-->



The deckshape is a registered trademark. All rights reserved.

 



Menu


You are not logged in but you can use a lot of the site.

Ny Home | Gammal
Member Skatepics
Member Videoclips
Become a member
Articles / Photos
Forum
Poll room
Lokala bilder/videos/forum
Lokala gästböcker
Online 
Contact skate.nu
You Skate Girl
Newsletter
Brotherhood Plaza
Advanced user search
Quick username search:

   Log In

Username 
Password 
Forgot your password?
Become a member










































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.





Annonser





Articles

Tävling: Lek med eld, Plan B, Skate.nu 9/4/08 kl 04:08




Eller "let it burn!" som en av Plan Bs representanter sa. Vinnare är utsedd, om ni vill förstå valet av vinnare fullt ut så bered er på en lång stunds läsning, för det ligger en del tanke bakom.



Av: david
Ok, det blir bara svårare och svårare att plocka vinnare i fototävlingarna, men är den här bestämd och klar.

Valet stod mellan bilderna här nedanför. Alla tävlande nedanför var bäst på något sätt:

- Det med gasmasken och smält metall kunde förtjänat att vinna för att det var coola färger, cool miljö, skickligt taget foto och ser ut som i en sagovärld. Cred.

"Mike Af Spärring", secret spot... foto av Markus Toivonen.

- Det med Boneless över tunnan kunde förtjänat att vinna för att det var fototekniskt rätt snyggt, ett klassiskt skatefoto, bra skärpa och ljus med mera.

Sebastian, Uppsala, foto av Sarah och Albin.

- Det med flatrailen, fs boardslides m.m. kunde vunnit för att det var klassiskt snyggt trick, bra beskurna foton med ok ljus och någorlunda skärpa och framförallt för att det är bra med eld och direktkontakt med brädan mot en riklig eld, vilket jag verkligen gillar.



Jimi Ã…kesson, Hultsfred, foto av Victoria Johansson.


- Det med brinnande garaget kunde vunnit för att det är en mäktig bild med enormt sköna kontraster mellan elden och det svarta. Dessutom en vältimad catchad kickflip mitt framför brandmannen och att lyckas fånga det där är galet skickligt.

Joel Ahlstedt, Norr om Finspång, foto av John Almqvist.

- Fotot med brinnande truckar kunde vunnit för att det är en så kreativ idé att tända eld på sina truckar och skata med dem. Jag funderade själv på vad som kunde förväntas för eldsaker som man inte sett innan, där elden verkligen har kontakt med brädan, för skate på brinnande räcken har jag sett flera, tricks över eld har jag också sett många och brinnande bräda kändes inte möjligt utan brandskyddade kläder, eller kanske blöta kläder. Brinnande truckar hade jag inte ens en tanke på att det var möjligt och därför kände jag mig extra stokad på den bilden. Tänk er själv att skata i mörkret, titta ned på brädan och se eld komma ut under den. Ska testas!

John Ã…senius i Stockholm, foto av Vidar.

Ok, så fem möjliga vinnare (ska tillägga att jag gillade flera av de andra bidragen också, som jag inte tagit upp här). Jag mailade folk och jag kollade i en forumtråd vad lite folk tyckte.

Folk hade ungefär samma tankar som jag och sorterar man bort åsikterna i forumtråden från de som bor precis i samma stad som den de röstar på så blev det ganska jämnt mellan de olika.

Så börjar man kika på vilka jag kan sortera bort, trots att de också förtjänar att vinna:

- Av fs boardslidebilderna gillar jag den stående med mycket eld bäst, men den är för kornig därför att den är sparad som gif. Detta har också andra jag bett om åsikter tyckt förstör chansen för den. Jag gav 2 chanser att skicka in samma bild som jpg, men fick inte in något, så trots att den var bland de skönaste som skatebild sett så vinner den inte.

- Uppsalabilden, boneless över tunnan är bra, men alldeles för lite eld och för långt ifrån elden för att kunna vinna en eldfototävling med så hård konkurrens. Elden tillför här ingen utmaning i bilden alls och den hjälper inte heller till att lysa upp direkt. Boneless är också svårt att få snyggt, men även om det varit en snyggt catchad treflip skulle det vara svårt att vinna med den pga bristen på eld, så jag sorterar bort den.

- Då har vi tre storfavoriter kvar, "gasmasken" och "garagebranden" för de enormt snygga bilderna, ljusen, kontrasterna och "brinnande truckarna" för närkontakten med elden, påhittigheten och skatekänslan.

- "Gasmasken" tappar lite på att kanten är 4 cm hög och positionen på kroppen är sådär, vilket man förstår framför en massa smält metall. Det som till slut fick mig att sortera bort denna var att vid en närmare titt fullt uppzoomad ser man en massa drivor med aska bakom skataren där han skulle behövt komma ifrån för att grinda. Det skulle direkt bli djupa hjulspår och yra aska om han körde där igenom, men det är det inte. Ändå står det grind på trick, när det möjligen enbart kan vara ollie to 5-0 eller antagligen bara 5-0 pose to drop-in. Bortsorterad på bedrägeri, men ett vackert sådant, så ni är redan förlåtna om jag har rätt. Tack för cool bild!

Garagebranden och brinnande truckarna kvar.

Båda skatebilder med bra timing. Garagebranden med väldigt mäktiga färger, men tyvärr med kolsvart skatare, med honom upplyst skulle det nog varit en solklar vinnare och sen då brinnade truckarna med en helt överexponerad bild, lite kapad i underkant, oskärpa, men normalt bra timing, skapligt snygg ollie och väldigt snyggt med tanke på att det nog var väldigt mörkt innan och efter blixten gick av och att truckarna dessutom brann.

En måste vinna. Båda har varit favoriter bland vissa andra som tyckt till.

Att saker skulle brännas upp i bakgrunden av vissa bidrag hade vi nog alla förutsett att det kunde hända, men brinnande truckar tror jag få tänkt på och många gillade.

Båda bilderna har fel på ljuset och jag försökte till och med ljusa upp den skataren och förmildra överexponeringen på den andra i photoshop. Uppljusningen var i princip omöjlig att få att se bra ut, utan överkroppen på skataren var förlorad.

Det ena bidraget har kontakt med elden, vilket är värt extrapoäng (men ville inte skriva det, för ville inte vara skyldig till att någon gick för långt och brann upp).

Eftersom det är en eldskatefototävling lutar det åt att vinnaren är bilden där man ser hela skataren och där skaten har kontakt med elden och där den mest udda och underhållande idéen är mest värd en eldskatefotopokal. Så grattis John Ã…senius och Vimar, brinnade truckarna kammar hem pokal, och varsin valfri plan B-bräda åt er!

Däremot är elden det mäktigaste fotot fotomässigt av de två och hade vunnit av de två i en fototävling utan eldtema eller skatefototema, så jag får helt enkelt erbjuda ett specialtröstpris till det bidraget ur egen ficka. Det får bli två set hjul med kullager i som delas mellan vinnaren och fotografen.

Grattis till alla inblandade, kul bidrag, tack till alla som var med! Håll utkik efter nästa skatefototävling!

Förresten, höll på att glömma något, det fanns pokal och brädor till en tjej-kategori också. Denna tävling förlänger vi eftersom en tävling med en enda tävlande inte blir en tävling.

Så dra ut och skata och plåta tjejer, så kommer det en ny prisutdelning från Plan B någon gång i framtiden, när vi fått in några riktigt schysste bidrag!



Vinnarna av killarna, John Ã…senius i Stockholm, foto av Vidar.

Samarbetspartner för tävlingen:
Planbskateboarding.com

Från 28 februari 2008.
Plan B är skate.nu/skateboards samarbetspartner för vår nya fototävling. Skatebilder där det är eld med någonstans i fotot tävlar om Plan B-brädor och pokaler... Ta det försiktigt nu...




Tävlingsregler, ansvar
Man får ladda upp hur många tävlingsbidrag man vill.

Först och främst, gör ingenting farligt eller okontrollerat och följ lagar och regler. Det är inte torrperiod, men man ska ändå alltid ha respekt för eld. skate.nu/skateboard eller Plan B tar inte ansvar för enskilda skatare som eldar på fel ställe eller på fel sätt. Det är inte du som ska brinna utan något i bakgrunden eller något du skatar i närheten av. Bränn inte upp något som inte är ditt eller tillåtet.

Hur tävlar man om man är worldimproving.com-medlem?
Som vanligt laddas alla bilder upp här precis som man gör med vilken skatebild som helst. Samma regler som står där inne för alla andra bilder gäller för tävlingsbilder också. De bilder som laddas upp under tävlingsperioden och innehåller eld, gnistor eller glöd kommer med i tävlingen.

Om man inte är worldimproving.com-medlem eller hellre mailar in sina bilder går det bra.
Det finns ju många som kollar, news, bilder och videos på worldimproving.com men som inte är communitymedlemmar. Andra kanske har svårt att komprimera bilder eller bara tycker det är enklare att maila in dem.

Är du en av dem och vill vara med i fototävlingen kan du maila ditt/dina bidrag till info@worldimproving.com så laddar vi upp era tävlingsbidrag till tävlingen genom våra medlemskonton.

Foton ska vara minst 462 och max 924 pixlar breda. Höjden är valfri. Maila gärna med tricknamn, plats, skatarens namn och fotografens namn.

Tävlingsperiod
Minst till och med 30 mars 2008. Vi reserverar rätten att förlänga tiden i en eller båda av tjej- och kill-kategorierna om vi har lust.

Hur väljs vinnare?
Vi kommer ha koll på medlemsröster, men det finns såklart oschyssta sätt att rösta, som att be kompisar på worldimproving.com "rösta ned" bilder eller "rösta upp bilder". För att fusk inte ska löna sig så kommer inte rösterna avgöra helt vem som vinner utan worldimproving.com utser vinnaren som bedöms vara populärast och mest rättvis vinnare.

Vi kommer bedöma både underhållningsfaktorn i tricket hur snyggt bilden är tagen och hur ni använt eld i bilden när vi avgör. Mest underhållande bilderna har stor chans att vinna.

Kör rent spel
Rösta rimligt, är bilden snyggare än medelbilden ska den ha 5-10 som röst, inte 1-5. Vi kommer ha koll som förra gången. Den som röstar ettor, tvåor osv för att sänka bilder i toppen eller skapar nya användare för att försöka fuska eller för att skriva skräp i komentarer kommer att avslöjas..

Fotokategorier och priser:

Vi har totalt två vinnarkategorier, 2 pokaler och fyra Plan B-brädor att tävla om.

Bästa skatebilden (tjej).
Skataren ska alltså vara tjej, fotografen får vara vilket som. Den som laddar upp bilden här på worldimproving.com måste däremot vara tjej för att bilden ska komma med på tjejtävlingsbidragen. Ni kan också maila in som det står längre upp.

Priset är en vinnarpokal tillsammans och 2 Plan B-brädor, en till skataren och en till fotografen.

Bästa skatebilden (kille).
Kille som skatar, fotograf kille eller tjej. En kille ska ladda upp den här bilden.

Pris är varsin Plan B-bräda till fotografen och skataren och en vinnarpokal att dela på.

Samarbetspartner för tävlingen:
Planbskateboarding.com


Hur man tittar på resten av tävlingsbidragen
Går du in här till Lek med eld-tävlingen så ska "Lek med eld" vara valt i dropdownmenyn ovanför fototopplistan. När du röstar syns en ny bild från tävlingen och fler tävlingsbidrag ligger upplänkade under "nya bilder-rubriken" under topplistan. Valet gäller tills du byter val i dropdownmenyn igen, till exempel till kategorin "från alla datum".

Fungerar inte visningen av tävlingsbidrag för dig?
Se till att kolla att det verkligen fortsätter att stå "Lek med eld" på det ställe du valde det. Om det ändras tillbaka av sig självt kan du prova en av de här sakerna:

Alternativ 1/ Ta bort dina gamla cookies så att vår nya cookie automatiskt tas hem igen, en enkel sak som inte påverkar mycket annat. Detta gör du i Microsoft explorer genom att i browserns meny gå in under verktyg>internetalternativ>och sen välja "ta bort cookies". Har du annan browser fixar du säkert det själv.

Sen klickar du uppdatera och väljer igen "Lek med eld" i dropdownmenyn och nu ska det fungera. Fungerar det inte nu så kolla att dina browserinställningar tillåter cookies från worldimproving.com.

Alternativ 2/ Testa igen om 1-2 dagar när din cookie nog byts ut till vår nya av sig självt.




 
Comments

CHR27/2/08 kl 12:07
så man ska typ tända eld på nåt och ta en bild när man gör ett trick framför det??

Wimp27/2/08 kl 13:14
Jag uppfattar det som att endast eld måste vara med i bilden, sen om du tänder en cigg mitt i en kickflip eller har en majbrasa(nu i februari/mars) i bakgrunden är upp till dig.

skate.nu27/2/08 kl 16:11
Ja Wimp har rätt, det är helt upp till er vad för sorts eld/glöd som är med och hur mycket/lite.

JKB27/2/08 kl 19:04
det värkar skit roligt!ska lätt va med;)

sk8_Haggard29/2/08 kl 17:54
men man ser ju fan inte ett piss av vad han gör xD

Wimp2/3/08 kl 18:32
Fan vad jag längtar till nattskiften på jobbet, då ska vi fixa en riktigt fet bild med hejdundrans massa eld!

Jimmy_sk810/3/08 kl 20:09
najs o clean men skulle haft lite bättre kamera;):D

abbe_skate11/3/08 kl 17:43
praor eller vad det heter gör jag nu och brevid huset jag praor i så finns ett ställe där dom nästan alltid eldar så ska sticka dit med mitt gap och hoppa och säga till min kompis ta bild

almqvist30/3/08 kl 18:09
Fan hinner man dra ut och ta en bild och slänga upp den innan tävlingen är slut? (: Aja får väl hoppas!

F_ck9/4/08 kl 17:24
Bra motivering. Bilden blev mycket bättre efter reduceringen. Värdig vinnare.

herr_arnes_paj10/4/08 kl 16:30
Grattis! Värd vinnare och jag håller med om att våran eld var jävligt lam haha



Logged in members can add comments here.




Settings

(Only for logged in) Show more with girls
Show more with guys






      © Skate.nu        Contact 




Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop