-->



The deckshape is a registered trademark. All rights reserved.

 



Menu


You are not logged in but you can use a lot of the site.

Ny Home | Gammal
Member Skatepics
Member Videoclips
Become a member
Articles / Photos
Forum
Poll room
Lokala bilder/videos/forum
Lokala gästböcker
Online 
Contact skate.nu
You Skate Girl
Newsletter
Brotherhood Plaza
Advanced user search
Quick username search:

   Log In

Username 
Password 
Forgot your password?
Become a member










































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.





Annonser





Forum room Orginalrum.      Topic  Köp inte Nike!

Go back to the forum   Go straight to the bottom   Start a new discussion   Add this to your favourite discussions  




Köp inte Nike!

woohoo, Hallstahammar.
25/8/05 kl 16:38


Varför köper skejtare Nike? Nike har ju bara börjat göra skateboardskor för att de vill tjäna mer pengar! de tillverkar sina grejer i tredje världen med arbetare som tjänar några kronor om dan, och sen säljer de grejerna till överpris! Nike är ju typ världens tredje stösta företag, de gör både fotbollskor, teniiskor, löparskor, kläder mm. de skiter väl i paul rodriguez. de vill bara att han ska tjäna en massa pengar åt dem. ok, de gör en bra sko, men det gör vans och lakai också. så varför köper skejtare Nike?



D3viL, Gävle.
25/8/05 kl 17:05


För att dom gillar skon? Ingen köper väl något som dom inte gillar.



woohoo, Hallstahammar.
25/8/05 kl 17:09


suck...jag menar bara att man kan ju stödja nåt annat företag än nike. det finns ju tusen andra företag som görskateboardskor. så varför köpa Nike? om man tänker på ovanstående anledningar.



SuffaN, Stockholm.
25/8/05 kl 17:40


man köper ju inte ett sko märke förr att stödja doms företag. man köper skon om den e skön. o om man tycker nike skon e skönast så köper man den.



Doda, Flen.
25/8/05 kl 17:40


för man skiter väl i vilket företag man stödjer..
man köper väl det som faller än in i att köpa. Nike är ju som du säger ett världens största företag.. så antagligen är dom rätt så pålitliga angående kvalité.
sååå det kan ju vara sååå att dom faktiskt är sköna och håller.
iofs så har jag aldrig köpt nike skateskor. men jag har inget emot dom.. skulle jag komma över ett billigt par så skulle jag inte tveka..




Morot, Ödeshög.
25/8/05 kl 19:11


nån som har koll på hur många barnarbetare som DC, és, etnies osv. har?



M1wwe, Strömsund.
25/8/05 kl 20:39


DC skorna kommer från vietnam :P



mupp, Eskilstuna.
25/8/05 kl 22:32


jag tror inte dom har barnarbetare, men jag såg i nån film när det var massa thailändare som satt och gjorde massa jobb för hand. men dom var inte barn. och skitsamma i allt det där, du får inte stopp på det om du inte köper deras prylar. nike kan man lita på, skitsamma i resten av tjaffset.



Ashville, Uppsala.
25/8/05 kl 22:45


om du ställer frångan varför köpa nike, då kan du ställa frågan varför köpa vans, eller varför köpa osiris, elller varför köpa........



M1wwe, Strömsund.
25/8/05 kl 23:38


gör egna skor så behöver ni inte klaga =/ nästan alla skor kommer från asien



Robzero, Falköping.
26/8/05 kl 09:47


skorna tillverkas ju där det är billigast arbetskraft.. man är ju inte dum.. nästan alla märken tillverkar sina skor i asien.



L81, Stockholm.
26/8/05 kl 13:19


Titta i dina skor, mer eller mindre alla företag, E´s, Emerica, DC ex tillverkar sina kläder o skor i u-länder....som ovanstående sa, det är billigast arbetskraft där. Ruttet ja, men så ser världen ut idag.

Så de är inte bättre än Nike om man ser till just det.

Köp det du gillar, tycker är skönast helt enkelt!





Olle, Lund.
26/8/05 kl 13:19


Det är roligt när alla köper Converse skor för att dom vill vara jätte alternativa när Converse ägs av Nike! Och Vans köptes väl upp utav Wranglers eller nåt sånt.



IWannaBeMe, Kungälv.
26/8/05 kl 13:29


men det e ju som att säga att man bojkotta osiris för att dom gör snowboard prylar änna, fan, det e ingen som bestämmer vad man ska/inte ska köpa



zk8freak, Munkedal.
Photo.
26/8/05 kl 22:39


men assa ja har vart ganksa nara att kopa nike men de e som han sager dom inriktar sej pa for manga grejer battre kopa nat marke som haller pa me ratt grej o stodja dom istrallet



just_do_it, Huddinge.
26/8/05 kl 22:48


woohoo, tror du att om några svenskar på skate.nu inte köper nike blir det mindre jobb i asien?

dom jobbar väl precis som vi, bara att vissa gör skor?
tror du att dom i asien säger
- nej gud köp inte absolut vodka för det sitter svenska farbröder och drar in pengar på med små stackare sitter o jobbar.

och förresten.. tror ni själva att alla skatemärken ägs av skatare?? hahaha OFTA. dom har ju bara skatare som designers osv. själva stålarna drar ju tjocka affärsmen in.

peace



joell, Luleå.
27/8/05 kl 19:16


fast element ägs av skejtare... men dom går nog också omkring i kostym nu =) .. ahha... nämen det märket är väl ett skejtmärke i själen.



cocoboll, Västerås.
27/8/05 kl 20:38


alla sko märken gör ju skor för att käna pengar ju...annar hadde det ju varit gratis...eller??



Tajtboy, Uddevalla.
27/8/05 kl 21:44


Köp de ni gillar ..
ja köpte ett par warp dojjer för ja gillar skon.. dom slits fort men dom e sköna..å billiga..




Modjon, Uddevalla.
27/8/05 kl 22:27


Man ska inte köpa nike för att det är ett multinationela företag , om am köper av multinationella företag blir dom större sen fins det bara ett sko märke eftersom alla köper nike!! om det bara fins ett företag så kan man ha nike, om nike är det ända märket så kan dom shita i om dom gör shöna skor efter som alla måste köpa deras skor!! jag vill kunna ha valfrihet bland minna skor!! efter som nike redan har börjat göra skateskor så kommer ju alla köpa det efter som man kan köpa det överalt, redan nu måste kommer sko inporten av alla andra skateskor minska... bara så alla vet så är Convers uppköpa av nike för typ 2år sedan
.... Köp inte nike för att alla ska kunna välja vilka skor dom vill ha!! /Modjon Team Iron och Uddevalla skateboarförening



loffiannan, Simrishamn.
27/8/05 kl 23:21


alla samma jävla skate skor kommer från samma kines som sitter och syr dom och får en krona i timmen.... så köp dom ni diggar hårdast och skata som satan.




woohoo, Hallstahammar.
28/8/05 kl 12:30


jag tycker bara att det käns lite konstigt...icke skejtare går runt i skateskor och skejtare har nike? nånting här har gått snett




LeFFe_bollnas, Bollnäs.
28/8/05 kl 12:42


alla företag vill ju tjäna pengar,



woohoo, Hallstahammar.
28/8/05 kl 13:01


men jag menar bara att man kan stödja ett riktigt skateföretag istället för att köpa nike. ska skejtare börja köpa nike nu också precis som alla sportfånar? de kanske gör en bra sko men det gör ju vans, lakai, osiris, etnies, och adio också! så varför köper ni nike? tänk här. vill ni köpa ett originellt märke som stödjer skate? köp inte nike isåna fall. vill ni köpa ett märke som stödjer fotboll och löpning och som medverkar till att snubbarna på nike bara får ännu mer pengar? köp nike isånafall



Modjon, Uddevalla.
29/8/05 kl 16:03


Om du köper tlx zero skor går pengarna till ett skateföretag som gör skate filmer ... köper du nike så går dom till någon forbolspelare!!!!



SuffaN, Stockholm.
29/8/05 kl 17:49


men vafan spelar de för roll egentligen? låt dom sälja skateskor. låt folk köpa dom. tror ni att nåt riktigt skate företag går i konkurs bara för att 1000 ungar köpar skor av dom lr? de e ju så mkt mer än bara skor.



woohoo, Hallstahammar.
29/8/05 kl 17:56


tänk så här...låt varje hundralapp bli till nytta för den värld DU vill leva i



SuffaN, Stockholm.
29/8/05 kl 18:10


dom stora företagen bryr sej inte om nåra hundralappar



PL, Stockholm.
31/8/05 kl 17:50


om det är något så börja göra era egna skejtskor!!!1



woohoo, Hallstahammar.
4/9/05 kl 16:09


suck...jag ger upp. jag fösökte få er att tänka men...



SuffaN_, Stockholm.
4/9/05 kl 16:14


and the winner iiiis......... the blue team!



woohoo, Hallstahammar.
4/9/05 kl 16:34


suck igen



SuffaN_, Stockholm.
4/9/05 kl 18:19


suck sa du? så ja, va inte en sån dålig förlorare nu. :P



Modjon, Uddevalla.
4/9/05 kl 18:47


Jag och Woohoo har ju en Poäng men ni shiter ju bara it.. ni sitter ju bara och propagerar för något ni inte har en aning om ni gör ju bort er......Låt mig ta det igen
:::::::::::::::::Man ska inte köpa nike för att det är ett multinationela företag , om am köper av multinationella företag blir dom större sen fins det bara ett sko märke eftersom alla köper nike!! om det bara fins ett företag så kan man ha nike, om nike är det ända märket så kan dom shita i om dom gör shöna skor efter som alla måste köpa deras skor!! jag vill kunna ha valfrihet bland minna skor!! efter som nike redan har börjat göra skateskor så kommer ju alla köpa det efter som man kan köpa det överalt, redan nu måste kommer sko inporten av alla andra skateskor minska... bara så alla vet så är Convers uppköpa av nike för typ 2år sedan
.... Köp inte nike för att alla ska kunna välja vilka skor dom vill ha!! /Modjon Team Iron och Uddevalla skateboarförening :::::::::::::::::
Om du köper tlx zero skor går pengarna till ett skateföretag som gör skate filmer ... köper du nike så går dom till någon forbolspelare!!!! ............WooHoo get up stand up, dint give upp the fight!!!!



SuffaN_, Stockholm.
4/9/05 kl 18:53


de värkar som om de röda teamet har rest sej o fortsätter fighten, hur ska detta sluta? efter att de blåa teamet har nockat de röda en gång men nu reser sej de röda teamet efter 10 min. de blåa teamet värkar kört för som vi ser nu så har Modjon en myket stark höger som han äveen kan utnyttja i sitt försvar. nu ska vi se va studion har att säja om de här i halvtid... över till studion.



woohoo, Hallstahammar.
4/9/05 kl 20:33


jag försöker bara få er att fatta att man kan köpa andra skomärken än nike! och det handlar inte om att man gillar deras sko eller inte! det är en fråga om ett val här! vill vi ha nike och bli lika icke originella som fotbollsspelare och löpare?



SuffaN_, Stockholm.
5/9/05 kl 15:03


jo, de värkar som att de röda teamet har över taget nu. ja tycker att de blåa teamet inte syns så mkt, dom e inte me i spelet likson.. ja bara väntar på en kontring från de blåa teamet...



Kottlama, Nyköping.
6/9/05 kl 19:17


om ett par hundra år står vi där med alla miljoner och är glada över hur vi lyckats förstöra jorden med vår girighet! :D



Captain_Quigley, Uppsala.
6/9/05 kl 22:34


som sagt så har ju alla dessa skoföretag arbetare i u-länder. woohoo har en poäng dock. nike är ett så globalt märke att dem skulle absolut ha råd att betala deras arbetare mer. men nu ska vi inte alltid se de så. den situation som dessa arbetare är i kan dem vara mycket glada för i deras ögon. för dem kan försörja sig och kanske deras familjer. de jobb som de erbjuds är såklart underbetalda men endå jobb. och i detta fall är ingen skurken jo isåfall mest nike som är så snuskigt rika så att de kan betala mer medans ex. vans har mindre chans att betala mer. så klart skulle vans med kunna göra det. men nike har ett större skäl till att göra de.



Modjon, Uddevalla.
8/9/05 kl 09:38


LOL PÅ Kottlarna Det är företagen som får pengarna inte du .. om det är ett företag så ,bestämmer dom din lön och sen priset på det du ska köpa !!! Ingen konkurens



massak_skate, Norrtälje.
28/10/06 kl 18:24


Men faatta vad woohoo menar: varför stödja några giriga snyltar gubbar som inte Bryr sig ett jävla piss,
checka in es' , DC,Adidas(på gränsen) Etnies,osv,Dom Gör Sina skate prylar,För att det är skate som dom sysslar med,nike kan man inte ta seriöst, word WOOHOO



Strangnas_Sucks, Alingsås.
28/10/06 kl 18:35


Skatare köper nike eftersom det är ett bra märke, snygg logga och ett statusmärke helt klart.



Johannes, Stockholm.
28/10/06 kl 20:20


Vilket skoföretag gör inte sina skor i Kina eller taiwan? Det gör ju varenda klädmärke! sluta klaga



flip_appleyard, Ängelholm.
28/10/06 kl 20:47


men shit asso man köper ju skorna som ser bra ut och som passar en själv bra skit samma om de e nike liksom hur stor e risken att nike inte får nån konkurans alls?? köp vad ni vill .......



wilsoN, Eskilstuna.
29/10/06 kl 22:03


OKEJ TACK!



SappyMorot, Mjölby.
Photo.
30/10/06 kl 09:11


okej och du vet precis hur alla andra skor tillverkas? känner nästan på mig att min supra också har varit i nått ghettoland under produktionen. varför köpa DC kan man ju fråga sig, om inte dom använder sig av u-länder då kan man nog säga att tomten finns på riktigt



Humlan, Falkenberg.
30/10/06 kl 09:50


Varför var Converseskorna billigare när de tillverkades i USA än när Nike köpte upp dom och flyttade fabrikerna till Asien? Och som sagt, alla skateskor tillverkas i Asien och så vidare men (som också redan är sagt) de skatecentrerade skoföretagen lägger åtminstone en del av förtjänsten på skatescenen, och det ska man inte vara så jäkla säker på att Nike alltid kommer att göra eftersom de har en fot eller flera i varenda sport som är uppfunnen och någorlunda populär,.



Bumbi, Karlstad.
Photo.
30/10/06 kl 10:06


Nike SB äger. Och det är inte samma sak som att Nike äger. Nike SB säljs enbart på få utvalda skateboard affärer för Nike vill inte att det ska bli sellout. Inte ens på europas största Nike affär kan man köpa Nike SB, inte heller i USA's största Nike affär.

Och vem som tillverkar dom spelar väl för fan ingen roll? Flesta skor är gjorda i Asien och det är väl bra att vi tillhandahåller dom med jobb genom att handla deras produkter.

Att sen Nike har hur mycket cash som helst att utveckla bra skejtskor är bara ett stort plus.

Go Nike SB!



Bumbi, Karlstad.
Photo.
30/10/06 kl 10:10


Dvs. Nike SB är väldigt orginellt. Mer orginellt än många andra skateskor.
Vanliga Nike är inte orginellt men det är inte samma märke! Därför kommer du aldrig hitta Nike SB på stadium eller liknande.



apsvans, Helsingborg.
30/10/06 kl 10:23


Nike har gjorde skateskor under 80-talet men eftersom det inte lönade sig så slutade de med det. Nu har dem börjat igen, och plötsligt blir alla emot dem för att de är ett "stor företag som bara vill tjäna pengar". VAKNA UPP FÖR FAN! ALLA stora företag är inne för att tjäna pengar - det är just därför som de blivit så stora. Öppna ögonen och se att denna kapitilstiska världen kretsar runt pengar.


PS. Jag har själv ett par SB 6.0, men dem suger skit.



p1er, Uppsala.
30/10/06 kl 22:56


Jag skulle aldrig nånsin köpa nikeskor, skulle nog knappt skata i dem om jag fick några! Nike är fan definitionen av sellout och de blir inte mer originella bara för att de lägger ner miljarder på sin förs...gstaktik! För mig e det viktigt att stödja mindre skomärken för att på så sätt stödja utbudet. Dessutom vet jag att om man köper skor av ett renodlat skatemärke så stödjer jag själva skatingen. Och Nike är knappast statusmärke, kanske för små fjortisar som inte har nån koll.



Alex_skate, Katrineholm.
31/10/06 kl 01:34


nilke är hur sköna som helst så kom inte och klaga på nike skor har själv haft 3 par och det är så jävla sköna. p1ter nike är hur clena som helst



Bobdalob, Stockholm.
Photo.
31/10/06 kl 02:34


inte bara nike som använder sig av barnarbetare.



RaLLY, Örnsköldsvik.
Photo.
31/10/06 kl 08:46


Jag har aldrig haft nike men jag skulle kunna prova ett par ......Circa är det bästa märket .....



Almost_skate, Stockholm.
21/12/08 kl 14:52


en massa skateskomärken är väl säkert likadana och gör inget för skateboard mer än team och skatefilmer och tours som är ren reklam och sånt gör ju sb också men jag håller ändå med wohoo, jag skulle inte vilja visa mig i nike ens :D



Naames, Karlstad.
21/12/08 kl 19:42


nog har du en poäng. MEN alla skatemärken kommer inte precis gå i konkurs för att vissa köper nike skor. och att det bara skulle finnas nike tilslut är ju fan det fjantigaste jag hört, hoppas att du överdrev?




Xela, Sundbyberg.
28/12/08 kl 16:33


GAHAHAHAHA!!! e du helt glad i huvudet?! NIke SB skorna är fan skit sköna har haft 3 par eller mera från NIke SB, jag bryr mig inte om dom vill tjäna pengar på skorna, bara dom e sköna! plus att Nike SB skor håller mycket bättre! (tycker jag iaf) haha så du tycker att Adidas SB också bara vill ha pengar?! Alla skatemärken som säljer skor vill väll tjäna pengar?! vad är annars poängen med att sälja skor??? -.-' -.-' -.-' -.-'



Ettglas, Kiruna.
Photo.
28/12/08 kl 21:07


håller med trådskaparen till 100%



Muskaskate, Halmstad.
28/12/08 kl 21:39


asså man köper en sko för att den e skön inte för märket -.-



Ettglas, Kiruna.
Photo.
29/12/08 kl 17:43


Ja det håller jag med om, men gälande nike så tänker man ju inte på märkets kvalitee osv, utan för att dom har tagit del av skateboardindustrin. Så där har det inte att göra med att skon är skön elelr bra elelr annat shit.



Namn
Kommentar   


 Search forum for the word: Search in:
 Or by topics by user: Order by:
 In what room:
And show in ascending order in falling order


Logga in/skapa användare om du vill diskutera, starta egna trådar, markera dina favorit-trådar med mera. Sök gärna trådar med sökfunktionen här nedanför eller snabbsök genom att klicka på en av de röda länkarna.

Kameror, redigering, musik, spel:
kameror, redigering, forumtråd; hur ska en skaterulle vara, slowmotion, låtar, musik, rock, hiphop, film, video, Forumtråd, videoklipp/filmklipp på nätet, Spel/EA skate, Hawkspelen m.m..

Tricktips, själva skatandet m.m.
problem med olika flippar, shove-its, droppa, diskussion; tricktips på nätet, skatespots, om parker, om miniramp, om vertrampsåkning.

Skateboardliv:
diskussion; skateboard(livet) nu och förr, tjejer och skate, camps/läger.

Hårdvara, prylar, kläder, köpråd:
brädor/skateboards, blanks eller inte, skor, hjul, kullager, truckar, kläder, snowskate, snowboard.





Settings

(Only for logged in) Show more with girls
Show more with guys






      © Skate.nu        Contact 


Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop