-->The deckshape is a registered trademark. All rights reserved.

 Menu


You are not logged in but you can use a lot of the site.

Ny Home | Gammal
Member Skatepics
Member Videoclips
Become a member
Articles / Photos
Forum
Poll room
Lokala bilder/videos/forum
Lokala gästböcker
Online 
Contact skate.nu
You Skate Girl
Newsletter
Brotherhood Plaza
Advanced user search
Quick username search:

   Log In

Username 
Password 
Forgot your password?
Become a member


Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.

Annonser

Articles

Nyhet: Umeå namnförslagstävling 10/3/09 kl 19:23
Som vi tidigare tipsat om här hålls en tävling om vad umeåparken ska heta. Skate.nu egna förslag är Löv Park", eller "Löv Plaza" som en hint till Umeåsymbolen lövet och kärlek och till klassiska naturliga skateplazan Love Park i Philadelphia. Vad är ditt förslag?Av: david
Tävla om att namnge Umeås kommande skatepark
- Våra designers New Lines skateparks är nu klara med skisserna på skateparken och just nu utlyser vi en namn och logga-tävling, allt hittar du på vår blogg, säger projektledare Ida Östensson.

Kyle från New Line besökte Umeå den 19-20 februari för att diskutera projektet vidare med de lokala utövarna som valts in i en designgrupp. Efter Kyles besök var alla supernöjda med skisserna och förväntansfulla på att parken ska börja byggas.


Färdiga skisser
Nu finns de färdiga skisserna upplagda på vår blogg. Till skillnad från många andra skateboardparker har Umeå lyckats göra en park som faller alla olika genrer i smaken.

Skateboardåkarna har haft mest att säga till om på grund av att de är både initiativtagare samt många fler än inlines och bmx:utövarna. Men skateboardåkarna har även lyssnat in inlines och BMX:åkarna och tillslut gjort även de supernöjda med parken.

Mycket fokus har legat på processen och det har varit stor öppenhet för att lyssna in allas åsikter om det slutgiltiga resultatet, utan att göra en soppa med för många kockar.


Design och styrgrupp för parken
Det är designgruppen som fattar beslut om skisserna och det är styrgruppen som fattar beslut om det slutgiltiga utförandet.

Designgruppen är utvalda representanter från de grupper som kommer att använda parken, det vill säga de som åker skateboard, BMX och inlines.

De olika utövarna sitter med olika många representanter i gruppen procentuellt sett utifrån hur många utövare av deras genre som finns i Umeå.

Gruppen har även valts ut så att det finns både killar och tjejer, unga och äldre, böjåkare och streetåkare samt en person som jobbar för att anpassa ytan så att även unga med funktionshinder kan ta sig in på ytan.

Styrgruppen består av representanter från Umeå kommun och designgruppen. Styrgruppen jobbar väldigt nära designgruppen och inga avgörande beslut ska fattas utan designgruppens tillåtelse.


Namntävling
Designgruppen förlänger tiden för att skicka in förslag på namn och loggatävligen till den 23 mars. Umeå kommun förbehåller sig rätten att använda insända namn- och logotypeförslag i sin kommunikation och marknadsföring.

Vi ser gärna att det är ett svenskt namn på parken. Namnet får gärna ha en koppling till norrland, Västerbotten eller Umeå.

Ta chansen och gå in på bloggsidan så kanske det blir just du som får namnge en plats som kommer att finnas i Umeås stadskärna i säkert 50 år framöver.


Bakgrund
Skatepark — en attraktiv mötesplats för unga Umeås nya skatepark är en del av hela aktivitetsparken som kallas "Ung och Aktiv". Ung och aktiv-parken i sig kommer att locka unga som gamla, tjejer som killar, bmx:are, inlinesåkare och såklart skateboardåkare.

Parken kommer att ligga väldigt centralt i anslutning till Ungdomens Hus samt vara det första man ser när man kommer på E4:an söderifrån, ett riktigt guldläge med andra ord!

Skateparkens utformning kommer inte att skilja sig markant från vanliga parker i staden för åskådarens ögon, men för utövarna är det stor skillnad.

Parken ligger just intill strandpromenaden, ett attraktivt gångstråk, och kommer definitivt att bli en attraktion för Umeås invånare.


Snart går startskottet för bygget av skateparken
Skateparken är först ut i projektet Staden mellan broarna. Det har funnits många olika medverkande krafter för att komma dit vi är i dag och startskottet går snart för bygget av skateparken. Om allt går som det ska så ska parken vara klar under hösten 09.

Ungdomsrådet på Ã…lidhem/Carlshöjd och Umeskateförening har kämpat under många år med frågan. Men det som gjorde så att beslutet till slut fattades var Umeå kommuns egen TYCKA – dialog som gjordes för unga i Umeå. Dialogen resulterade i att cirka 200 ungdomar skrev in att det ville ha en skatepark. Läs mer om bakgrunden.


Kolla in på bloggsidan: umeaskatepark.bloggsida.se
Läs mer om Staden mellan broarna
Läs mer om skateparken

För mer information kontakta:
Ida Östensson, projektledare
Samhällsbyggnadskontoret, Gator och parker
Ida.ostensson@umea.se
070-544 07 98

Carl Arnö, park- och gatuchef
Samhällsbyggnadskontoret, Gator och parker
Carl.arno@umea.se
090-16 13 70, 070-557 03 23

Britta Strömgren, informatör
Samhällsbyggnadskontoret
Britta.stromgren@umea.se
090-16 23 91, 070-661 24 64
 
Comments

alexander berglund (not logged in)12/3/09 kl 14:45
Kan ni inte fixa så vi oxå får en park hehe

david (not logged in)13/3/09 kl 12:29
har ni provat själva alex? det kräver en hel del tid, men är man beredd att lägga tid och är ett gäng är det inte så sjukt svårt. fast går ju snabbare att flytt då.. ;)Logged in members can add comments here.

  Annat om Sparken i Umeå:

Intervju: Intervju om Umeås skatepark 03-09-2009
Skateparken SPARKEN i Umeå byggs för fullt och har nu besök av New Line Skateparks som hjälper NCC med böjar och banks m.m. Ida Östensson, projektledare för SPARKEN, har gjort en intervju med Nick Dion (bror till Kyle Dion som grundat New Line Skateparks). Read more


Bilder: Nya bilder på Umeåplazan 10-03-2009
Vi fick ett gäng uppdaterade bilder med justerade detaljer och omdesignade bowlen till kommade bygget Sparken i Umeå. Check images out


Bilder: Umeåplazan ska stå klar i hö 07-02-2009
De lokala skatarna Andreas och Peter Sandberg har utifrån möten med andra locals ritat en skiss på hur Umeåplazan skulle kunna se ut och nu har New Line Skateparks bearbetat idéskisserna och gjort ett första förslag som ska justeras vidare en del framöver. Check images out  Annat om Umeå:

Nyhet: Crossing Boarders Sverigetour 09-08-2010
Idag beger sig plockas de 15 Kanadensiska tjejerna upp på Arlanda av de Svenska och man beger sig mot Umeå för första uppvisningen. Sen blir det Gävle, Stockholm, Göteborg, Falkenberg och Malmö! Read more


Film: Sparkenvideos 25-05-2010
Umeås Skatepark sparken som vi berättat mycket om tidigare är nu invigd och här är en video från best trick på trappan, railen och i poolen och en annan video på en session med Simon Isaksson, Sondre och Amandus Mortensen, Kalle Granberg och Axel Lindquist. Check the video


Nyhet: YSG Summercamp 2010 15-05-2010
You Skate Girl ska arrangera det första skatelägret i Umeås nya betongskatepark SPARKEN. Lägret äger rum den 13-15/6 och förutom skate kommer det hända massa roliga saker på kvällarna för de som vill vila skatebenen. Read more


Nyhet: Umeå-lokalen 12-10-2009
Nu har Umeå-lokalen renoverats och öppnats för allmänheten. Den är sjukt fräsch och massa nya grejer finns att åtnjuta, se bilder på www.umeskate.se. Read more


Reportage: Myggturné dag 5 Överkalix 19-06-2009
Här kommer rapport för sista stoppet, Överkalix, dag 5: Igår åkte vi från Luleå. Vi hade trängt in oss på golvet mellan två soffor i skatehallens lilla matrum. Jag hade faktiskt sovit ganska bra och har lärt mig att sova på luftmadrass utan luft. Det härdar. Read more


Reportage: Dag 2-3 på YSG Myggturné 16-06-2009
Yooo dagboken! Marianne Ahnlund här, tänkte ta initiativet att skriva lite om gårdagen och dagen. Igår så var det skitväder som vanligt… jävla regn, men va tusan det får man räkna med om man bor här uppe i norrlands trakter. Så vi åkte till Umeås skatelokal... Read more


Reportage: Dag1 på YSG Myggturné 14-06-2009
Här är en liten rapport från Anneli Lewis om första dagen på You Skate Girl-tjejernas Myggturné i Norrland. Read more


Bilder: No Limit Tour Umeå pics 08-07-2008
Här kommer 30 bilder från No Limit-Tourens första stopp i Umeå där det bland annat skatades en hel del miniramp, grillades och bara hängdes. Kolla också No Limit-bloggen för updates. Check images out


Nyhet: No Limit Tour Umeå 07-07-2008
No Limit Tour har redan sprängt alla gränser! Första stoppet har gett oss mersmak. Över 100 personer kom och fick ta del av våra grymma åkare, peppande skateskola, 160 korvar, massa energigivande redbull och en massa giveaways från våra givmilda sponsorer. Read more

Settings

(Only for logged in) Show more with girls
Show more with guys


      © Skate.nu        Contact 


Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop