukskrivning (som han tackar Gävleborgs dåliga sjukvård för, då han var tvungen att för egna pengar åka till Kanada fyra gånger för att få vård när han inte fick det i Gävle).

Eftersom Ricky är den enda på kommunen i Gävle med erfarenhet av riktiga skateparker var det hela tvunget att skjutas upp tills han var frisk.

Det ska i alla fall byggas en plaza vid Gävle Strand och nästa steg blir en bowl centralt i Gävle, som vi hoppas kunna publicera bilder på senare.

Nu när Ricky är frisk, (sedan 10 oktober 2007, efter 3 års sjukskrivning) ska man upphandla byggare så snart som Ricky kommer hem från Vancouver i slutet av februari och har fått en färdig ritning av Kyle Dion på New Line Skateparks.


Gävles plaza, ritningförslag 1(nyhet från 10 november 2007)
Är lite av en dröm med en street plaza vid stranden så man kan dra och bada och chilla mellan sina sessions och nu ska en byggas på Gävle Strand av Kyle Dion och New Line Skateparks från Kanada. Här är de första ritningsförslagen. Projektledaren Ricky Morelli från Gävle vill påminna om att detta är några första förslag bara. Utseendet kan säkert komma att förändras en hel del och konstruktiva åsikter är välkomna.

Klicka här för en artikel i Gefle Dagblad och klicka bilderna nedanför för att se dem större.

I artikeln står det att de väljer de mellan olika platser i Gävle men nu har man valt Gävle Strand och det lär ju vara det bästa!







 
Comments

sk8_tobbe10/11/07 kl 19:01
den ser skit rolig ut, den vill jag åka i ! ! !

sk8_tobbe10/11/07 kl 19:02
bygg den inte vid stranden! få blåser det ju in massa sand.

david10/11/07 kl 21:32
är ju hur skönt som helst att den är vid stranden så man kan bada också, men om det är sandstrand är det kanske ett hett tips att planera in en mur på den sidan som sanden kan komma ifrån i den höjd som behövs för att sanden inte ska blåsa över.

archangel11/11/07 kl 15:39
hehe kolla på skisserna så syns det ganksa tydligt att det inte direkt ligger i direkt anslutning till ngn sandstrand, i övrigt tycker jag det ser grymt chill ut dock skulle jag nog gärna se att det planerades in ngn upphöjnad där du kan få in en liten trapp med ledgar och rail tex, flatgap och flatrail. tycker den där designen ser rätt okreativ ut... och vi ska ha bänkar... en böj en sån en sån och en sån... sen slänger vi ut det på en plan... fram me lite mer kreativa lösningar kolla in janne sarios projekt som genomfördes i helsingfors tex.

david12/11/07 kl 15:09
kan hålla med om det conny, det är ju möjligt att de som bygger gör nåt lite mer kreativt om många tycker till, är väl därför de vill att jag lägger ut det kanske. när det gäller sand kan det ju vara grusvägar och grusparkeringar i anslutning till pirar, va därför jag svarade så, för jag vet inte hur det ser ut där.

JKB16/11/07 kl 21:37
kan vara riktigt nice.Men det tar inte brotherhoodplazan :P

Sk8tors22/11/07 kl 10:55
Dit blir det lätt =)

DAVID_J1/12/07 kl 10:12
nice

Sk8_simpan5/12/07 kl 17:32
nice ;) snygg ritning faktiskt

script19/1/08 kl 10:14
fan vad schuust scheisse bra, där vill jag skata

Bjyrgen17/5/08 kl 17:03
Skiss ett såg bra ut, skiss två såg grym ut och den tredje skissen ser "heldre-bli-våldtagen-av-en-man-i-en-gränd-då ut! Hur fan är det tänkt att man ska åka på "bulorna" som visas med blått i bilden?

JagGud24/7/08 kl 20:46
Den där vågiga saken ser fett rolig ut ;P Synd att man inte bor i gävle.

EMil (not logged in)22/9/08 kl 15:50
De e skitkul där : P sj åker mna sparkcykel ^^

pyro (not logged in)26/10/09 kl 23:14
snälla sätt upp en skatingplats i göteborg/kortedala helst nära kviberg

david (not logged in)30/10/09 kl 09:37
pyro, kontakta dina kommunpolitiker och tjänstemän istället, för gävles lär inte bygga nåt i göteborg ;)

jane (not logged in)26/11/09 kl 16:46
bra



Logged in members can add comments here.

  Annat om Gävle:

Nyhet: Crossing Boarders Sverigetour



 09-08-2010
Idag beger sig plockas de 15 Kanadensiska tjejerna upp på Arlanda av de Svenska och man beger sig mot Umeå för första uppvisningen. Sen blir det Gävle, Stockholm, Göteborg, Falkenberg och Malmö! Read more


Nyhet: Tävling på Gävleplazan



 10-08-2009
Den 15 augusti 16.00 blir det tävling på Gävleplazan Gävle Strand. En marinfestival kommer samtidigt hållas. Eventet arrangeras av Seafun med stöd av DC shoes. Read more


Bilder: Gävleplazan, nya ritningar



 29-02-2008
Vi har tidigare kört ett gäng nyheter om plazan som ska byggas på Gävle strand och visat ritningar. Nu har ritningarna gjorts om en del och här är en bildserie med de nya. Check images out



  Annat om betong:

Nyhet: YSG Summercamp 2010



 15-05-2010
You Skate Girl ska arrangera det första skatelägret i Umeås nya betongskatepark SPARKEN. Lägret äger rum den 13-15/6 och förutom skate kommer det hända massa roliga saker på kvällarna för de som vill vila skatebenen. Read more


Intervju: Janne Hautajärvi



 11-09-2009
När man precis kommer in mot Fagersta i Västmanland möts man av en välkommnande skylt "Här får du livstid". En man som har fått livstid i Fagersta är Janne Hautajärvi, men i bland flyr han över gränsen till Dalarna och kan då skymtas i Avestas betongpark. Read more


Nyhet: Viking Block BowlBQ Falkenberg



 11-08-2009
Lördag den 5:e september dags för en grindfest utan dess like på alla smarriga Viking blocks i Falkenbergs nya betongpark. Coolest grind avgörs och en secret guest grinder kommer dyka upp... Read more


Film: Nya Vallby och Norrköping



 30-05-2009
Två nya svenska betongparker har sett dagens ljus i Norrköping och i Vallby i Västerås-trakten. Här är ett klipp från norrköping och två från Vallby. Check the video


Bilder: Falkenbergs betong går framåt



 20-05-2009
Falkenbergs betongpark börjar växa fram. Här är lite bilder från parkbyggets blogg. Klicka bilderna om ni vill se dem större. Check images out


Nyhet: Nytt om Faluns betongprojekt



 21-03-2009
Eskil Österling har uppdaterat hemsidan www.skateparkfalun.se med det senaste från mötena de har haft de senaste dagarna om kommande betongparken. Han hälsar att det ser lovande ut! För mer info kika på länken ovanför. Read more


Bilder: Göteborgsposten om Actionpark



 07-10-2008
Göteborgsposten skriver om att streetytan i Göteborgs betongpark Actionpark är felgjord, farlig och långt ifrån vad majoriteten av skateboardåkarna vill ha. Hoppas det leder till att andra blivande streetytor som inte är byggda ännu, men ritade, kan designjusteras och bli bättre. Check images out


Bilder: Skateboardfestivalbilder



 28-08-2008
48 blandade bilder från Pöbeln i Palatset, festivalmiljöer, curb/railsession, Coyotesession, Vi Unga-tältet highest ollie-tävlingen med mera. Om bilderna är pixliga/dålig kvalitet behöver man bara klicka på dem så man ser i orginalupplösning. Check images out


Nyhet: Skatefestival + Avestavideos



 19-08-2008
Här är programmet för skatefestivalen vid Avesta betongpark nästa helg och några youtubevideos från parken. Så här långa skatefestivaler är nytt för sverige så låt oss hoppas att allt blir lyckat och att vi får se mer sånt här framöver! Read more


Bilder: No Limit Tour Alingsåspics



 18-07-2008
Skatebilder och ett par andra bilder från No Limit-demon i Alingsås. Och nån streetbild eferåt. Klicka bilderna för rätt storlek och mindre pixliga bilder. Check images out


Reportage: No Limit Tour Alingsås



 18-07-2008
Alingsås, Alingsås. Vad ska jag säga? Vilken stad! Över 240 personer kom i den minsta kommunen vi har besökt på vår tour. Solen var på vår sida, vi hade en grym dj och sjukt många brudar ställde sig på brädorna. Kolla en text om dagen och blandade bilder. Read more


Reportage: No Limit Tour Linköping



 15-07-2008
Nu har vi avverkat mer än halva touren. Känns helt sjukt. Vi börjar redan bli nostalgiska och snacka om reunion. Linköpings park var de flesta tjejernas favoritspot av de vi besökt än så länge. Den funkade för alla åkstilar och tjejerna nyttjade ytan till max. Read more


Nyhet: Top12 news, Kalmartävling



 08-06-2008
Lördagen 21:a juni, midsommardagen/go skateboarding day, kl. 16.00, hålls en tävling vid betongytan i Kalmar (Vid regn Emmabodas skatehall). Top12 sponsrar tävlingen tillsammans med de andra sponsorerna Evoke, Vanilla Wheels och Bananaz. Read more


Nyhet: Goda nyheter Göteborgare!



 04-03-2008
Bygget av betongparken Actionpark i Göteborg har ju tidigare skjutits upp på grund av överklaganden av bygglovet av ett fåtal negativa göteborgsbor. Men skatarna och deras vänner vann till slut och nu ska det börjas byggas. I höst beräknas parken på nästan 2000 kvadrat vara klar. Read more


Bilder: Granit, chillbänkar och gräs!



 08-11-2007
Yeah, äntligen! Graniten är här, leran är "borttrollad" med gräs och chillbänkar är uppsatta. Se bilder här Har köpt betongblandare och elverk och ansöker nu om tillstånd för att vi ska få bygga vidare på egen hand. Check images out


Bilder: Coyote Road and Tent Trip



 09-05-2007
10 rippers från Coyote team i Stockhom åker ner till Malmö och Stapelbäddsparken nu i helgen. Team CGL ska slå upp ett tältläger strax intill stapeln och hardcoreskate utlovas hela helgen då betongen ska tuktas! Tjuvkika lite på några av coyoteåkarna här så länge. Check images out


Nyhet: Frysens street byggs om



 09-05-2007
Frysens streetyta ska förses med ett smoothare betonggolv och man ska bygga en blandning av traditionella större parkgrejer och lite streetigare saker. Läs frysens pressmeddelande här. Read more


Nyhet: Mjumindalen Session



 18-05-2005
Nu på fredag den 20:e maj blir det ös i Lindköpings betongpark. Det är finnen Jouni Salo som styr upp Mjumindalen Session -05. Read more





Settings

(Only for logged in) Show more with girls
Show more with guys



Annonser





      © Skate.nu        Contact 




Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop