-->The deckshape is a registered trademark. All rights reserved.

 Menu


You are not logged in but you can use a lot of the site.

Ny Home | Gammal
Member Skatepics
Member Videoclips
Become a member
Articles / Photos
Forum
Poll room
Lokala bilder/videos/forum
Lokala gästböcker
Online 
Contact skate.nu
You Skate Girl
Newsletter
Brotherhood Plaza
Advanced user search
Quick username search:

   Log In

Username 
Password 
Forgot your password?
Become a member


Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.

Annonser

Forum room Orginalrum.      Topic  Skateboard nu och dÃ¥.

Go back to the forum   Go straight to the bottom   Start a new discussion   Add this to your favourite discussions  
Skateboard nu och då.

Helipop, Oskarshamn.
Photo.
2/1/06 kl 23:46


Skateboard nu handlar för mycket om image, stil*, attityd och att analysera och kritisera.

Förr när jag började åka för 14 år sen blir det i år, bör varit -92 då när jag gick andra klass i grundskolan, då handlade det endast om att erövra och tygla sitt tålamod och ha kul. Man träffade dom få som åkte i stan nästan varje dag och då ringde man inte eller skrev på msn och "dejtade". Nä då gick man och knackade på dörren och frågade om tex Danne var hemma och sen om han var det så bara tog han brädan och kom ut. På så sätt samlades man. Inga mobiler, inga datorer, ingen telefon alls oftast. Och allt handlade som sagt om att ha kul och att se varandra utvecklas och alla drev varandra till nästa nivå. Lärde sig någon ett nytt trick så var det skitcoolt och sen dröjde det någon vecka eller månad så kunde alla andra det med. Och på så sätt så blev man med tiden sakta bättre och bättre.

Filmerna man såg på då hade inte alls samma höga tekniska standard som idag. Då handlade det om birdhouse ravers och plan b filmerna när man såg upp till Colin McKay och Jeremy Klein och Josh Kalis osv. Givetvis var ju Rodney Mullen gud typ när man såg på world industries och dom andra grymma filmerna. Då såg man alltid upp till folk och visade respekt och man strävade efter att lära sig. Och då fanns det jävlar anamma ingen tid att klanka ner på någon annan eller dissa och mästa sin storhet genom att räkna antalet ocleana trick. Nä man peppade varandra och skatade som ett litet team. Och stolthet var ett begrepp som skulle ta lång tid att lära sig att förstå, om jag ens förstår det nu.

Jag tror inte att jag skulle skatat om jag börjat åka idag när standarden är så hög och när det finns sån jävla stolthet och folk mäter sig med andra och tävlar om vem som kan mest och kör cleanast osv. Hela skateboardvärlden har gått från en livsstil som man hade kul med och som man bara längtade efter att vakna upp till nästa dag, till något som numer är en sport där man tävlar och är för inne på att mäta sig med andra och sätta höga ribbor för att vara mainstream och följa flowet. Nu är det inte som förr. Nu skämms jag för vad skateboard har blivit. Ett gäng kaxiga ungdomar som har verbala krig och klagar på varandra i stället för att älska varandra genom vänskap och hålla ihop och utvecklas tillsammans...

"Strength through Unity"
Peace alla som läser och bryr sig. Resten kan hitta ett annat intresse.Skull, Vimmerby.
3/1/06 kl 00:13


ja tkr oxå att de är mkt folk som bara gör de för att bli bra, va "cool",sämst attityd..man åker för de är kul o inget annat, o sen ska man stötta, inte gnälla.mupp, Eskilstuna.
3/1/06 kl 08:33


för mej handlar det om att utmana mej själv på något sätt... och att allting jag gör är så cleant som möjligt. jag kan t.ex inte åka riktigt om jag har "fel" kalsonger, eller "fel" t-shirt... inte heller om jag har en hjälm på mej. jag blir ofokuserad på något sätt. men bortsett från allt det där måste man kunna ha kul också. och det kan man en härlig sommardag ute med hela gänget.mr_yamamoto, Finland.
3/1/06 kl 08:50


skate handlar om att ha kul...sam, Norrköping.
3/1/06 kl 10:31


Människor - skatare - har alltid haft beef med varandra. Visst är det mer mainstream nu, men var du inte rätt person fick du absolut inte någon respekt vid EMB.

Hela scenen är ganska vrickad idag, men det är den enskilda upplevelsen som räknas för mig.

Du har en poäng i vilket fall.Erikquiksilver, Uppsala.
3/1/06 kl 10:55


man kan inte dra alla över en kant bara för att vissa bara bryr sig om att tävla med andra så betyder inte det att alla gör det...FeelingThis, Nybro.
3/1/06 kl 11:51


Det var likadant när jag började för 7-8 år sedan.
Vi hade grymt kul. Man sket fullständigt i vad man själv klarade och vad andra klarade. Det var bara underbart att gå ut med polarna och rulla dagen lång.

Man peppade varandra när nån var nära att sätta ett nytt trick, det gjorde inget om man själv inte ens var i närheten. Det handlade inte om vem som satte mest och vem som var bäst.

Alla åkte med varandra oavsett skill, ålder och allt sånt. Nån gjorde värsta flippen ner för en trappa, alla blev lika glada som han som satte det, ingen kände att man var tvungen att sätta det själv eller att man var mindre värd på något sätt.

Nu för tiden känns det mest som en ständig kamp om vem som sätter vad . Är du 12 år och inte har satt din första flip än så åker du heller inte med de som kan eller de som är äldre, även om det är det bästa som finns.

Nä, jag håller med Helipop, man får nästan skämmas.
Skateboard brukade vara en underbar gemenskap. Det ända kreteriet som fanns var att man skulle ha en skate att åka på, resten kvittade.

Paece outHelipop, Oskarshamn.
Photo.
3/1/06 kl 18:24


Det känns som det är mest dom som var med i andra vågen när jag började som förstår vad jag pratar om. Det var när det slog igenom i sverige och började växa på riktigt. Förra flugan dog ju ut ett par år tidigare än jag började i dom mindre orterna. Min bror började väl åka typ 88-89 eller nåt och det händer fortfarande att han åker ibland.

Jag har svårt att tänka mig att en 14åring som åkt i 2 år och börjat åka med massor av bra snubbar runt sig ens kan tänka sig hur det är att börja åka när man är en av dom bästa i stan. Dvs ingen kan nåt men alla har viljan. Om någon tar en bräda idag och börjar åka så finns det alltid folk runt omkring som är bättre och kan ge tips och som man kan analysera och ta lärdom av genom att bara se. Och inte minst när det handlar om mod. Man blir ju pepp när man ser en galen snubbe göra ett våghalsigt försök och slama utan att det gör som jävla ont och sen resa sig och testa igen. Sånt såg man bara på filmer när jag började åka typ. Alla låg på samma nivå med mod. Därför utvecklades man slött i början. Och dom som börjar åka nu för tiden och som har åkt i bara ett par år är ju ofta jävligt mycket bättre än dom som åkt kanske 4-6 år för länge sen då man inte hade samma inspiration? Get it?

Och sen drar jag inte alla över samma kant. Men när det gäller unga skateboardåkare som nyligen börjat åka så är det ett faktum att det är mer attityd och tävlan (och då snackar jag inte skatetävling med priser utan en tävlan om prestige). Och så är det ju även i det allmänna sociala livet. När jag gick i första andra tredje klass i grundskolan osv så såg man upp till dom som var nåt år äldre och man var framför allt inte uppkäftig. Nu för tiden verkar det ju inte finnas någon respekt och alla småkids kan säga vad som helst till dom äldre. Jag förstår inte varför. Men det är väl för att om man gör nåt mot dom så drar dom hem och skvallrar så blire ett jävla liv. Så dom utnyttjar ju verkligen sin miniålder till sin fullo. Det är alltså inte bara skateboard som spårat ur, untan hela samhällsattityden. För mycket stolt het och själviskhet.

Svälj stoltheten ta din bräda, ge dina vänner creds oavsett hur bra eller "dåliga" dom är och var snäll så kommer dom även ge dig cred och du blir en bra förebild. Det är nyckeln till att bli en skateboardåkare och inte en "skatare" (som numer blivit ett begrepp för att klanka ner på skateboardkulturen).


Peace

Brustabletten, Stockholm.
3/1/06 kl 18:40


Varför kan det inte bara vara såhär då?
Kan inte folk fatta att det är såhär det går till, och att man inte trycker ner på dom som är sämre än en själv.tjoho0, Västerås.
3/1/06 kl 18:51


skateboard 1970 handlade om image, stil, attityd och att analysera och kritisera.
sen behöver man kanske inte åka med moppsarna som mäter sig med andra.. valet är ditt!
friheten är vad det handlar om!sam, Norrköping.
3/1/06 kl 19:33


Jag tror mycket handlar om hur personerna som åker mognar också. Ni, likt jag, skriver om hur bra och fint det var när ni började. När jag började var jag inte så insatt i scenen, jag stod mest på skolgården med mina vänner, kunde inga namn på varken personer eller trick.

Ju mer man sätter sig in i världen, desto fler sämre sidor ser man. Det är som ett förhållande eller med den "riktiga" världen. Fastän jag inte började åka tidigt -90 så var jag helt isolerad, praktexempel på detta var när jag var på en demo med girlteamet och inte hade en aning om vem som var vem.

Huruvida människorna förändrats kan inte jag svara på, men visst, "det var bättre förr" är alltid enkelt att säga. Jag tror det är lika svårt för oss att förstå hur det är idag som det är för alla som börjar idag att förstå hur det var för oss, oavsett när det begav sig. Möjligtvis då att "äldre" har en något större insikt i dagens scen än "yngre", men jag tror i sanningens namn inte att det gör så mycket skillnad.

Sen kan det ju variera från person till person också, jag säger inte att alla är som jag eller "drar alla över en kam".

Jag har i vilket fall den filosofin att alla som vill ska få åka, oavsett anledning, för även om dom är "karriärsskatare" så har dom väl kul?


Återkom gärna med åsikter, har lite svårt att koncentrera mig så jag har säkerligen missat både en och tre saker.novak, Tyresö.
3/1/06 kl 20:14


vafan e ni helt åt helvete sär i huvet? DET ÄR VÄLL KLART MAN VILL BLI BÄST????? vafan dt är väll klart man vill kunna leva på skate för att man vinner å får massa pengar? MAN KAN väll förfan ha kul även om man gör dt för att bli bäst!!! jävla särungar asså!! bara för att ett moget offer som typ e 30 barre skriver dt där måste ju iten alla hålla me? vafan ärligt asså dt där är helt sjuukt blir fan helt förvånnad när ja ser alla svar!!!Helipop, Oskarshamn.
Photo.
3/1/06 kl 22:25


Skämtar du med mig? Det är typiskt såna som dig som jag helst skulle slippa se åka bräda. Vist att du kan tycka det är kul att tävla på tävlingar, men som du kanske inte förstod så hadlade det inte om tävlingar som är arrangerade eller pig eller pet what so ever. Det handlade om prestigetävlan och attityd. Nåt som du är ett praktexempel på. Tack nu vet alla vad jag menar för attityd med. Vårda ditt språk lite det där borde du bli utslängt härifrån av.Humlan, Falkenberg.
4/1/06 kl 11:54


Helipop, Sam och ni, bra skrivet. Ni har rätt. Känner inte att jag behöver tillägga något.Nolly, Stockholm.
Photo.
4/1/06 kl 17:44


jag tycker inte att skate senen är så, inte i sthlm iallafall. När jag började skejta för bara 4 år sedan så var skejting nåt man gjorde för att det var kul precis som du beskrev det längst upp "i ett team" och det tycker jag att det fortfarande är. Med undan tag att alla "i teamet" har olika intressen för vissa trick och speciella slags inriktningar, typ trappor, curbs, flat osv.Nolly, Stockholm.
Photo.
4/1/06 kl 17:52


Fast det finns säkert många andra där ute som känner att dom bara vill bli bäst, mycket hellre än att ha kul iallafall. Ner med dom!donvito, Borlänge.
5/1/06 kl 12:26


men du ska väl respektera dom som vill vara bäst! inte ner med nån skejtare tycker jag iaf!CityFellaz, Oxelösund.
5/1/06 kl 16:47


ffs:D:D e det niklas i oskarshamn eller?! haha om det e du så känner du väll therese i uppsala:P? ja e nämnligen hennes brorsa och ja håller helt me dig alal e så förbannat dryga i min stad.. blir så jävla trött på dom fast en del e skyssta:Dherr_arnes_paj, Uppsala.
5/1/06 kl 18:54


Men allt var inte bättre förr...
När jag åkte skateboard i 2:an ( För 6-7 år sen) Så hade jag och mina kompisar typ värsta fighter mot ett annat skateboardgäng. Men det var dom som började.
Nu blev jag nostalgisk...FeelingThis, Nybro.
5/1/06 kl 20:15


Wörd Helipop.

Man själv var ju skiträdd, hade grym respekt för de äldre, även om de bara var 1 år äldre.

Men nu för tiden...
Man går förbi en liten kille på typ 8 bast. Han kan häva ur sig vad som helst och jag blir lika förvånad varje gång.

Där jag bodde förr fanns ett sånt typexempel. Han var 9-10 år kanske. Han kunde nog alla svordommar och lite till, han var uppkäftig och drog sig inte för att använda allt.
En polare fick nog och ville skrämma honom så han tog en bandyklubba och jagade honom över skolgården. (Fan vad vi garvade :)
Vad gjorde han?
Han gick hem och skvallrade för sin mamma som kom upp till oss och sa rakt ut att vi var dumma i huvudet och att vi var väldigt ouppfostrade brädåkare.
Hon har mage att säga det när hon har en unge som använder 2-3 svordommar i varje mening, förstör bilar, skriker glåpord och kastar sten på folk m.m.

Något är väldigt snett i samhället. Barnuppfostran verkar inte existera. Och att man sedan skyddar sina barn istället för att ta åt sig är helt sjukt.Helipop, Oskarshamn.
Photo.
5/1/06 kl 23:26


Hehe det lät dock rätt kul =) Reality.svettig_Gurka, Oxelösund.
5/1/06 kl 23:49


hahahah fan va kul me små mupp barn som skriker... bra uppfostran..stackars han sen när han blir äldresvettig_Gurka, Oxelösund.
22/1/06 kl 22:12


aa helipop och sam har helt rätt asså..behöver inte tilläga.sk8krille, Strängnäs.
24/1/06 kl 09:55


helt rätt..håller med..tyvärr stämmer detjackinal, Svedala.
31/1/06 kl 21:45


de e ente helt rätt de e ente alla som tävlar finns fortfarande folk som gör de för att de e kulbente, Stockholm.
24/2/06 kl 01:10


vet exakt vad du menar, alla fridgekis i stockholm sabbar stämningen på det viset. men det har nog att göra med att det är så många fler som åker idag. skateboard är inte längre något inom interna vänskapskresar, utan något mycket bredare, tyvärrHelipop, Oskarshamn.
Photo.
24/2/06 kl 23:08


Allt handlar bara om att tygla sin stolthet och kunna vara ödmjuk och inte följa sin vänskapskrets kriterier. För om ni tänker efter så förstår ni någ alla precis vad jag menar. Inom varje vänskapskrets så formas man av sina vänner när det gäller att dissa, musik, droger, allt möjligt. Sånt man inte tänker på när man väl hänger i en vänskapskrets och inte tänker utanför ramarna. Egentligen är det bara ytlighet och en ond cirkel. Våga tycka som du vill även om det strider mot hur dina vänner skulle tycka. Man ska ta tillvara på sin personlighet, annars är man bara en passiv individ. Dvs man tillför varken nåt för någon annan eller sig själv. Man bara hakar på och är mainstream. Om alla slutade dissa så mycket så skulle nog både skateboard och hela samhället få en mer ödmjuk ton där det är trevligt att hänga till och med utanför sin bostad.

Peace =)Cruel, Lidköping.
25/2/06 kl 17:18


folk idag borde förstå att alla är nybörjare någon gång.sk8_Berra, Nyköping.
25/2/06 kl 21:20


hehe...vet va ni snakkar om (uppfostran)..
va i ladan i norrköping o skata.. jag som är nybörjare skulle droppa i rampen o slama som fan o bröt arslet (ont..), då står det en jävla 10 åring o garvar som fan åt mig, sen så droppar han in o drar lite couping trick..
sen när jag står o kör lite flat så kommer han fram till mig o slänger sin hjälm o bräda precis framför mig.. så då sparkar jag undan grejjerna o då drar ungen o hämmtar öppet ansvarig som börjar käfta om att jag skulle bli portad om jag gjorde det igen.. :SHelipop, Oskarshamn.
Photo.
26/2/06 kl 18:44


ey shecky__ hur moget beteende är det där, först säger du att du hatar uppkäftiga ungar, sen i nästa mening så säger du att du skulle slå honom tills du inte hade några krafter kvar. Är inte det dubbelmoral om nåt? En 10åring är fortfarande barn, och barn är kända för att vara impulsiva och vara ärliga och säga saker rakt ut och komma undan med det, och det får man ha insikt med. Det är värre när äldre kids, typ 15 och uppåt som kommer till en ålder då dom borde förstå sig på humant beteende och förstå respekt och hänsyn. Slagsmål är inte lösningen på nåt, det är bara början till krig och destruktiv samhällsstuktur. Oja!Erikquiksilver, Uppsala.
26/2/06 kl 20:33


amen jag pallar inte ta del av den filifistiska delen av skejt.. räcker som det är haha :Psam, Norrköping.
27/2/06 kl 08:13


Rätt :) Bara åk, håll truten och var glad!woohoo, Hallstahammar.
27/2/06 kl 11:20


go helipopbente, Stockholm.
19/3/06 kl 01:41


Detta är nog det vettigaste som nånsin skrivits på skate.nu, right on Helipop!Mnty, Norrtälje.
19/3/06 kl 05:13


word helipop, för mkt mainstream o för mkt tävling, mkt skönare när alla bara kör för skojjs skull,. men jag ser de inte som nått problem då i min lokala skatehall så är de inte så mkt folk som klankar ner på varandra, man kör för o ha kul o inget annat.. o de e jävligt nice, sätter nån ett shysst trick, då klappar alla händerna eller slår me brädan eller så, de e fett nice o se asså, men håller fullständigt me, kefft att de e så mkt tävling osv... och mainstream, hatar o se dem där gamla jltöntarna som helt plötsligt köper en bräda o en skatekeps, sen är dem skaters tycker dem bara för o tillhöra nått o ha en stil osv, jävla posers säger jag bara ! skäms!Olle, Lund.
19/3/06 kl 18:30


Det ska inte vara kul att åka skateboard._Suffan, Stockholm.
19/3/06 kl 18:53


håller me ollemangelito, Avesta.
19/3/06 kl 19:02


jag började skejta när jag var 10 för att jag ville ha kul, inte för att bli bra.. det är ju det som är meningen med skate.. men bara för att jag inte är lika bra som mina kompisar peppar ingen mig... skate verkar bara ha blivit sämre och sämreBumbi, Karlstad.
Photo.
20/3/06 kl 12:22


word helipop!
(denna tråd betyder att ni alla ska buga inför mig för jag e äldst! ;))

Själv skejtar jag för att ha kul, för att få motion, för att puscha mig själv till nya trick... Men framför allt för att umgås med mina polare!
Att jag sen bryter ett ben i min gamla gubbkropp varje vecka spelar ingen roll!!! Im having fun! :Dsvettig_Gurka, Oxelösund.
20/3/06 kl 13:17


haha word bumbi!!!:PKicko, Stockholm.
Photo.
20/3/06 kl 20:49


kan man inte bara åka å va glad peppa de som behöver de!
chilla lixom alla e lika värda!
alla borde sluta va så fittiga mot varan e man nybörjare a då e de rätt självklart att man inte kan allt, alla e ju nån g nybörjare så sabba inte nåns självförtroende peppa dom ffs :D
Paece outMnty, Norrtälje.
20/3/06 kl 20:58


Ända jag kan va otrevlig mot när de e skate, de e fan 7åringar som ställer sej mitt på boxen, så ber man dem snällt o flytta på sej, nej då ställer dem sej ännu mer ivägen, eller ibland ställer dem sej o irriterar en med flit, fett kefft, de e fan de värsta som finns ;<Inom_parantes, Visby.
Photo.
21/3/06 kl 20:04


Det här måste vara den vettigaste tråden jag någonsin hittat på skate.nu (bortsätt från vissa komentarer)..

Jag är förmodligen lite för "ung" för att för att kommentera här men iaf..
När jag började åka bräda här hemma på vår Ö så de va på lågstadiet 5:an-6:an och den gotlänska skateboard scenen var nästintill obefintlig, vi var fyra polare som provade på att åka lite planka vi fastnade för sporten & så fort vi fick tid så åkte vi..
Visst tävlade vi sinsemellan men det var ändå på en barnslig nivå det var inte med samma tävlingsinriktate attityd, när någon lärde sig nått nytt så var det bara massa cred till honom..
Sen när vi träffade på några av dom äldre killarna så hade vi respekt för dom & konstigt nog hade dom också respekt gentemot oss, dom visade gärna upp trix, gav oss tips & lärde oss små saker..
Nu är det så att 30% av de unga åkarna åker med ambition & kärlek & 70% åker för att komma in i en grupp dom inte passar in i.
Skateboard är en gemenskap & kommer alltid vara en gemnskap, för det finns "eldsjälar" som håller samman skateboard som subkultur, dom som accepterar alla som åker oavsett klädstil etc.
De som "befläckar" (ursäkta men jag vet inte vad man skall kalla det) kommer ändå falla bort & lämna brädåkning till dom som liver för & med det..
Skateboard rinner i mina ådror har satt sina märken & sin prägel på min kropp det är ett minne..Men den har en framtid..


(ps. det som jag verkligen måste kritisera inom dagens skatebord åkning är att uttrycket "old school" blandas ihop med "freestyle"
det är det ända jag vill att alla spec. de yngre ska kunna ta till sig).
-tack för lånad tid.Enjoy_etaks, Lund.
21/3/06 kl 21:18


Jag har en kompis som heter Elliot (ortofta_skater). jag och han brukar skatea när vi kan. vi två är dom ända i lund som vi känner som verkligen skatear för det är kul. de andra bara visar hur mycket bättre de är, de behöver inte ens va bättre de säger hela tiden hur kass man är osv! man trackar varandra hela tiden och vill att den andra ska sluta skatea så att man vinner ungefär! men vad händer sen? då "förloraren" har slutat så skatear man bara ensam. visst då har man vunnit spelet men inte i längden. hela bilden av alla skateare är som bekant en kaxig typ som vandaliserar allt. Man kan t.o.m få uppfattningen om att Elliots föräldrar inte vill att han ska skatea pga den officiella bilden av en skatare. det stämmer som killen över mig ^ "inom_parantes" sa att det är bara de bästa och ädlaste själarna som når toppen. ex- Tony Hawk (egen välgörenhetsfond) likaså Rodney Mullen. Eric Koston (har en eget startad skateboardskola i Detroit vid de fattigaste områderna so är sponsrade av girl) mmHelipop, Oskarshamn.
Photo.
22/3/06 kl 10:05


"(ps. det som jag verkligen måste kritisera inom dagens skatebord åkning är att uttrycket "old school" blandas ihop med "freestyle"
det är det ända jag vill att alla spec. de yngre ska kunna ta till sig)." - det är nog det vanligaste missförståndet som funnits på senare dagar i skatevärlden. Lätt att tänka att tekniska ofta förknippade med mullentrick kallas old school när det egentligen är flatland freestyle. Folk tänker inte på att oldschool är nåt helt annat. När man skatar onefoots, lateflips, grindar på refuger och gör en massa coola snurrar på och av curbsen som i blind videodays och propaganda och animal chin, world industries och dom gamla legendariska plan b rullarna. =)Inom_parantes, Visby.
Photo.
22/3/06 kl 12:18


^^Men dom där filmerna är fortfarande aktuella..
Helt andra videovibbar, då handlade det om skateboard inte om tricken..

Nån som är med på att producera en ny skatefilm där vi kan försöka förmedla samma gammla goa känsla..?svettig_Gurka, Oxelösund.
22/3/06 kl 20:38


aa visst! om du kommer till fastlandet!:P_Suffan, Stockholm.
22/3/06 kl 20:51


håller me.. när ja va liten o börja åka så var skatescenen mycket bättre o vi filosoferade mycket mer än va vi gör nu. när ja börja åka.. sisådär 15 år sen så var vi ett par polare som bara ville ha kul på brädan, nu för tiden så vill ju alla bara va bäst.Intruder, Skara.
23/3/06 kl 09:12


håller med det känns som om nått fattassk8_marcus, Eskilstuna.
23/3/06 kl 09:55


skate handlar om ha kul å att njuta av livet...Danny_Muska, Gislaved.
23/3/06 kl 13:48


Skate är Livet man åker för att ha kul !Elofsson, Kalmar.
16/4/08 kl 18:43


Finns inga ord för hur bra skrivet det mesta är. Vill bara tack för 30 minuters läsning och säga att jag håller med.

tjillevippenLumellini, Habo.
16/4/08 kl 20:27


nu vill jag bara "quota" lite, några gamla inlägg har dom personerna påstått att barnen häver ur sig massa ord, motherfucker etc, jo dom träffar man på, men så vanligt är det inte.

mm, helipop ja tkr du har så rättSkate0rDi3, Gislaved.
Photo.
16/4/08 kl 21:46


Fyfan va jag instämmer. Det var dom gamla goda tiderna.Längar tillbaka assåSkate0rDi3, Gislaved.
Photo.
16/4/08 kl 21:52


Men å andra sidan behöver man inte följa mainstream och försöka vara så teknisk som möjligt. jag tycker det är roligt att försöka på nya och svårare tricks. Men då & då så kan man helt enkelt bara ta dagen som back in the days och chilla som fan.SappyMorot, Mjölby.
Photo.
16/4/08 kl 22:05


bättre förr, allt ska vara så jävla nollie och switch nu.YazzeH, Gävle.
16/4/08 kl 22:24


Ganska kul att se hur folk skriver " Måste hålla ihop och vara schysta mot varandra och inte kritisera varandra utan ge varandra tips osv " osså kritiserar dom som åker för att bli " bättre "nyb_skate, Vansbro.
28/4/08 kl 18:27


Jag tycker att skatingen verkade mer chill förr och att gemenskapen var bättre då (på de filmer jag har sett). Helipop har helt rätt om att man borde peppa andra skateare, särskilt de yngre. Om man inte peppar dem så lägger de kanske av på en gång om man trackar dem.Vigger, Göteborg.
28/4/08 kl 21:50


Oj oj oj, den äldre generationen drar kommentaren "det var bättre förr". Jag håller inte med att skateboarding har förändrats och att majoriteten nu åker för att bli bäst. Jag har väldigt svårt att tro att så är fallet eftersom man oftast inte vill lägga i stort sett all fritid på något man inte tycker är kul.

Att småkids kan vara fruktansvärt uppkäftiga håller jag med om. Jag tror dock det inte är speciellt svårt att bryta jargjongen, speciellt inte för vuxna människor med stora hjärnor som ni. Om en unge säger något uppkäftigt gör som du gjorde på det underbara 90-talet, ge honom cred och peppa honom så ger säkerligen skitungen cred och pepp tillbaks till dig.

Jag har väldigt svårt att förstå hur ni kan irritera er på små ungar som säger fula ord, HUR KAN NI TA ÅT ER? Ryck på axlarna och tänk "han är en idiot" och gå vidare - DÖM INTE ALLA.

Nu skall jag ut och ge cred till en random skatare så kommer vi kunna ha roligt tillsammans oberoende av ålder, där ser ni!

PEACE!almqvist, Borås.
28/4/08 kl 22:46


Jag skatade inte 'förr' men jag kan säga att jag har riktigt kul på brädan idag, och det är som du säger, att vännerna pushar varandra.

Kommer någon jävel och gråter över ocleana trick och sånt så skiter man i honom, inte mer med det =)kriller, Stockholm.
29/4/08 kl 02:10


"Vill inte heller dra alla över en kam" (börjar bli klychigt) men jag har faktiskt bemöts väldigt bra av skejtkulturen i sthlm. Är nybörjare sen i år. Ett trevligt exempel var när jag var i Humlegården en dag. Åkte runt där å snackade med lite random snubbar som alla bemötte mig snällt. Jag övade på att hoppa upp på en låg platå och till slut när jag lyckades så bemöttes jag av applåder å lite glada rop från några skejtare jag precis träffat. Blev asglad!

Ett annat fint exempel är på min mera lokala skejtspot där jag blev polare med en "skitunge" som var typ 1/3 så gammal som mig å 100 gånger bättre än mig. Han visade sig vara riktigt hygglo å visade mig massa trix jag kunde öva på.

Har faktiskt inga dåliga erfarenheter än så länge. Men jag vet att ofta kan det kännas lite pressat när man som nybörjare ska glida runt bland massa som är mkt bättre än en själv. Men börjar man prata me lite folk så brukar de flesta tycka det e kul å ge lite tips å visa saker å heja lite på en. Det är iaf mina erfarenheter, även om de är små.p3LLE, Stockholm.
29/4/08 kl 08:26


Jag måste dock säga det att skatescenen blir vad man gör det till individuellt också.. Hänger du runt i frysen och är trevlig o snackar med folk, spelar ingen roll om dom är 9 eller 50, bara man är lite social och trevlig så får man ett helt annat bemötande nästa gång man kommer dit eftersom de flesta känner igen dig som en reko kille (eller tjej, vem vet).

Sedan att folk dissar andra, det är ju bara töntigt, man skejtar ju för sig själv och ingen annan.sk8_jimmy, Gislaved.
29/4/08 kl 17:30


Det är sant fan, man saknar de gammla tiderna som fan!, nu mera så jämför alla med varandra typ, vem som är bäst, vem som kan flest trick, vem som är mest teknisk osv, allt var så fan mycket skönare förut, det är det nu med i för sig, men för i tiden var det bästEttglas, Kiruna.
Photo.
5/5/08 kl 02:30


någon har säkert skrivit dethär, men orkar inte läsa igenom alla svaren. Men enligt mig har det blivit så jävla gay att skateboard har blivit en så stor industri som handlar om image och pengar typ.Hyde, Göteborg.
6/5/08 kl 14:09


Jag började åka skateboard förra sommaren och slutade tills denna våren då jag började igen. Är 18 år snart, jag är ju inte duktig eller något och kan inga direkta trick heller. Jag kan ollie och jag är jävligt nöjd över mig själv att jag kan den, för ollie räcker långt för mig eftersom det är kul att bara åka på skateboarden. Jag och min kusin började samtidigt med skateboard och vi är lika kassa, men det är ingen av oss som bryr oss och det är ingen tävling, utan vi skrattar mest åt oss själv när vi ser någon som är bättre. Endast för att vi bryr oss inte om hur bra vi är utan vi bryr oss endast om att ha roligt. Var på min första skatepark förra veckan och jag trodde det skulle vara hur många duktiga och käftiga människor där som kunde mycket mer än mig. Jag var där med en kompis som har skejtat ganska länge och ändå kan ett par trick, och jag hade skit roligt eftersom han pushade mig att testa saker och gav mig tips om hur jag kunde göra saker lättare. Tyckte det var superkul och direkt när jag kom hem och skejtade med min kusin berättade jag för honom vad jag hade lärt mig. Jag tycker att det är så det ska vara, man delar med sig av detta man kan, man ska inte tävla om vem som kan bäst och slänga käft och vem som är bäst o.s.v. Jag tror att alla skejtar för att dem tycker det är roligt, bara det att vissa människor glömmer av varför dem skejtar och det slutar med att dem bara är ute efter att vara bäst och sedan visa upp det för andra.

Allt för många har glömt vad som är meningen med skateboard... Att ha kul!RobinTondel, Örebro.
6/5/08 kl 16:32


man tävlar för att de är kul. så är de bara. man tävlar inte för att vinna utan för att man har jävligt kul när man tävlar. men de här snacket ee ju typ som de här snacket om alla invandrare. ''Dom kommer bara hit o förstör o förut hade vi de så bra'' men dom flesta ee faktist schysta bara de att dom som ee dumma i huvet syns så bra. dra inte alla över en kant för dom flesta som skejtar är schysta o peppar varan väldigt mycke!Hyde, Göteborg.
6/5/08 kl 17:15


Asså, när dem snackar om tävling så tror jag inte dem snackar om några direkta event. Utan mera att man tävlar med andra människor på tex en skatepark eller något, och sedan hånar folk typ...så jag har fattat det iaf.dannehmedh, Stockholm.
6/5/08 kl 20:37


jag bor i Åkersberga och i min lokala skatepark har det aldrig hänt för mig att någon har trackat ner eller skrattat osv...Typ som idag, jag och 2 polare drog till parken och så va det en skaterbooy som var typ 4-5 år äldre än oss och han kom fram till oss och sa tjueeh grabbar hur äre ? pretty nice asså ;) hahHyde, Göteborg.
6/5/08 kl 21:45


Det är så det ska vara :)
Alla har tyvärr nog inte den turen du har.Ampere, Söderort.
Photo.
14/6/08 kl 19:27


Det finns nog många som skejtar för att hävda sig tyvärr. Man ska ju skejta för att känna den härliga känslan av frihet på brädan!ZaTTe, Hammarö.
5/7/08 kl 00:19


Jag bor i skoghall i närheten av karlstad , jag tycker att det är en väldigt bra plats att skejta på för nästan ingen är negativ alla pushar upp en och man får självförtroende och man vill bara fortsätta och fortsätta, när jag och mina kompisar brukar skejta vid en ramp som vi har i närheten av skolan så brukar vi alltid träna massa trick och när man sätter det tricket som man tränade på så blir alla lika glada och hurrar för personen, och det negativa är ju när man ska berätta för någon annan då säger man att man satt det tricket och då säger den andra : ''Men oj va svårt vem kan inte det'' och då blir man ju ledsen och det sänker självförtroendet. Jag började skejta ett halvår efter några av mina kompisar och jag lärde mig kickflip 1 år efter att dem satt det, men dem hurrade för mig och var glada. man får komplimanger och då blir man glad och vill bara fortsätta skejta men det är tråkigt att folk bara ska hålla på och säga ''Fan vad dålig du är, kan du inte sätta något mer'' . skateboard är för att ha kul (som inte vissa fattar) alla blir liksom helt konstiga och tror att allt handlar om att få spons och tjäna pengar, men huvudsaken är att det ska vara ''ROLIGT'' . Hoppas ni fattar något av det jag skrev!go_street, Norrköping.
5/7/08 kl 00:42


Denna tråd var härlig, mår bra av att läsa detta.andree_93, Ängelholm.
18/8/08 kl 17:45


Jag håller med zaTTe!GoblinGuy, Södertälje.
18/8/08 kl 20:06


tja jag är nu här :-)
Korvost, Malmö.
7/9/08 kl 21:27


Jag har börjat skejta rätt sent i livet, ungefär för 1,5 - 2 år sedan, jag är skitkass men skejtar ändå för att det är kul att göra det med polare.zweep, Karlstad.
8/9/08 kl 00:02


håller inte alls med faktiskt, aa lr iallafall inte i min umgängeskrets, dem flesta jag skatar med är bättre än mig men jag känner inget behov av att vara bättre än dom.
men däremot vil jag bli bättre, men för min egen skull, om man blir bättre så blir man inte lika begränsad och kan göra mer och olika saker.Stale_, Kiruna.
6/10/08 kl 09:05


Jag Håller med, Men för mig är det bara att ha så roligt som möjligt och utvecklas!!EW200, Uppsala.
30/11/08 kl 21:26


Håller med dig Helipop! Exakt så var det när jag började! Nackdelen för egen del var att alla mina vänner slutade åka vilket genererade att jag fick skata själv & det sög så jag slutade åka på heltid....Hade inte skatat på 5-6 år men fick nåt ryck i somras & började igen, det mesta sitter kvar. (lite kass balans bara) Visst har man 18 gånger bättre utrustning nu än när man åkte förr i tiden men det beror ju på att man har jobb & en komplett bräda för 2k är inga pengar idag. För mig är skateboardåkning en skön avkoppling från allt annat, dock så är jag lite avundsjuk på alla som är duktigare än mig & det är för att jag tyckte jag var hyffsat duktig innan jag slutade & nu tänker man bara på var man hade varit om jag fortsatt & åkt från att jag var 13 tills idag vilket är 10 år. Tävlingar är inget som intresserar mig, skateboardåkning ska vara fritt & roligt, bara glida runt och ha kul.

Ska försöka åka så mycket som möjligt i sommar & försöka skaffa lite polare som åker bräda, det gör åkningen dubbelt så rolig.Naames, Karlstad.
1/12/08 kl 20:25


håller faktist inte med..visst blir det lite tävling..men man kan väl fortfarande peppa varandra och ha kul även om lusten att bli bättre finns där? och tävlingen blir ju lite pepp i sigNaames, Karlstad.
1/12/08 kl 20:27


förresten. är det bara jag som noterat att alla har hållt med i det du sa, alltså borde det väl inte va så svårt att ändra?Kungmika, Stockholm.
15/12/08 kl 01:21


Detta gäller för alla subkulturer nu för tiden, finns alltid någon slipsnisse som vill tjäna pengar på att exploatera ungdomars hobby's, och en stor faktor till detta är självklart den nya tidens kommunikation (Internet, Mobil kommunikation och TV) där man når ut till så många.
Det är synd vekrligen, men sammtidigt är det väl kul att det finns fler som en själv, eller den andra sortens personer som bara följer flowet som trådskaparen kallade det.sk8 (not logged in)
18/2/09 kl 10:29


NÄr jag började skejta var det också så som de skrev högre upp att då skejtade alla och bara hade kul, men då så visste man ju inget om vad andra skejtare gjorde. Man skejtade ju bara med sina polare. Men sen när jag började åka till hallar och skejta märkte man ju att en del mest små var sjukt dryga. Nu så känns det som det också är mest små som är dryga men det bara att ignorera dom.sleven0914, Malmö.
22/8/09 kl 14:45


Jag började skejta någon gång under 2007 sommaren. Idag handlar ju skejt mycket om tävling som ni alla vet.. men om man då drar ut med poolarna och bara chill skejtar, då är det ju knappast någon tävling. Man peppar ju såklart varandra om någon är nära på sätta något trick och känslan till att sätta ett nytt trick är underbart. Man ska ju direkt inte sitta och sura för att någon tog tricket före dig, utan det är sånt man får acceptera och du ska vara stolt över honom/henne. Iaf sitter inte mina poolare och surar eller är besviken för att jag drog tricket för dem, snarare tvärtom och jag tror inte era gör/är det heller. Sen finns det ju en tävling inom skate som ni alla säkert känner igen : G.A.M.E. O.F. S.K.A.T.E. Visst man kan kalla det en tävling, men man har samtidigt roligt och man bryr sig oftast inte om man förlorar eller inte. Har ni kollat på The Berrics exempel? Dem blir ju knappast arga för att dem förlorar, utan dem ser upp till det och skakar hand och tackar för en bra och roligt match.
Jag tycker skate är bra som det är, det är ingen sport det är mer en livsstil / en hobby men såklart det finns ju större gränser som till exempel Tony Hawk etc som vinner X games, då kan man ju kalla det en sport, men det är bara några få skejtare som lever på Skateboard.m (not logged in)
23/8/09 kl 00:17


Helipop, det blir vad man gör det till
om du nu tror att alla förutom just du är kaxiga ungdomar som bara vill bli bäst har du helt fel, finns faktiskt vissa som tycker det är kul att skejta och gör det med sina polare varje dag efter plugget.meh (not logged in)
11/3/10 kl 22:37


nu är ni lite hårda, skatescenen är underbar ialf i stockholm.Namn
Kommentar   


 Search forum for the word: Search in:
 Or by topics by user: Order by:
 In what room:
And show in ascending order in falling order


Logga in/skapa användare om du vill diskutera, starta egna trådar, markera dina favorit-trådar med mera. Sök gärna trådar med sökfunktionen här nedanför eller snabbsök genom att klicka på en av de röda länkarna.

Kameror, redigering, musik, spel:
kameror, redigering, forumtråd; hur ska en skaterulle vara, slowmotion, låtar, musik, rock, hiphop, film, video, Forumtråd, videoklipp/filmklipp på nätet, Spel/EA skate, Hawkspelen m.m..

Tricktips, själva skatandet m.m.
problem med olika flippar, shove-its, droppa, diskussion; tricktips på nätet, skatespots, om parker, om miniramp, om vertrampsåkning.

Skateboardliv:
diskussion; skateboard(livet) nu och förr, tjejer och skate, camps/läger.

Hårdvara, prylar, kläder, köpråd:
brädor/skateboards, blanks eller inte, skor, hjul, kullager, truckar, kläder, snowskate, snowboard.

Settings

(Only for logged in) Show more with girls
Show more with guys


      © Skate.nu        Contact 
Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop