-->The deckshape is a registered trademark. All rights reserved.

 Menu


You are not logged in but you can use a lot of the site.

Ny Home | Gammal
Member Skatepics
Member Videoclips
Become a member
Articles / Photos
Forum
Poll room
Lokala bilder/videos/forum
Lokala gästböcker
Online 
Contact skate.nu
You Skate Girl
Newsletter
Brotherhood Plaza
Advanced user search
Quick username search:

   Log In

Username 
Password 
Forgot your password?
Become a member


Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.
Articles

Nyhet: YSG news April 2008 - Juni 2009 12/6/09 kl 18:58
Här hittar du de flesta You Skate Girl-nyheter och reportage som vi publicerat mellan april 2008 och juni 2009.
Om You Skate Girl | Historik | Kontakt | Några medlems-bilder och videos
Nyhet 12/6-09
av YSG.nu

You Skate Girl Myggturné
You Skate Girl ger sig nu på lördag ut i Norrland för att "skata spotsen som gud glömde". De vill gärna ha kontakt med lokala Norrlandsklubbar, skatare och eldsjälar som har förslag på ställen där de kan komma och skata och kanske köra lite events på vägen.


You Skate Girl arrangerar turnén i samarbete med No Limit (och massa andra) och vi kommer att skata runt i norrland. Datum och stopp kan ni se på affischen nedan.

Vi kommer att ha uppvisningar på vissa stopp men det är bara där folk har bett om det. Är er kommun/skateförening intresserad av någon uppvisning, workshop eller liknande så kan ni bara höra av er till mig (Ida) 0705440798 eller på mail (klicka kontakt längst upp på sidan).

Tanken är att vi ska åka runt och skata "spotsen som gud glömde", då det inte är så ofta som folk åker på skateturné i norrland. Vi kommer att uppdatera på vår blogg, på tacky.se, worldimproving.com / youskategirl.com, subpublic.com och göra ett reportage till giftorm.

Vi kommer även att filma under resan och göra en film samt att delar kommer att vara med i nästa No limit-film.

Hör av er för idéer eller frågor! Vi är öppna för förslag på roliga upptåg, tävlingar, utmaningar osv, under turnén!
Mer info: YSG goes Myggturné 09
You Skate Girl åker på turné i Norrland
Skate, bad, tältning, grillning och häng.

You Skate Girls åkare:
Vicktoria Malmgren - Överkalix
Marianne Ahnlund - Umeå
Ida Östensson - Umeå
Julie Lévesque - Canada, www.skirtboarders.com
Maja Lagedal - Umeå
Anneli Lewis Skoglund - Jönköping
Ida Alatalo - Luleå
Emil Larsson (chafför) - Umeå

Kom och skata med oss! Se kartan för uppdatering om vart vi befinner oss.
http://www.subpublic.com/youskategirl

Har du förslag på spots?
Maila idaostensson@gmail.com.

Uppdatering under turnén sker på www.youskategirl.com och bloggen.nolimitskate.se.

Affisch gjord av Erik Gustafsson
www.greatworks.com

Nyhet 6/5-09
av Skate.nu

You Skate Girl Hiphopfabriken
15 till 17 maj ordnar You Skate Girl i Uppsala häng, utflykter och workshops för tjejer och de utlovar dessutom både mat och skratt!

Några frågor till Sarah Thorén om Hiphopfabriken och planen för 15- 17 maj:

Vad menar ni med namnet hiphopfabriken? Är det workshops i rappande, inspelning, musikredigering eller alltihop?


Ja, hiphop fabriken är kattis nystartade projekt och tanken med det är att de ska hållas workshops av olika slag.

Nu under lägret kommer de få lära sig skriva texter, rappa, spela in musik och spela upp inför publik om de vill.

Kul! Hur mycket tid blir ungefär skate och hur mycket blir hiphop under helgen och hur mycket annat?

Tanken är att man antingen väljer att vara med hiphop gruppen eller att hänga med skategruppen under helgen, för man hinner inte göra båda.

Ah, ok. Blir säkert svårt val för vissa. :) Det står att man ska skriva i anmälan vad man har för förkunskaper inom skateboard och hiphop. Behöver man några förkunskaper eller kan man vara total nybörjare också?

Man kan vara helt nybörjare, vi bara veta i förväg om de är någon som kan något sen tidigare.

Är det nåt mer ni vill passa på att hälsa läsarna?

Annars vill vi bara nog hälsa läsarna välkomna och att det kommer bli en galet grym helg!!

Ok, tackar Sarah!

Tack för hjälpen!


Klicka bilden för att se den större.


Nyhet 10/4-09
av Marianne Ahnlund

Nyhet från 10 april 2009: All 80s all day
You Skate Girl i Umeå ställer till med ett helgevent för tjejer lördagen 25 april till söndagen 26 april i Ersboda skatelokal. Man övernattar i lokalen ihop och de som inte ha egen bräda kan låna det. Ta med nån mat och lite 80-talskläder.

Nyhet 17/2-09
av Evelina Ã…ström

Nyhet från 17 februari 2009: You Skate Girl Umeå nattskate
21-22 februari arrangerar You Skate Girl Umeå nattskate med tävlingar, häng och övernattning i skatelokalen i Umeå. Alla medlemmar erbjuds också utbildning i arrangörskap m.m. för att de som vill själva ska kunna styra upp kul saker med föreningen.

Vi börjar på lördagen den 21/2 kl.10.00 med en rolig och varierad utbildning i arrangörskap, föreningskunskap och styrelseteknik i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler (ovanför popshop på kungsgatan 42, 90325 Umeå). Detta för att vi ska kunna styra upp massa roliga saker med You Skate Girl framöver. Vill man delta på detta ska man skicka ett mail till vasterbotten@viunga.se.

Klockan 17.00 käkar vi pizza tillsammans på Maxim (som man får betala själv). Efter middagen drar vi till lokalen med buss (alla betalar sin egen buss) och skatar hela kvällen. Tävlingarna kör igång kl.21.00 och håller på sent in på natten. Vi sover över på lokalen så ta med er liggunderlag, sovsäck, kudde osv.

Helgen är gratis och vi bjuder på utbildningen, kvällsfika, snacks, frukost, fina priser och gött häng.Nyhet från 16 dec 2008: You Skate Girl camp 9 januari
Den 9-11 januari kommer ett stort gäng på 30-40 tjejer ha väldigt roligt i Umeå. En massa skate såklart plus workshops i rap och grafitti för den som vill! Det finns några platser kvar.Youskategirl.com är ett samarbete mellan YouSkateGirl och worldimproving.com. Direkt på youskategirl.com hittar du alla nyheter om nya YouSkateGirl-camps och andra YSG-events.Bilder och artiklar från No Limit Tour 6-19 juli 2008:
YSG är en av arrangörerna bakom No Limit Tour med 17 skatande tjejer som kör uppvisningar i en rad olika städer i Sverige. Klicka de röda textlänkarna nedanför för att se artiklar och bilder från de olika stoppen och mer info om touren.
Bildserie från Alingsås.
Reportage från Alingsås.
Bildserie från Jönköping.
Reportage från Jönköping.
Bildserie från Linköping.
Reportage från Linköping.
Bildserie från Skarpnäck.
Reportage från Skarpnäck.
Reportage från Uppsaladagen.
Bilder från Umeådagen.
Reportage från Umeå, Sundsvall och tourplan.
No limits hemsida.
No Limit-bloggen.
Nyhet från 3 juli 2008 You Skate Girl Summercamp Umeå

Den 13-15 juni samlades 30 tjejer och en kille i björkarnas stad Umeå för att utvecklas i sitt skatande. Skate, chips, tröjtryck, bad, möhippor, EM och massa nya vänner var några av det saker som deltagarna fick åtnjuta.

Torsdagen innan lägret skulle börja satt jag i soffan i vårat underbara ungdomens hus Hamnmagasinet och drack kaffe med mina vänner och såg på ett grymt band med två tjejer som sjöng och spelade gitarr, "Dance with me" var bandnamnet. Helt sonika kommer det ett gäng brudar indansandes i lokalen, alla med brädan under armen och packningen på ryggen. En minibuss med 8 brudar från Uppsala, Stockholm och Dalarna hade anlänt. Förutom brädor och väskor kom de bärandes på sjuka mängder med chips och ostkrokar som de fyndat i någon container och som enligt tjejerna "inte gått ut för så länge sedan".

Chipsmonstren Sarah Thorén och Kattis Testad med byte. Foto: Ã…sa Tingström

Efter fin musik, häng och kvällsfika roffade tjejerna åt sig en soffa var och vaknade upp utvilade på fredagsmorgonen då lägret började.

När alla resterande 22 tjejerna hälsats välkomna och lämnat sin packning blev det teambuilding- och namnövningar för att alla skulle lära känna varandra bättre.


Från vänster till höger; Nadine (svart hjälm), Ella (vit hjälm), Jeanette (rosa hår),
Evelina (svart hjälm), Julia (utan hjälm), Emma (vit hjälm) och Matilda längst till höger.
Foto: Ida Östensson Klicka för större bild.

Skatepassen under detta camp styrdes totalt av deltagarna och valfriheten var total. Umeå har helt okej skatemöjligheter och detta säger jag inte bara för att jag är en infödd Umeåbo. Tennisplanen på Haga med diverse skatebara prylar, rampen, quarterpipesen och railet på Hamnis, den nya rampen på Nolia och skatelokalen på Ersboda är bara några av dessa (och snart kommer betongparken!!). När tjejerna gjort sitt val fick det en coach med sig och rippade loss hela dagen.

Tjorven Kolbert och Angelica Lönnberg, synkade ollies.
Foto: Kattis Testad. Klicka för att se bland medlemmarnas skatebilder (och klicka igen där
inne för att se bilden större).

Vid lunch och middag samlades vi på Hamnmagasinet igen och käkade god likfri mat. Kvällstiden ägnades åt tröjtryck, singstar, guitarhero och vår egna Sarah Thoren lärde tjejerna att knyta snygga Mahloo-smycken med snäckor och pärlor.

På lördagen fick vi först besök av Red Bull som gav oss lite energi och strax efter så dök en kvinna i rosa peruk, rosa klänning och stilettklackar upp. Hon lärde sig både ollie och droppa i ramp med denna utstyrsel. Vissa sa att hon var ett förklätt skateproffs, andra sa att det var en möhippa – we will never know!


Sarah Thorén, kast med liten bräda.
Foto: Kattis Testad

Solguden älskade oss som vanligt och regnet som piskade marken en hel vecka innan lägret upphörde precis lagom till vårt läger. Detta firade vi på lördagskvällen med att fylla upp en pool och svalka oss. Då alla utom jag verkar vara frälsta i detta fenomen att kolla på fotboll så förvandlades alla tjejer från skatare till fotbollshuliganer på kvällskvisten. Jag valde att heja på Spanien bara för att få en spänning i det hela, hur kul blir det om alla hejar på samma lag? Efter matchen blev det mys med film som jag uppskattade mycket mer.

Vid söndagens frukost var stämningen seg och träningsvärken hade trängt in i varje liten muskel. Men glöden i ögonen fanns fortfarande och när vi körde igång första skatepasset satsade alla 110 procent. Om detta berodde på att solen inte var lika gassande eller att det snart var dags för tävling vet jag inte, men jag gissar på det andra alternativet.


Ã…sa i förgrunden och Sarah, ollie.
Foto: Kattis Testad. Klicka för att se bland medlemmarnas skatebilder (och klicka igen där
inne för att se bilden större).

Game of skate, streettävling och ramptävling bytte av varandra och alla plockade upp sina hemliga kort ur bakfickorna. Ramptävlingen vanns av 13-åriga Victoria Jönsson från Överkalix som gick hem med en fin Widowbräda. Tvåa i tävlingen kom 15-åriga Tonje Lindmark från Umeå som fick njuta av ett par grymma We-headphones. Trea kom den lika gamla Astrid Fahlgren från Vännes som nuförtiden kan stoltsera med en Stale t-shirt och fjärdeplatsen kammade den 17åriga Linnea Wåhlsted från Dala-Floda hem och fick en fin Widow t-shirt. I streettävlingen bytte ettan och tvåan från förgående tävling plats och Tonje kammade hem förstapriset och Victoria andrapriset. Linnea hoppade ett steg uppåt och kom trea. Fjärdeplatsen hade dock ett nytt ansikte, 22-åriga Ã…sa Tingström från Uppsala.

I Game of skate hamnade Tonje, Ã…sa och Linnea på prispallen igen. Men eftersom skatetjejerna var så givmilda och solidariska så gav de tjejer som fått fler än ett pris ut deras övriga vunna priser till de tjejer som de tyckte var värda en pryl för sina skills och kämparandra.


Linnea Wålstedt, tailstall.
Foto: Kattis Testad. Klicka för att se bland medlemmarnas skatebilder (och klicka igen där
inne för att se bilden större).

Coacharna hade även nomineringar från helgen där vår yngsta deltagare Mikaela Lindström, 11 år, fick pris för att ha "utvecklats mest". Våra lägerstammisar, spexare och stämningshöjare Malin Näsbom och Nora Karlsson fick pris för "envisast" och "peppat mest". Sarah Thoren som inte kunde medverka på tävlingsdagen blev nominerad för "best slam" då hon gjorde en fin faceplant i rampen under lördagen.


Nina Troeng, 50-50.
Foto: Kattis Testad. Klicka för att se bland medlemmarnas skatebilder (och klicka igen där
inne för att se bilden större).

Campet avslutades med pizza och kladdkaka med glass till efterrätt, massa kramar och med vetskapen om att vi ses på No Limit Tour i sommar www.nolimitskate.se - missa inte.

Minibussen med chipsmonstren rullade vidare hem till min mor och far i skogen där de fick känna på norrland på riktigt. Te med kantarellmackor, får i hagen och skog så långt ögat kunde nå. När vi låg som packade sillar på ett pussel av madrasser framför brasan så kunde jag inte annat än le och känna mig nöjd över ännu ett lyckat camp.

Enligt utvärderingarna så var jag inte den enda som var nöjd. Deltagarna fick sammanfatta campet i 3 ord, här kommer några av citaten: "Bäst, underbart, skate!", "Pepp, skate, kärlek", "Så jävla roligt!", "Träningsvärk, skate, chips", "Många bra tjejer", "Blåmärken, skratt, pepp", "Pepp, ös, röjj", "Pepp, motivation, asgrymt", "Helt klart bäst". "You skate girl!".

Kolla fler av tjejdeltagarnas egna skatebilder från YSGcamp Umeå här.

Tjorven och Angelica, ollie.
Foto: Kattis Testad. Klicka för att se bland medlemmarnas skatebilder (och klicka igen där
inne för att se bilden större).


You Skate Girl Camp Uppsala 9-11 maj och Uppsala/Skarpnäck 23-25 maj

Den 9-11 maj hölls ytterligare ett skatecamp i Uppsala och trycket var enormt. You skate girl har verkligen etablerat sig i Sverige och campet var tvunget att utökas från 20 till 40 platser, efter förhandlingar med Uppsala kommun. Det resulterade i det största campet i You skate girls historia samt ett extra insatt camp redan 2 helger senare.


Camp 1
40 lyckligt utvalda tjejer från Luleå i norr ner till Malmö i söder samlades vid Uppsala ramplandskap helgen då solen bestämt sig för att grilla hela den Svenska befolkningen.

Innan campet hann börja hade alla börjat skata medan killarna som hunnit dit stod med munnarna nere vid coopingen. Några schysta killar erbjöd sig att coacha de tjejer som behövde, vilket tacksamt togs emot. Det kändes sjukt maffigt när vi samlade alla i en stor ring med tjejerna som var från 11 år till 37 och från nybörjare till att ha skatat i 8 år.

Efter presentationen av campet och varandra så delades tjejerna upp utifrån nivåer till våra grymma coacher som lärde dem allt de kunde.

I Uppsala hann vi med att skata ramplandskapet med tillhörande streetyta och den lilla "poolen" i Kjellparken som grabbarna från Uppsala Actionsport förening tömt på vatten lagom till tjejerna kom dit.

När klockan slog 17.00 hoppade tjejerna in i våra minibussar och vi tog oss ut till en mysig lägergård mitt ute i skogen. Tjejerna som var svettiga från den långa dagens skatepass bestämde sig för att ta sommarens första dopp från bryggan som låg precis framför huset.

Foto: Henna Forsström Karbelius. Klicka för större bild.

Efter middag var det målarworkshop på schemat med ledning av två av våra coacher som har full kontroll på att skapa med metallburkar.

Tjejerna fick 4 plank att dela upp sig på. När de fyra planken sattes upp dagen efter på Uppsalas ramper så kunde man läsa; "You Skate Girl Camp". Efter lite guitarhero, skatefilmer och kvällsfika fick tjejerna bädda ner sig i sängarna, inga liggunderlag här inte!

På lördagen drog vi tidigt på morgonkvisten till huvudstaden och började med att besöka fryshuset. Väl där väntade frysens grymma coach Anders på oss och upplät båda hallarna för oss själva i två timmar innan öppning. Frysen anordnade en skatetävling till best skate street och best skate pool/ramp/vert där priserna bestod av filmer och klibbor.

Sedan begav vi oss till Rålis för käk, teambuilding och skate i mikrorampen och på rhinoparken. Då ytan var invarderad av kickbikeskids så stannade vi inte så länge.


Rålis.
Foto: Henna Forsström Karbelius.

Klockan började bli mycket och de flesta åkte tillbaka till Uppsala, medan några som fortfarande var skatesugna drog till Brotherhoodplaza i Skarpnäck där de nötte curbs och flippade nerför trappor.

Söndagen började med sång då två av våra tjejer fyllde tonåring och myndig. De andra tjejerna tackade dessa födelsedagsbarn hjärtligt då det blev tårta för hela gänget.

Väl på ytan fick tjejerna endast någon timme att värma upp på för att sedan satsa 100% på tävlingarna. Vi började med game of skate och fortsatte med street och ramptävlingar.

Redbull kom på besök för att ge tjejerna mer energi så de kunde prestera hundra procent i tävlingarna. Campet avslutades med en utklädningstävling där vi fick besök av allt ifrån Michelangelo från Turtles, prinsessan på stjärten, barbafamiljen och en non stoppåse.

Vi avslutade campet med en fin middag på restaurang där vi frossade i buffé och hade kramkalas innan tjejerna skiljdes åt med lovord att besöka varandra och skata massa tillsammans i sommar.


Camp 2
Eftersom de begränsade platserna på det tidigare campet snabbt tog slut och intresset för att komma med var större än väntat valde vi att göra en extra helg med 3 dagars dagscamp. Vem som helst fick chansen att stå på brädan.


Foto: Henna Forsström Karbelius. Klicka för större bild.

You skate girl hade under helgen ett samarbete med skate.nu/skateboard och Brotherhoodföreningen. Dagscampen ägde rum i Uppsala miniramplandskap på fredagen och på lördagen besökte vi Brotherhoodplazan som ligger i Skarpnäck. På söndagen var vi tillbaka i Uppsala. Helgen inleddes än en gång med strålande sol och med ett gäng tjejer, som var peppade på att prova på att stå på brädan.

På plats fanns det ett antal coacher som gärna hjälpte till om någon behövde. Det var dock inte bara coacherna som lärde ut trick utan de fick själva lära sig ett och annat under dessa dagar. Under dagen blev det grillning och som avslutning blev det även Game of s.k.a.t.e där sponsorerna stod för fina priser till deltagarna.

På lördagen möttes alla på Brotherhoodplazan där några skatesugna tjejer väntade på att få åka.

Nilla, ollie. B Plaza.
Foto: David Husberg. Klicka för större bild.

Under dagen kom Redbulls event bil för att bjuda tjejerna på dryck för att hålla kämpar glöden igång.


Ida Östensson hjälper en tjej i Skarpnäcksrampen.
Foto: skate.nu/skateboard. Klicka för större bild.

Tjejerna erbjöds även att gå till rampen lite längre bort från plazan, där de som ville fick prova på att åka i rampen. Tiden gick fort och trots att vi drog över på tiden var de flesta fortfarande sugna på att åka mer. Men till slut var vi tvungna att avbryta för dagen.


Sarah Thorén och Ida Östensson i Skarpnäcksrampen. Fakie Crookstall, eller vad kallar vi det?
Foto: David Husberg. Klicka för större bild.

Som de tidigare dagarna bjöd söndagen på mera skate, coachning och grillning. Solen var med oss även den här dagen och de flesta började känna sig lite slitna och möra i kroppen. Som ett bra avslut på helgen blev det även här en hel del tävlingar.

För att summera helgen så är det otroligt kul att se att fler tjejer börjar intressera sig för skateboardåkning. Det är tänkt att vem som helst ska kunna åka, så förhoppningsvis blir vi fler tjejer inom skateboard i framtiden!
YouSkateGirl / skate.nu/skateboard
endags-camps x tre!


You Skate Girl, skate.nu/skateboard och Brotherhood slår sig ihop med ett gäng sköna samarbetspartners och ordnar tre endagsskatecamps för tjejer! Häng med på de du vill!

Fredag 23 maj Uppsala
Lördag 24 maj Skarpnäck
Söndag 25 maj Uppsala

Gratis för medlemmar!
Alla som är medlemmar i både YouSkateGirl och Brotherhood Plaza ideell förening får gå gratis på campsen (man kan bli medlem på plats. Att gå med i B. ideell är gratis, YSG 20 kr).

För att vara med i alla giveaways / utlottningar / tävlingar betalar man 20 kr extra (om man är föranmäld) eller 40 kr (om man anmäler sig på plats). Avgiften hjälper oss att betala bl.a. reskostnaden för våra coaches och andra camputgifter.

Grupper för allt från totala nybörjare till mer vana Om du tycker skateboard verkar roligt men aldrig provat, tveka inte att komma, du kommer inte att vara den enda nybörjaren!

Det finns skateboards att låna
Vi kommer att ha med oss flera lånebrädor att turas om med för de som inte har någon egen.

Grillning
Vi kommer att ha grill på plats, ta gärna med hamburgare/vegburgare att grilla, vi fixar bröd och tillbehör!

Dagar och tider
Fredag 23 maj klockan 14-19 vid Uppsala ramplandskap. Lördag 24 maj klockan 12-17 på Brotherhood Plaza i Skarpnäck. Söndag 25 maj klockan 12-17 vid Uppsala ramplandskap.

Vägbeskrivning
Uppsalarampen ligger vid Kungsängsbron bortom “studenternas". uppsala.youskategirl.com
Plazan ligger 200 meter från Skarpnäcks tunnelbana, se www.karta.brotherhoodplaza.com

Frågor?
Frågor tas på telefon med Ida: 0705440798 (om regn ring också hit)

Föranmälan uppskattas (och kan spara 20 kr åt dig)
Föranmälan mailas till: idaostensson@hotmail.com

Uppge allt detta i anmälan: Förnamn, efternamn, adress, telefonnummer, e-mailadress, vilket/vilka datum du vill vara med och om du har egen skateboard eller inte. Uppge också om du redan är medlem i YouSkateGirl och/eller Brotherhood plaza ideell förening.

Arrangörernas hemsidor
www.youskategirl.com
www.worldimproving.com
www.sv.brotherhoodplaza.com


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Extrainsatta helgcamp/skatesessions 23-25 maj Nyhet från 13 maj 2008:

För de personer som inte kom med på uppsalacampet 9-11 maj så är det nu säkert att vi kommer arrangera ett helgcamp där man väljer om man är med på en, två eller alla tre dagarna.

Fredagen och Söndagen (23 och 25 maj) kommer vi skata i uppsala och på lördagen den 24 maj skatar vi på Brotherhood Plaza i Skarpnäck.

Det kommer finnas gruppindelning i olika nivåer från rena nybörjare till mer vana och "mer uppstyrda tips" på olika tricks. Det kommer också vara fri skate med våra coaches med möjlighet att få tips och hjälp med just de saker man vill lära sig.

Dessa extradagarna ordnar vi antagligen inte resa, mat, boende osv utan de som vill hänger med oss till den lokala pizzerian eller affären eller tar med egen mat osv. Boende får antagligen ordnas själv (om man inte bor i närheten och åker hit för dagen).

Mer information om dessa extrainsatta dagscamp och eventuell kostnad kommer så snabbt vi vet mer.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyhet från 23 maj 2008 Skateworkshop på Gotland

Tisdag 27e maj mellan klockan 17-22 arrangerar olika unga arrangörer tillsammans med Vi Unga och SV en inspirationskväll på Fenix. På programmet står alltifrån godisätartävling till dancebattle, skateworkshop och spelningar.


GSF – Gotlands skateboardförening är på plats och tar gärna emot alla gotlänningar som vill lära sig eller utvecklas i sitt skatande. Workshopen avslutas med en Game of skate med fina priser.

Klicka här för att se pdf-flyer om eventet----------------------------------------------------------------------------------------------------

You Skate Girl Camp Umeå
13-15 juni.
Nyhet från 15 maj 2008:


För tjejer i alla åldrar och alla nivåer.
Tre dagar fyllda med skate med coacher, tröjtryck och annat pyssel, skatefilm, nya vänskaper och andra överraskningar.

Anmälan skickas till idaostensson@hotmail.com. OBS! Kostar 400 kr!

I anmälan skriver du namn, adress, ålder, specialkostinfo och eventuella allergier. Skriv även vad du vill lära dig samt tidigare erfarenheter inom skate.

Senaste anmälningsdag är 30/5 men det är först till kvarn som gäller!

Vi kommer uppdatera med mer info senare i den här artikeln (som du alltid kan hitta direkt på www.youskategirl.com).

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag har även hört rykten om att det ska arrangeras ett camp i Malmö i sommar. Info lär i så fall dyka upp på www.triple-a.se.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Anstormning på YSG-Camp Nyhet från 28 april 2008:
Då det har varit sjukt tryck på You Skate Girl Campet i Uppsala har vi valt att utöka platserna så att fler kan få delta. Tanken var att 16 tjejer skulle tas in, men ca. 50 anmälde sig och vi lyckas nu i alla fall få in 30 av dem. + ny info om ett eventuellt extracamp.

Alla som var snabba nog att komma med på första campet får mail och brev om detta i veckan. Ni som inte kom med kommer också få besked i veckan.

Inklusive coacherna och filmare kommer vi att vara 38 personer under helgen i Uppsala!

Lite uppdatering av vad vi kommer att göra under helgen 9-11 maj:
På fredagen kommer vi att börja campet kl.10.00 och allt avslutas på söndagen vid ca.20.00. Vi kommer att anordna en grafittiworkshop på fredagskvällen samt "Pimp your board" för de som är peppade. Vi kommer att skejta i Sthlm på lördagen.

Vi har fått in så sjukt mycket sponsorer så väldigt många av deltagarna kommer troligtvis gå hem med nya skejtprylar i väskan om man ställer upp på skejttävlingarna som kommer ske under söndagen i Uppsala.


Klicka på flyern för att se den större.

Nyhet från 4 april 2008:
Fredagen 9 maj till söndagen 11 maj arrangerar föreningen You Skate Girl ett camp i Uppsala med skate med coacher, roliga kvällsaktiviteter, workshops och annat skoj. Anmälan senast den 25 april.

You Skate Girl Camp Uppsala
Datum: 9-11 maj
Plats: Uppsala (med ett inplanerat Sthlmsbesök).
Aktiviteter: Skatepass med coacher, häng och utflykter, roliga kvällsaktiviteter, workshops, käk och skratt.
Pris: 350 kr inklusive allt utan resan. T.ex. Ingår frukost, lunch, middag, boende, coacher med mera för dagarna.
Anmälan: Sista anmälningsdag är fredagen den 25e april.
Skriv namn, adress, personnummer, tröjstorlek, specialkostinfo och ev. allergier. Skriv även tidigare erfarenheter inom skateboard, samt vad du vill lära dig. Anmälan är bindande och kommer att faktureras. Maila anmälan till jennie.lindbergh@uppsala.se.
Frågor: Vid frågor ring Ida Östensson, 0705440798.
Försäkring: All åkning sker på egen risk så se till att du är försäkrad.
OBS: Begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller!

 
Comments

ottster5/4/08 kl 18:45
fett braa!!

Hollywoodsnubbe6/4/08 kl 20:55
får man va kille

SappyMorot7/4/08 kl 11:31
kille får man vara

Ashville7/4/08 kl 16:18
Tänk att min lilla sarah har kirrat allt detta, you go girl!

Razz37/4/08 kl 16:44
får man va kille?

barns8/4/08 kl 14:33
nice

idaostensson8/4/08 kl 20:15
nej tyvärr är detta läger för tjejer onlyyyy. vi måste få igång lite brudar nu!

Elofsson9/4/08 kl 21:39
hoppas att fler brudar börjar med att skejta, tycker det är trevligt med lite nytt kött

tapyourtoes12/4/08 kl 17:17
Shit vad roligt!! Jag undrar om jag är tillräckligt bra? Kan typ inga tricks än men man kanske får lära sig där =D

Borna13/4/08 kl 11:36
tapyourtoes.. meningen med det hela (enligt mig) är att du inte behöver kunna något =) du lär dig ett eller annat på själva "campet".. Enligt vad jag har hört så är det skitroligt, man har det jättekul hela tiden =)

idaostensson15/4/08 kl 00:28
exakt som borna säger är det.man får vara hur mkt nybörjare eller proffs man vill. man får va 100år man får vara 3 år. alla tjejer är välkomna!

Alltid15/4/08 kl 14:00
kommer bli fett som vanligt! :D

Pajbulle21/4/08 kl 22:09
Har alltid tänkt att man måste vara skitbra om man ska va på ett skatecamp.. :P

Pajbulle21/4/08 kl 22:11
Lyckostar girls ... :P

milutinovic27/4/08 kl 18:19
faaan att jag inte såg detta tidigare :`(

skate.nu15/5/08 kl 21:30
Kommer ju nya camps hela tiden milutinovic så inget att deppa över. :)

Kicko21/5/08 kl 15:40
redan taggade de kommer bli riktigt lajbans, tar med kameran la grande! för att va på camp behöver man inte va bra, de handlar om att bli bättre och ha skit kul, så ta med brädan och ett glatt humör så kommer de bli GRATE! :D tagga

idaostensson21/5/08 kl 18:12
jag är så sjukt taggad. Hoppas alla kommer!!

Alltid31/5/08 kl 13:50
UMEÃ… PEPPEN DRAR IGÃ…NG!!!!!

theoutsider29/6/08 kl 03:14
tihi hej jag vill åxå kunna skejta.. jag är en sån skejter whannabe xD lär mig någon

rille_skate11/7/08 kl 01:29
hah fan va coolt :P

(not logged in)24/8/08 kl 10:26
Vet nån om det kommer att finnas några såna här Tjej camps i Malmö?? iaf, maila mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s (not logged in)27/8/08 kl 21:15
du skrev utan att logga in, så blir lite svårt för folk att veta vem de ska maila..

Elin (not logged in)2/9/08 kl 22:47
Verkar gör kul! Även för en som inte kan skate direkt, Men vill verkligen lära mig, Skulle vart grymt kul om de kunde fixas ett läger i göteborg eller i närheten (Y):D

noel (not logged in)15/9/08 kl 13:26
coolt att tjejer kan skejta så bra!!:P men unska att dett var flera tjejer i snenugsund

sara (not logged in)15/12/08 kl 17:26
jag har altid velat skata med tjejer i frys men måste alltid skata med killar ja känner ingen mer tjej som skatar. jag får inte åka dit ensam:(

david (not logged in)15/12/08 kl 22:50
hej sara, dra dit en måndag efter 18.00, då är det bara tjejer tillåtna i hela frysenstreeten och brukar vara en hel del tjejer tror jag, 15-30 st sa nån. kommer snart info om nytt ysgcamp i umeå också.

Skate_4life17/12/08 kl 08:25
sexy back

xZinderella12/1/09 kl 21:28
Kommer det komma fler sådana här tillfällen? Missade, blev ju medlem idag..hm:S Men det skulle vara sjukt kul att träffa fler tjejer som sk8ar;) Grymt!

idaostensson14/1/09 kl 20:18
ja det arrangeras då och då. Det kommer troligtvis vara ett camp i sommar i Umeå och i Uppsala också. Sedan arrangerar Triple a (www.triple-a.se) camp i Malmö då och då :)

Rikard20/1/09 kl 11:22
hejconpejkon

Jeessika (not logged in)29/1/09 kl 23:08
hi Sk8 in my heart

skate_girl9916/2/09 kl 18:08
ÄR JAG DEN ÄNDA NIO Ã…RINGEN HÄR????

kaptenrod10/3/09 kl 16:07
när kommer bilderna från sista campet i umeå? peppad på att se dom!

Klara (not logged in)3/4/09 kl 21:31
Jag är inte så bra på att skejta nu när vinter är här, bor ganska långt bort. Vill vara med men alla kommer äga ut mig ._.'

idaostensson7/4/09 kl 11:31
nejdå klara! de handlar inte om att äga ut eller inte. Vi åker för att de är kul och alla peppar varandra. Klart du ska vara med! vart bor du`?

Mary (not logged in)11/5/09 kl 11:40
Om ni vill dra utomlands är ett hett tips http://www.girliecamps.com/skate.aspx?pageID= check it out!

theriot17/7/09 kl 18:38
verkar skit kul ju! Är heeelltt nybörjare såå det hade ju vart kul att åka och lära sig lite :D Synd att det är så långt bort! Kom lite närmare gbg?? :D

ida (not logged in)20/7/09 kl 18:04
the riot! westcoastriders är ett gäng tjejer som skatar i gbg. katta sterner är kontaktperson. maila henne! katta@nolimitskate.se du ska inte komma på vårt köpenhamsläger för tjejer 27-31 juli då?! :) kram och pepp!Logged in members can add comments here.

  Annat om You Skate Girl:

Nyhet: YSG Summercamp 2010 15-05-2010
You Skate Girl ska arrangera det första skatelägret i Umeås nya betongskatepark SPARKEN. Lägret äger rum den 13-15/6 och förutom skate kommer det hända massa roliga saker på kvällarna för de som vill vila skatebenen. Read more


Nyhet: YSG Flower Power-Nattskejt 08-04-2010
You Skate Girl anordnar Nattskejt back to the 70´s! Kom och häng med oss i 70 talets fred & kärleks anda! Tillsammans peppar vi inför en grym skejtsommar med massa skejt, meditation, tävlingar och andra roliga saker under hela lördagsnatten! Read more


Nyhet: No Limit Skype-Ã…rsmöte 16-03-2010
Nu är det snart dags för årsmöte för föreningen NO LIMIT och alla är varmt välkomna! Söndagen den 21 mars kl.20.30. Plats: Eftersom vi alla bor på så olika ställen kör vi mötet på skype Adda ida.ostensson på SKYPE så bjuder vi in dig till gruppen. Read more


Nyhet: Umeå-lokalen 12-10-2009
Nu har Umeå-lokalen renoverats och öppnats för allmänheten. Den är sjukt fräsch och massa nya grejer finns att åtnjuta, se bilder på www.umeskate.se. Read more


Reportage: You Skate Girl Camp 06-09-2009
I Maj i våras arrangerades ännu ett succécamp av tjejerna bakom You Skate Girl. Denna gång var det åkning i Uppsalas miniramplandskap och en dagstripp till Avesta som stod på schemat. Read more


Nyhet: Skullcandy girlskatecamp 29-07-2009
En liten rapport från dag ett och två på Skullcandy girlskatecamp av coachen Ida Alatalo. Read more


Nyhet: YSG Uppsalacamp! 10-07-2009
Helgen den 15 – 17 maj samlades ett gäng med peppade tjejer i ungdomenshus för en helg med skate, sol, chips och en massa nya vänner. Read more


Nyhet: Skullcandy-läger i Köpenhamn 30-06-2009
Den 27 juli går tjej-lägret Skullcandy skatecamp i Köpenhamns skatepark av stapeln i Danmark. Flyerbilden är tagen på sydligare breddgrader i Barcelona. Ser bestämt ut som Sarah Meurle. Read more


Reportage: Myggturné dag 5 Överkalix 19-06-2009
Här kommer rapport för sista stoppet, Överkalix, dag 5: Igår åkte vi från Luleå. Vi hade trängt in oss på golvet mellan två soffor i skatehallens lilla matrum. Jag hade faktiskt sovit ganska bra och har lärt mig att sova på luftmadrass utan luft. Det härdar. Read more


Reportage: Myggturnédag 4 Pite+Luleå 18-06-2009
Tja Maja Lagedal här! Jag tänkte skriva lite om vad som hände på tisdagen. Ida Alatalo gick upp lite före oss andra för att hinna med sin buss till Luleå och Anneli gick upp för att skata medan vi andra sov. Vi åt vi frukost tillsammans och packade bilen och for vidare. Read more


Reportage: Dag 2-3 på YSG Myggturné 16-06-2009
Yooo dagboken! Marianne Ahnlund här, tänkte ta initiativet att skriva lite om gårdagen och dagen. Igår så var det skitväder som vanligt… jävla regn, men va tusan det får man räkna med om man bor här uppe i norrlands trakter. Så vi åkte till Umeås skatelokal... Read more


Reportage: Dag1 på YSG Myggturné 14-06-2009
Här är en liten rapport från Anneli Lewis om första dagen på You Skate Girl-tjejernas Myggturné i Norrland. Read more


Info: Om You Skate Girl 19-05-2008
You Skate Girl är en förening som finns till för att peppa fler tjejer att åka skateboard. Syftet med YSG är att öka antalet aktiva tjejer inom skatekulturen och utjämna den ojämna könsfördelningen som idag finns.

YSG jobbar för att ge tjejer en arena där de kan upptäcka, utveckla och behålla Ett intresse för skateboard. Vi bygger ramper, trycker tröjor, arrangerar läger, åker på tävlingar och roadtrips, gör filmer, fotar, träffas och bara hänger ut. Read more


Nyhet: Tjejskate i helgen 01-11-2006
Tjejer som är 13 år eller äldre har i helgen chansen att vara med på tjejskatesessions på Bryggeriet och andra ställen i Malmö. Det hela ordnas genom Triple A och You Skate Girl. Read more  Annat om tjejer:

Nyhet: Fler gäster på invigningen 13-08-2010
14 augusti! Invigning i förorten med tjejer ända från Kanada plus Perus Crew, Eniz Fazilov, Dallas Rockvam och första konserterna någonsin på plazan, med artister som James Wilson & Caribinghi, I-Smile av Slag Från Hjärtat, Lancy Rankin och många fler. Grillning, fri skate och fest! Read more


Nyhet: Crossing Boarders Sverigetour 09-08-2010
Idag beger sig plockas de 15 Kanadensiska tjejerna upp på Arlanda av de Svenska och man beger sig mot Umeå för första uppvisningen. Sen blir det Gävle, Stockholm, Göteborg, Falkenberg och Malmö! Read more


Nyhet: Get Set Go! 21-22 aug 03-08-2010
Om bara några få veckor, närmare bestämt den 21-22 augusti kommer tjejer från hela världen vallfärda till Malmö. Det kommer nämligen hållas en internationell skateboardtävling för tjejer på Stapelbäddsparkens streetplaza - Get Set Go! Read more


Reportage: Tösabidarna GirlSkateCamp 20-12-2009
Här är lite bilder och text från tjejcampet som hölls i Bryggeriet den 30 oktober till 1 november. Kolla också tosabidarna.blogspot.com som är Tösabidarnas nya hemsida. Read more


Reportage: Tösabidarnas Julavslutning 20-12-2009
Lite bilder från Tösabidarnas Julavslutningsfirande i Bryggeriet i Malmö. Read more


Nyhet: Sarah Meure Pro Release 14-10-2009
Stort Grattis till Sarah Meurle som nu får två egna modeller på Bellows skateboards. Streetlab håller nu på fredag mellan kl 18-20 en releasefest för att fira det hela! Read more


Nyhet: Tösabidarna GirlSkateCamp 30-09-2009
Den 30 oktober till 1 november presenterar Tösabidarna campet GirlSkateCamp på Bryggeriet i Malmö. Dagar fulla av skate och massa roligheter med övernattning på Bryggeriet som ju just fått en grym ny yta! Nåt att besöka helt klart! Read more


Nyhet: SkateboardVM 26-07-2009
Resultaten är klara för både street och vert i skateboard världsmästerskapen. Det och lite film hittar ni här. Read more


Nyhet: Sarah Meurle i Skate-VM 26-07-2009
Vi säger grattis till 19 åriga Sarah Meurle från Blentarp/Malmö som kvalade sig vidare i fredags till lördags final i de officiella världsmästerskapen i skateboard som ägde rum i Boston Massachusetts, USA. Read more


Nyhet: Tjejchill i Skarpnäck 28/6 28-06-2009
Det blev en liten familjär session. Några bilder hittar ni bland nya bilder i högerspalten eller bland bilderna på användaren youskategirl och intaggade på användaren brotherhoodplaza (snabbsök användare i huvudmenyn). Read more


Nyhet: Sportparken i Hudiksvall 09-06-2009
En plaza med street och böjar ska byggas i Hudiksvall! De har fått ihop 3,2 av de 4-5 miljoner som behövs till byggfas 1. Man kan ge 100 kr eller mer som stöd och få sitt namn ingjutet i parken. New Line Skateparks har gjort ritningar, spana in! Read more


Bilder: Nya bilder på Umeåplazan 10-03-2009
Vi fick ett gäng uppdaterade bilder med justerade detaljer och omdesignade bowlen till kommade bygget Sparken i Umeå. Check images out


Video: Tjej-världsranking + video 03-03-2009
Visst, rankingplacering beror bara på tävlingsresultat och det finns många bra som inte tävlat, men tyckte det va kul när jag såg på TheSideProject att Sarah Meurle genom en enda tävling ligger 15:e på världskuppens ranking nära tjejer som Vanessa Torres och Elissa S. Check the video


Film: Sophie Poppe videointervju 03-03-2009
Hittade den här tubade intervjun som va lite småtrevlig med Belgiska Sophie på TheSideProject, en sida för tjejer som för övrigt har skrivit om både Sarah Meurle och No Limit-filmen de senaste dagarna. Check the video


Nyhet: No Limit återbesökstour 03-02-2009
Sverige har de senaste åren börjat bli ett bra land för tjejer som vill skata med andra tjejer, läger, tjejskate i parkerna med mera. Några av tjejerna bakom No Limit Tour ska också på turné i vinter igen och ha små träffar från norr till söder. Read more


Nyhet: No Limit Filmpremiär 10-12-2008
Nu på fredag den 12/12 under Lucia Classics efterfest på El Amir kommer No Limit Tours turnéfilm ha premiär! Kolla trailer här. Kvällen börjar kl.21.00 och håller på till 03.00. Read more


Tävling: Skate.nu-Giftorm fototävlingen 07-12-2008
Fototävlingen är nu avgjord och vilka som vann kan ni nu se i nya numret av giftorm som ska finnas ute nu och trilla in hos oss prenumeranter som inte fått den inom kort. Maila skate.nu ni som vann för att få priserna! Read more


Bilder: Franks kreativa utlopp 05-12-2008
Vi har kikat på en spansk skatare och konstnär innan, nu ska vi ta oss en titt på en svensk skateboardåkares och konstnärs verk. Ta en titt, sen kan ni också kika på intervjun som Ida Östensson har gjort med Frank. Enjoy. Check images out


Intervju: Att skata på konst 05-12-2008
Jag (Ida Östensson, skate.nu anm.) träffade Frank en sen natt i Göteborg på ett skräpmatshak. Han kom fram och frågade om jag eller någon av mina vänner "ville gå ut och snacka om livet". Vi var säkra på att han bara ville ha hem ett "kvart i tre ragg"... Read more


Intervju: Adrian Blanca 01-12-2008
Jag ställde lite frågor till mannen som gjort sig känd för att teckna brädor, skatare, kvinnor med mera på éskläder, skor och diverse brädor. Lämnar intervjun på engelska. Read more


Bilder: Mer Adrian Blanca-målningar 01-12-2008
Foton på några målningar Adrian gjorde i New york, Antwerpen, Munchen och Barcelona på sin turné. Check images out


Video: Sarah Meurle 22-11-2008
Här är ett klipp från Bryggeriet med Bellows nya recruit Sarah Meurle. Sarah kom just hem från Barcelona och en del footage därifrån kommer vi dessutom kunna se i en kommande Streetlab-video. Check the video


Reportage: Triple A camp i Bryggan 08-11-2008
Ida Östensson berättar lite om vad som hände på tjejcampet i Malmö. Tre dagar, 30 brudar och sjukt mycket skate. Read more


Film: Sanning och Kärlek 29-10-2008
Ett trevligt videoreportage av Wigardt Media med skate och intervjuer. Isak Ström, Leo Ström, Eddie Lindkvist, Firesign-Robban, Bryggan-Johan, Frysen-Ozzy och ett gäng andra killar och tjejer får prata av slg lite om skate och rulla lite framför kameran. Check the video


Tävling: Skate.nu-Giftorm-fototävlingen 02-10-2008
Vi ska nu se över de mer än 200 fotobidragen och över 110 adminfavoriterna för att se vilka av de 8 kategorierna som är klara att avgöras. Klicka här för favoriterna. Tjejkategorin förlängs minst t.o.m. fredag. Read more


Nyhet: Skatekalender 13-08-2008
Uppdaterad med en hel del augustievents med från idag och framåt. Read more


Bilder: No Limit Tour Alingsåspics 18-07-2008
Skatebilder och ett par andra bilder från No Limit-demon i Alingsås. Och nån streetbild eferåt. Klicka bilderna för rätt storlek och mindre pixliga bilder. Check images out


Reportage: No Limit Tour Alingsås 18-07-2008
Alingsås, Alingsås. Vad ska jag säga? Vilken stad! Över 240 personer kom i den minsta kommunen vi har besökt på vår tour. Solen var på vår sida, vi hade en grym dj och sjukt många brudar ställde sig på brädorna. Kolla en text om dagen och blandade bilder. Read more


Bilder: No Limit Tour Jönköpingpics 16-07-2008
Några bilder från skatedagen i Jönköping. Check images out


Reportage: No Limit Tour Jönköping 16-07-2008
Skrivet av korvgumman/skataren Magdalena Mörling: Sveriges grymmaste skateboardbrudar var nu i Jönköping. Efter nio dagar på turné och skate varje dag var alla möra. Som tur var fick vi boende med gångavstånd från ett äventyrsbad med relaxavdelning. Read more


Bilder: No Limit-pics Linköping 15-07-2008
En serie med lite coachningsbilder, stämningsbilder och en och annan skatebild som Katta Sterner tog på killaren som skatade efter tjejernas demo. På demon skatade Katta själv och kunde då av förklarliga skäl inte ta kort, men kanske kommer lite bilder på den senare. Check images out

AnnonserSettings

(Only for logged in) Show more with girls
Show more with guys


      © Skate.nu        Contact 
Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop